Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > İki Yaş Sendromu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 3 yaşında düzelmeyecek miydi bu davranışlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum3 yaşında düzelmeyecek miydi bu davranışlar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8349
Mesajın Direkt Linki Konu: 3 yaşında düzelmeyecek miydi bu davranışlar
    Gönderim Zamanı: 21 May 2010 Saat 11:06

Merhaba Özlem Hanım..

Oğlum 3 yaşını yeni bitirdi.. ancak bu 2 yaş sendromu denilen illetten hala kurtulamadık sanırım.. yeme ve uyku sorunumuz bitti.. ancak bir istiyoum, bir istemiyorumlar devam.. hatta çoğaldı bile.. bazen karşımda 1 yaşında ne yaptıgını ve ne istediğini bilmeyen bir çocuk varmış gibi geliyor bana.. örneğin;

-dışarı çıkalım mı

-çıkalım..

-e hadi giyinelim o halde

-çıkmıcammm.. bunun gibi birçok konuda böyleyiz.. istediği sevdiği şeylerde bile.

Bir de güzel bir dille bile anlatsam onu birçok konuda engelleyemiyorum.. camın kenarındaki mermere çıkmak, prizlerle oynamak gibi.. ilgisi başka yöne de çeksem hiçbirşeyi unutmayan bir çocuk.. 1 sene önce gittiğimiz mekanda bile neler yaptıgını hatta ne yediğini bile hatırlıyor…

Zaman zaman berbat bir anne oldugumu düşünmeye başladım..iyi yetiştiremedim herhlade diyorum.. ama inanılmaz bir inat var.. bazen de çok olgun bir çocuk oluyor.. bu tür durumlarda neler yapabilirim.. yuvaya da gidiyor 3 aydır.. bu anlattıklarım yuvadan önce de böyleydi.. öğretmeniyle konuşuyorum yuvada bir sorunu yokmuş. Hatta haraket etmeden yemeğini bile yiyormuş.. benim yanımda asla böyle değil.. şımartılmış bir çocuk da değil.. her istediği yapılmıyor. Ama o inanın çok direniyor istekleri konusunda..

Her yolu denedim (tabiî ki dayak hariç) ama denemediğim mutlaka bir şeyler vardır.. yardımınız için çok teşekkür ederim.. saygılar..

ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2010 Saat 16:53
öncelikle kendinizi suçlamaktan vazgeçin. çocukların inatçılığı annlerin sorumluluğu değildir. okulda daha farklı olması uyum sağlama yeteneğinin geliştiğini gösterir. kararsızlık içinde kalıyorsa söylediklerinden birini yapın ve ağlasa da tuttursa da geri dönmeyin. bu kararsızlığın bir karşılığı olduğunu, bir şey istiyorsa sürekli fikir değiştirmesinin yugun olmayacağını bu şekilde öğrenir. ama birqz ağlar,tutturursa ve siz kararınız değiştirip istediğini yaparsanız bu kararsız hal pekişmiş olur
özlem
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 8349
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2010 Saat 20:52

öncelikle çok teşekkür ediyorum..

dediklerinizi aynen yapıyorum Özlem hanım.. kararım her zaman kesindir ve gerepki i dönüşüm olmaz.. ağlama tuturma işini zaman zaman abartıyor ve başını ciddi anlamda fayansa vuruyor. sonra söz veriyor bir daha yapmayacağı konusunda.. dönüp bakmıyorum bile. bu şekilde sadece kendi canını acıttıgını ve beni bağlamadığını söylüyorum ve başka hiçbir tepki vermiyorum. bu durumda iken de asla kucağıma almıyorum. doğru yaptıgımı sanıyorum ama içim gidiyor inanın.. sanıyorum bu durum geçici, öyle telkin etmeye çalışuıyorum.. dışarıda veya evde uyumlu davrandıgı zamanlar da oluyor tabiki.. bazen beni şaşırtıyor. bu gibi durumlarda davranışını durduk yere taktir ediyorum. "bugün markette çok güzel davrandın" veya "kurallara uydugun için tebrik ediyorum seni" gibi... bunlar olumlu haraketleri pekiştirme sağlayacak değil mi..  yoksa zaten yapması gerek bu davranışlar için ayrıca taktir etmemek mi lazım. çünkü eminim ki doğru davrandığı veya davranmadığı anların farkında. yanlış birşey yaptıgında onun yanlış oldugunu gayet iyi biliyor bence..
vaktinizi ikinci kere aldım. çok teşekkür ederim, iyi çalışmalarKizBebek
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2010 Saat 14:58
doğru davranışı takdir edip yanlışta susukun kalmak aslında yanlışı cezalandırmak olduğu için çok önemli. hangi davranışa fazla vurgu yaparsanız o pekişir. yanlış davranışa vurgu yanlşı pekiştirir.içiniz gider haklısınız ama sabırla bekleyin bunla geçecek ve ona güzel bir hediye vermiş olacaksınız. istediğimi böyle elde edemem
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.