Merhaba Özlem Hanım..
Oğlum 3 yaşını yeni bitirdi.. ancak bu 2 yaş sendromu denilen illetten hala kurtulamadık sanırım.. yeme ve uyku sorunumuz bitti.. ancak bir istiyoum, bir istemiyorumlar devam.. hatta çoğaldı bile.. bazen karşımda 1 yaşında ne yaptıgını ve ne istediğini bilmeyen bir çocuk varmış gibi geliyor bana.. örneğin;
-dışarı çıkalım mı
-çıkalım..
-e hadi giyinelim o halde
-çıkmıcammm.. bunun gibi birçok konuda böyleyiz.. istediği sevdiği şeylerde bile.
Bir de güzel bir dille bile anlatsam onu birçok konuda engelleyemiyorum.. camın kenarındaki mermere çıkmak, prizlerle oynamak gibi.. ilgisi başka yöne de çeksem hiçbirşeyi unutmayan bir çocuk.. 1 sene önce gittiğimiz mekanda bile neler yaptıgını hatta ne yediğini bile hatırlıyor…
Zaman zaman berbat bir anne oldugumu düşünmeye başladım..iyi yetiştiremedim herhlade diyorum.. ama inanılmaz bir inat var.. bazen de çok olgun bir çocuk oluyor.. bu tür durumlarda neler yapabilirim.. yuvaya da gidiyor 3 aydır.. bu anlattıklarım yuvadan önce de böyleydi.. öğretmeniyle konuşuyorum yuvada bir sorunu yokmuş. Hatta haraket etmeden yemeğini bile yiyormuş.. benim yanımda asla böyle değil.. şımartılmış bir çocuk da değil.. her istediği yapılmıyor. Ama o inanın çok direniyor istekleri konusunda..
Her yolu denedim (tabiî ki dayak hariç) ama denemediğim mutlaka bir şeyler vardır.. yardımınız için çok teşekkür ederim.. saygılar..