Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 6.hastalık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum6.hastalık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynep82 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 680
Mesajın Direkt Linki Konu: 6.hastalık
    Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 10:48
KOLAY GELSİN HOCAM 11.5 AYLIK OĞLUM VAR BUNDAN 1 AY ÖNCE OĞLUMUN ATEŞİ DURDUK YERDE BİRDEN YÜKSELDİ 38.5 OLDU HASTANEYE GİDENE KADAR 39.5 OLDU VE DÜŞMEDİ BOĞAZ İLTİHAPLANMASI DENİLDİ ANTİBİYOTİK VERDİ ACİL DR.U DAHA SONRA ÇOCUK DOKTORUNA GÖTÜRDÜK AUGUME...TN VERDİ PENESİLİNE ALERJİSİ OLUP OLMADIĞINI SORDU BENDE KENDİM KULLANAMIYORUM KÜÇÜKKEN TROMBOSİT DÜŞÜKLÜĞÜ OLMUŞTU DİYE BAHSETTİM BU İLACI KULLANIN BOĞAZLARI İLTİHAPLI DEDİ AMA 3 GÜN HİÇ DÜŞMEDİ ATEŞİ SÜREKLİ ILIK BANYO YAPTIRDIK ÇOK HALSİZ İSHAL GÖZÜNÜ AÇAMIYORDU VE ÇOK ŞİDDETLİ KUSUYORDU 3.GÜNDEN SONRA ATEŞİ DÜŞTÜ AMA VÜCUDU HEP DÖKÜNTÜYLE DOLDU BAŞKA BİR HASTANEYE GİTTİK ÖNEMLİ BİR ŞEY DEĞİL 6.HASTALIK DEDİ ACABA DİĞER DR.LAR NEDEN BOĞAZ İLTİHABI DEDİ İLACIN YAN ETKİLERİ ÇOK KÖTÜ OLDU BU İLACI KULLANMIŞ OLMAMIZIN BEBEĞİME ZARARI OLMUŞMUDUR
UZUN OLDU BİRAZ AMA KUSURA BAKMAYIN
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118460
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 11:38
Bu durum, öbür doktorların "kelekliğinden" ..Hadi 6. hastalık olduğunu bilemedin, en azından boğazda kızarıklık olmadan bu kadar ateşin yüksek olması "Virutiktir" deyip ilac vermemeleri gerekirdi..6. Hastalıkta ateş anormal derecede yüksektir, buna bukabil ateşi izah edecek hiçbir bulgu yoktur. Döküntü döktükten sonra babamda teşhis eder.
Sadece lüzumsuz yere antibiyotik kullanmış oldu.
Ayrıca diğer bir "şabanlık" o yaştaki bir çocukta "Penisilin" allejisinden bahsetmektir. Penisilin allerjileri aşırı kullanım sonucu, ileri yaşlarda görülen bir durumdur. Hiç penisilin kullanmamışlarda penisilin allerjisi olmaz. Allerji gelişebilmesi için, çok sık temas etmeniz gereklidir. Ne günlere kaldık......

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 19 Eyl 2008 Saat 11:41
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 9036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2008 Saat 12:10

ClapClapClapönünüzde saygıyla eğiliyorum Smile

kızım ilk doğduğu günden beri  aylık kontrllerine istanbulda en iyi hastanelerin başında adı geçen özel bir hastaneye  götürüyordum.7 aylıkken ateşlendi gribal enfeksiyon dedi dokorumuz ama şimdi  antibiyotik vermiycem dedi ertesi gün ateşi daha da arttı telefonda antibiyotik verdi kızım kabul etmedi ben verdi kızım kustu ama sadace antibiyotiği geri çıkarıyodu . ertesi gün ateşi dahada yükselince tekrar götürdük doktoraa oo bu çok ateşli bu kadar ateşle nasıl duruyo bu çcouk diye bizide telaşlandırarak hemen iğne yaptı . sonra antibiyotiği iğne olarak verdiAngryiğneyi bir kere vurdukdum ama benim anne yüreğim  yanlış bişeyler yaptığımızı söylüyodu ve hatta6.hastalık geçiriyo bu çocuk diyede eşime söyledim e doktor anlardı heralde dedi Smileertesi gün ateş düştü vücüdü kızardı doktorumuz ardım 6.hastalık geçirdiğini söyledim vucudunda kızarıklıklar varsa evet 6.hastalıktır ilaçları kesebilirsiniz dedi bana Angry sizinde dediğiniz gibi kızarıklıklar çıktıktan sonra bende teşhisi koymuştum zaten Big%20smile
hala yüreğimde o iğnenin acısını ve kızgınlığını hissediyorumCry . yazmadan edemedim

Düzenleyen zehra - 19 Eyl 2008 Saat 12:13
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.