Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 5. Hastalık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum5. Hastalık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gozenboz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 23
Mesajın Direkt Linki Konu: 5. Hastalık
    Gönderim Zamanı: 03 May 2012 Saat 16:50
Hocam Merhaba,

Geçen hafta 5 yaşındaki kızım 23 Nisan gösterisi gecesinde ateşlendi, sabah yüzü kıpkırmızıydı. Biz de ateş yüzüne vurdu diye düşündük. Gripal bir belirti görmedik, bu nasıl ateş derken ertesi gün yüzü geçti kol ve bacakları dalgalı bir şekilde kızardı,, ben ateşin 3.cü gününde dr'a götürdüm. 5. hastalığa benziyor %90 o dedi. İlaç vermedi. Ateş 39.5 üzerine çıkınca günde en fazla 2 kere Dolven kullandık.

Yalnız 5 günde ateş düşmezse kalbe ultrasonla bakmak gerekir dedi. Gerçekten de ateş 6 gün sürdü, şu anda hafif gripal bir durumu var. İştahsızlığı devam ediyor,,ben de kan tahlili yaptırdım.

Muayenede kulakta hafif kızarıklık var. Çok sık Otit olduğu için Rinogest kullanın 3 gün dedi dr. Bünye zayıf olduğu için vücuttaki enfeksiyon durumu devam ediyor CRP yüksekliği bnu kanıtlıyor değil mi? Kalp ekosu hakkında görüşünüz nedir?

Biyokimya                      Sonuç         Referans Değer

Alanin Aminotransferaz (ALT)*     12                    7 - 35 U/L

Aspartat Aminotransferaz (AST)''   33                   13 - 35 U/L

C reaktif protein (CRP), Kantitatif* 7.66                0 - 0.16 mg/dl

Tam Kan Sayımı

Lökosit (WBC)''                              10.43              4.3 - 13.5

Parvovirus B19 Antikoru, IgM'' Sonuçlanmadı
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118726
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2012 Saat 04:21
5. Hastaligi bile tanimayan bir doktora ne diyeyimki... Akli sira; Kawasaki Hastaligi dusunuyor, kalp US dusunuyor. Cahillikmi desem, tecrubesizlikmi desem, bilmiyorum. Kalp ekosu gerekmiyor. CRP; dis curugunde bile yukselir, benim hic itibar etmedigim bir testtir, zira hicbir sey soylemez. Her hastalikta yuksek cikar.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.