Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
demirfiliz
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 142
|
Gönderim Zamanı: 02 Nis 2011 Saat 14:27 |
kadir bey sizi çok çeşgul ettim kusura bakmayın...çocuk öksürürken 5-6 gün sürekli ateşliyken yediklerini kusarken bir kaos içinde bişeyler yapma gereği doğuyor...o anda nasıl kendiliğinden geçer diye bekleyebiliriz ki anne baba olarak...kızım 1 kg verdi üstelik iştahsızlık vs dahil ağır bir hastalık geçirdik...ama biz 0-3 yaş arası hastalık ilaç nedir bilmediğimizden şuanki durumlar bize korkutucu geliyor tabi....ama alışmak da istemiyorum ilaç ilaç sıkıldık bu kış....bu nedenle sizi bu kadar meşgul ettim teşekkürler...mono oranı kan sayımındaki hangi değer oluyor acaba? birde bu ilaçları doktorumuz nisan mayıs ayları virüs aylarıdır koruyucu olarak veriyorum dedi...alakasız mı? hatta kreşe de göndermeseniz iyi olur dedi? bilemiyorum kafamız karışık...
|
papatya
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120353
|
Gönderim Zamanı: 04 Nis 2011 Saat 11:34 |
Kreşe göndermezseniz, süre uzar, İlk okula sarkar.. İlk okul öğretmenleri, yuva okulu öğretmenlerine benzemez, devamsızlıkları olmasın isterler ve hasta iken bile göndermenizi isterler.. Bir bakıma haklılarda, programda en ufak bir aksama olduğunda telafisi çok zor olur. Bu sebeple, siz çocuğunuzu kreşe gönderin, çok hırpalandığında eve alır dinlendiririz.. İlk okulda bu "lüksümüz" olmayacak.. Benim 21 aylık torunda aynı şekilde öksürüyor, kusuyor, ağzı burnu akıyor ama az kaldı, akıntısı koyulaştı.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Nis 2011 Saat 11:35
|
 |
demirfiliz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2011 Saat 03:34 |
teşekkürler kadir bey tüm yanıtlarınız için sağolun....kızım bugün kreşe gitti o kadar mutlu oluyor ki ilk başladığın günden beri bugün gitmek istemiyorum demeyen bir çocuk dolayısıyla göndermeme lüksüm zaten yok :) göndermemek derken nisan-mayıs aylarında demek istedim...yaz aylarında göndermeyeceğim....eylül de tekrar başlatıcam...ayrıca çok terleyen bir çocuk omuzları ensesi hep terlidir tabi saçlarıda...doktorumuz genetik diyor terleme için kan değerleri normal çünkü...üşütmeden terlemeden hasta olunmaz hastalıklar tamamiyle mikrobik diyorsunuz yazılarınızda sizden öğrenmiş oldum sağolun ama alışılagelmiş bilgiler biz annelerin kafasını hep kurcalıyor malesef.....bu arada koruyucu anlamında verilen ilaçlarla ilgli hala emin olmadan da olsa içiriyorum ama 2 ay içirmek ürkütücü geliyor siz gereksiz diyorsunuz zaten...kızım iyi öksürük vs yok şuan ama ağzı açık uyuma hafif hırıltı arada horlama devam ediyor...sürekli burnunu açmaya çalışıyorum deniz suyuyla birde sabahları aç karna bal limon...teşekkürler tekrar kolay gelsin..
|
papatya
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2011 Saat 11:14 |
Koruyucu diye ilaç içirmek kadar saçma bir tedavi olamaz.. Böyle bir şey olsa idi, bütün çocuklara verirdik. Ayrıca, "Bağışıklık " sistemlerinin gelişmesi için mutlaka bu hastalıkları geçirmeleri gereklidir. Hiç hasta olmasınlar diye bir iddiamız asla olamaz.
|
 |
demirfiliz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Nis 2011 Saat 12:06 |
singular ilacını iki kutu almış eşim bir de özelden aldık bir sürü para ödemiş...neden gereksiz ilaç veriyorlar ne çocuklarımızı ne bütçemizi düşündükleri yok bizim doktorumuza çok güveniyordum ama bu hastalığımızda sarsıldı malesef...çocuk çok yıprandı kilo verdi üst üste hastalandı toparlansın tekrar kısa sürede hastalanmasın mantığıyla verdiğini biliyorum ama böyle bir mantık olmaz diyorsunuz...bende gereksiz ilaç yüklemesine karşıyım eşime niçin iki kutu aldın belki vermeyiz demiştim hatta...neyse olan cebimize olsun kızıma gereksiz ilaç vermmiycem....sağolun teşekkürler tekrar....
|
papatya
|
 |
demirfiliz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Nis 2011 Saat 23:57 |
merhaba kadir bey, burdan yazışmamızın üstünden fazla zaman geçmediği için yine burdan yazayım dedim ayrı konu açmadım hatırlamanız açısından....kızım 1 haftadır kreşe gidiyor rahatsızlığımız yine başgöstermeye başladı, gece horlama ağzı açık uyuma burun tıkanıklığı, ve bugün de öksürmeye başladı...sabah ve akşam yatmadan önce burnunu okyanus suyuyla açıyorum 10 gündür hergün yapıyorum sabahları burnunu açarken balgam çıkarıyor biraz koyu renkte....bunun yanısıra sabahları aç karna 1 yemek kaşığı bal limon karışımı veriyorum...beslenmeside iyi...şuanda ne yapmalıyım seenaryo hep aynı öksürük artacak gibi....ama ateş yok şimdilik....doktora göstereyim mi? başka neler önerirsiniz...sağolun...
|
papatya
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 10:34 |
Ateşi olursa, bir kan sayımı yaptırın, WBC yüksek çıkarsa, antibiyotik verilir... Yoksa, aynen devam edersiniz. Akıntının koyulaşması sonuna geldiğinizi gösterir..
|
 |
demirfiliz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Nis 2011 Saat 22:17 |
teşekkür ederim kadir bey yanıtınız için...gece çişe kaldırdım kızımı tekrar yatırdım öksürmeye başladı çok öksürdü arkasından da kustu çok...uyandığında öksürük olması geniz akıntısınız gösteriyor dimi...kusma öksürmekten öğürttürüyor sanırım....ben gece öyle olunca dayanamadım doktora götürdüm....zatürre hastalığımızda götürdüğüm en son doktora....ciğerlerde bişey yok boğazında da yok dedi kulak tada bişey yok...ama bademcikleri hayli büyük yani fazlaca iri dedi...kan sayımı vs istemedi ateş yok zaten şuan...gözlemleyelim dedi öksürük 5-6 gün sonra hala artarak devam ediyorsa görüşelim dedi...sudafed ve asist verdi...otrivine burun fısfısı verdi...hepsi günde 3 kez...
eczanede cold mix sordum yoktu bende vicks aldım az önce yatmadan önce çok az göğsüne sürdüm...şuan rahat uyuyor gibi..normalde horlama hırıltı ağzı açık oluyor...doktor cold mix ve vicks gibi şeylerin geçici rahatlama yaptığını istersek kullanabileceğimizi söyledi....birde üst solunum yolundaki birikme balgamı sümüğü atamamak hangi tarafa yansır bilemeyiz dedi kulağa ya da ciğere ve bunu önlemek içinde baştan bir tedaviye başlamak yanlış olur dedi....şimdilik gözlemlemedeyiz cevabınız için teşekkürler...ilaçlar için düşüncenizi öğrenmek istiyorum sağolun...
|
papatya
|
 |