Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 7-8 aylık bebek hakkında.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum7-8 aylık bebek hakkında.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
betulygt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: 7-8 aylık bebek hakkında.
    Gönderim Zamanı: 04 May 2009 Saat 20:03
Merhaba kadır bey,

Sıze bır kac sorum olacak cevaplarınız cok sevınırım..

1- Oğlum 7,5 aylık. doktorumuzun verdıgı lısteye gore gunduz hıc emzırmıyorum verılen lısteyle uyumlu guzel bı plan olusturdum.. zaten gunduz sut bırıktıkce geceye anca yetıyor artık.. dogru yapıyormuyum ?

2- Oğlum bu ara cok cıglık atıyor bu normal bırseymı ? henuz dısı cıkmadı bı belırtı de yok sanıyorum...

3-  pütürlü gıdalara tam anlamıyla alısamadı daha gec kalmısmıyız sızce ? 
ek gıdaya 6,5 aylıkken gectık.. sımdı corbasında yada purelerınde bıraz sertımsı putur olunca hemen ogurmeye baslıyor yutamıyor.. normalde ıse yerken dırek yutuyor cıgnemeye calısmıyor.. bu normal mı bunu pekıstırmek ıcın bırsey yapmalımıyım ?

4- ne zamandan sonra gece kalkmaları azalır ? aktıf emzırme donemındeyken bıle gece 2 kere en son sabah 3 uncu kez kalkardı ek gıda daha tok tutması gerekırken sımdı daha sık uyanıyor bazen oluyor neredeyse saatte bır uyanıyor ne yapmalıyım ?

5- demır ılacı ıle ılgılı yazılarınızı gordum. bızım dr umuzda gunde 7 damla demır damlası verdı.. sızce gerek yokmu ? ılac kullanımını hıc sevmıyorum bız boyle buyumedık dıyorum ama yınede ınsan kendını sorumlu hıssedıyor ? vermemmı daha ıyı sızce vermemem mı ?

6- yogurdunu mutlaka kendım mı mayalamam gerekıyor danone dogal yogurt vs yedırmemın bır sakıncası olabılır mı ? 
organık kavanoz meyve püreleri sizce ne kadar dogal ? dogallıgı guvenılırmı  ?

(besleme seklım ıse,
sabah; 3 bıskuvı, peynır, pekmez, yumurta (yarım gun asırı), 2 kasık kasık maması. harmanlıyorum.
3 saat sonra; meyve püresi (çay fıncanı kadar kucuk konserve yanı)
öğle; sebze yada sehrıye yada tarhana corbas vs ( 1 cay fıncanı kadar bazen az fazla)
3 saat sonra; yogurt ( cay fınc kadar)
aksam; muhallebı yada gece maması
gecelerı ıse sadece anne sutu

Ölçülerimiz normalmı sızce yavas yavas daha da arttırmalımıyım ?

3 er saat arayla beslıyorum.)

Cok sordum kusura bakmayın, tesekkur ederım.

Düzenleyen betulygt - 04 May 2009 Saat 21:57
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118245
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2009 Saat 12:45
1-Anne sütü varken anne sütü verilir. Eğer siz çalışan bir anne iseniz ve sütleri iş yerinde sağıyorsanız, aynen devam edin.
2-Normaldir, hoşuna gidiyor.
3-Pütürlü yemesini siz öğretmiyorsunuz. Zaman içinde çocuk kendisi halleder.
4- Sabır, her bebekte farklıdır.
5- Ben vermiyorum....
6-6. aydan sonra mecbur değilsiniz, bizim yediğimiz bütün yoğurtlardan yer.
Yumurtayı, hergün katı pişmiş yumurta sarısı şeklinde verebilirsiniz... Siz esas, neticeye bakın. Çocuğun gelişmesi iyi ise, doğru yoldasınız demektir. Alt tarafı biraz kendinize fazla eziyet ediyorsunuz. Rahat olun. Ve öncelikle bebeğinizi emzirin.
Yukarı Dön
betulygt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2009 Saat 12:56
cevaplarınız altın degerınde cok tesekkurler..

Varken anne sutu demıssınız ancak calısmıyorum ama yınede geceye anca yetıyor artık sutum..
4-5 aya kadar sutum cok tu ama zamanla azalmaya basladı bu sefer doymuyor sık sık emıyor o zaman sut hıc bırıkmıyor boyle kısır dongu gıdıyor bu yuzden ek gıda ıle destekleyerek anne sutunu gece yetırıyorum yanı doya doya yetsın dıye :) aksı takdırde gece de tam doyamıyor ve cok sık kalkıyor... ?

(oglumun kılo boy gelısımlerı ıcın ayının bıle ustunde dıyordu doktorumuz 1 ay oncekı kontrolumuzde basından berı guzel gıttı yanı cok sukur)

bırde sunu sormak ıstıyorum;
bebekler uyandıgında aglarsa hemen kucaga alınmalımı ? eger alınırsa zamanla her uyandıgında kucaga alınma geregı hıssedermı ? nette ve kıtaplarda okdugum bu seyler kafama takılıyor cok ıncelemeyı de sevmıyorm ancak;
bebek uyanır uyanmaz emzırılmemlı yoksa uyku ve emmeyı bırbırıne bagdastırır uykusu bolundugu zamanlarda da tok olsada meme ıhtıyacı hısseder gıbı bılgıler sızce dogrumu ?

Düzenleyen betulygt - 05 May 2009 Saat 13:01
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2009 Saat 13:20
Tabiki hemen kucağa alacaksınız. Önce gaz çıkarır gibi biraz sırtına vurun, ikna olmazsa, aç demektir, o zaman besleyin. Ezbercilikten ve şablonlardan uzak durun. Hiçbir bebek diğer bir bebeğe benzemez.
Yukarı Dön
betulygt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2009 Saat 18:51
Kadir bey bır soru daha ıznınızle :)

Bır arkadasım ıcın soruyorum oglu 7,5 ayı gectı 8 olacak.. elma yagını gunde 2-3 kere emzıgıne degdırıp verıyorlarmıs bunun bır zararı yada faydası var mı ogrenmek ıstıyoruz ?

Tesekkurler..
Yukarı Dön
betulygt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2009 Saat 23:19
hocam gormedınız sanırım son sorumu...
cevabınızı beklıyorum cok tesekkur ederım..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2009 Saat 10:19
"elma yağı" diye bir şey bilmiyorum... İsmi elmadır da içeriği başka bir yağdır, bilemem..
Yukarı Dön
betulygt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2009 Saat 12:58
Hocam sızı mesgul edıyoruz af buyurun ancak... eger zararı olursa yapmayacaklar bu yuzden daha detaylı yınelıyorum soruyu..

elma yağı adaçayı yaprağının yağı bebeklerin topuğuna karnına sürülüyo üşüttüğünde
 yada gazı oduğunda bunu ağız yoluyla almasının bi sakıncası varmı 8 aylık bebeğin.. ?
Ve Adacayı bebekler ıcın zararlı mı ?

Tekrar cok tesekkur ederız sabrınızdan dolayı..

Düzenleyen betulygt - 07 May 2009 Saat 12:59
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.