merhaba, kadir bey yazım biraz uzun oldu ama okyacağınızı umuyorum zorlu bir dönem geçiriyoruz belki bize göre zorlu ama sizin yorumunuza ve kafamızı netleştirmemize ihtiyacımız var şuanda…şimdiden teşekkür ediyorum…benim kızım 0-3 yaş arası evdeydi kendim baktım...çok hastalık geçirmeyen bir çocuktu...boğaz enfeksiyonu hiç geçirmedik...ilaç kullanımına çok sıcak bakmadığımızdan ufak tefek ateş öksürük problemlerinde hemen ilaca sarılmıyorduk doktorumuzda bu yöndeydi tabi...
sadece mevsim geçişlerinde sabah öksürüklerimiz olurdu vs...bizde geniz akıntısı veya mevsimsel alerjik diye düşünüyorduk...balgam sökücü secrol gibi ilaçlarla atlatıyorduk....
ama ne zamanki eylül 2010 da kreşe başladık(tam 38 aylıktı kızım) hastalıklarla tanışmış olduk....
eylül-ekim-kasım iyi geçti ama kasım sonu boğaz enfeksiyonu ile başlayan bademcikte irileşme geniz etinin büyümesi balgamlı öksürük arada ateş ve iltihabın bir kez kulağa bir kez göze sıçraması vs ile devam etti durumumuz.....doktora gidiyoruz boğazımız beyaz gösteriyor bize veriyor antibiyotik aralık ayımız 10 gün hasta 10 gün iyi geçti...10 gün evdeydik 10 gün kreşte....3 kez kısa aralıklarla boğaz enfeksiyonu geçirdik...3 kez arka arkaya antibiyotik tedaisi aman kulağa sıçramasın şeklinde....ocak ayında geniz eti efsanesi çıktı ortaya kbb ye düştü yolumuz…geniz eti büyümüş ondan oluyor hepsi dendi…ama kızım o zaman henüz ağzı açık uyuma horlama hırıltı vs yoktu….böyle devam ederken şubat ayında yine öksürük antibiyotik boğaz enfeksiyonu ama hep ateşsiz di yani genel olarak….en son hastalığımız ise bizi mavhetti ailece yorulduk diyebilirim…
4 martta hafif öksürükle başlad..kbb ye gidin dedi çocuk doktorumuz genizdendir dedi…gittik tecrübelide bir doktordu bişey yok dedi kan testi idrar testi vs bişey yok dedi çocuk doktorumuz da gördü kan testini vs…geniz için de şimdilik aldırın demiyorum dedi seneye gözden geçririn dedi kreşe gittiği için normal dedi gönderdi bizi eve sadece sudafed ve secrola devam edin dedi. Cumartesi günüydü…o akşam ateş başladı viraldir dedik hafifti ateş önce…Pazar devam etti tatil oldundan doktorumuza gidemedik…ptesi de ateş olunca ist a kendi doktorumuzun önerdiği başka bir kbb ye gittik o kar fırtınada…geniz eti komple iltihap olmuş dedi çok kötü dedi alınması lazım hem geniz eti hem bademciklerde çok iri dedi…
Penisilin verdi 5 adet birde 5 gün antibiyotik tedavisi….3 pensiilin iğnesi yedik hala ateşimiz düşmedi toplamda 5 gün sürdü ateş…pensilin kullandığımz halde 72 saat sonrasında ateş düşmeyince çocuk doktoru bana gelin dedi biz hayde yine ist a gittik…doktorumuz bize zatürre dedi biz şok olduk tabi kendiside şok oldu…penisiline dirençli mikrop dedi vs…birde fapa virüsünden bahsetti düşmeyen ateş dudakta uçuk boğaz enfeksiyonu ymuş belirtileri kızımda vardı 3 üde ….zatüre olmasa kesin fapa derdim dedi ama zatürre ile birlikte de olabilir dedi bize hem fapa için iğne hem de novasef iğne verdi 5 adet birde 5 gün macrol ve ventolin…..yaptırdık iğneleri fapa ile novasef aynı gün olduk akşam pat ateş kesildi…3 günden sonra kıızmda alerji oldu iğneden konrtole gittik iğneyi lkesiyoruz dedi doktorumuz alerjiden dolayı macrol 125 mg dı 250 mg a çevirip 5 gün kullanın tekrar gelin dedi…tabi kızım çok bitkin düştü 1 kio verdi(şuan minadex vitamin kullanıyoruz)…hastalıklarda hiç halsiz olmayan ateşliyken bile bütün gün oynayan bir çocuk normalde….kullandık gittik kontrole akciğer tam temiz değil dedi 3 gün daha kullanın dedi tekrar gittik temiz dedi bizden çok sevindi….eve geldik o gece kızımın sol gözü aşırı çapaklandı daha öncede o gözüne sıçramıştı zaten damla vs kullanmıştık…o gece endişelendim ama bişey yapmaıdm gözlemleyeyim dedim…ertesi gün hafif hırıltı sabah burnunu okyanus suyuyla açtım balgam çıkardı vs….biz tekrar doktora gittik…zatürre geçirdiğimizden akciğerlerde hassaslaşma oldğunu söyledi…kreşe göndermeyin dedi…nisan mayıs ayları tehlikeli dedi…
3 gün günde 3 defa flantadin 6 mg verdi, nisan mayıs aylarında her gün akşam singulair 5 mg çiğneme tableti verdi, birde ventolin verdi….şuanki tedavimiz bu…
Bizim kafamız karıştı tabi net değil….kendi doktorumuza çok güveniyoruz ama bu ilaçlara baktı eşim astım bronşit tedavisinde kullanılıyormuş sanırım hoşumuza gitmesede kullanıyoruz şuan…
Bugün başka bir göz daha görsün diye bir doktor araştırıp ona gittik akciğerde bişey yok dedi tahlil vs istemedi, ilaca gerek yok dedi, boğazdada bişey yok dedi, kreşe gidebilir ptesiden itbaren dedi…ilaçlar içinde çok uygun görmüyorum ben şuanki duruma göre ama doktorunuz geçmişteki süreci bildiği için uygun görmüş olabilir dedi…
Kadir bey durumumuz bundan ibaret yorumunuzu merak ediyorum çünkü çok hırpalandık…konu çocuk olunca insan çaresiz kalıyor kaç doktora gitmemize rağmen çocuk zatürre oldu nasıl gözden kaçtı anlamadık…bizde zaten doktorlara güven problemi var ilaçlarada aynı şekilde biraz evhamlıyız ve fazla araştırıyoruz…bizi bilgilendirirseniz ailece kafamız netleşecek inşallah….kreş konusunda ne düşünüyorsunuz ptesi göndermeyi planlıyoruz kzıım çok seviyor hergün soruyor ben evdeyim ama kızım çok istekli olduğundan ara vermesi onu üzecek…haftaiçi 5 gün yarım gün gidiyor….eylülden beri….1 aydır bu hastalıklar sebebiyle ara verdik zaten…değerli vaktinizi ayırıp bu uzun yazımı okuyabilirseniz çok sevinirim…iyi çalışmalar…saygılar…