Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 3 aydır geçmeyen ateş öksürük ve balgam
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum3 aydır geçmeyen ateş öksürük ve balgam

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
missingandmygirl Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: 3 aydır geçmeyen ateş öksürük ve balgam
    Gönderim Zamanı: 28 Mar 2011 Saat 22:46
  kızım 4 yaşında .. bu yıla kadar doğru dürüst hastalanmadı bile . bu yıl kreşe başladı ve bizim için kabusta başladı... burun akıntısıyla başlayan sonra geniz akıntıı öksürük ve en son 39.5lara varan ateş döngüsünü 3 ayda 4 5 kez yasadım .. defalarca dra gittim..amok. aug. kullandım geçmedi.. en son tek doz pen iğnesi artı macr. ant ile ateş ve öksürük ve balgamdan kurtulmuştu kızım.. ama iki haftadır yine aynı tablo başladı..  bende ilaç vermekten bıktığım için sadece deniz suyu sıkıyorum burnuna.. ama ateş ve ağızkokusu geri geldi... ne yapacağımı şaşrdım artık.. kızımın bu haline çok üzülüyorum... bu arada coldmix i ne yazık ki bulunduğum ildeki eczanelerde bulamadım... bal limon tavsiyenizi de unutmuyorum ama bana tavsiye edeceğiniz başka bişeyler var mı acaba? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120353
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2011 Saat 10:20
Her çocuk ilk defa Kreş veya Yuvaya başladığında ilk 2 senesi bu şekilde hastalıklı geçer, buna kendinizi hazırlayın. Bu ateşli hastalıkların 10 taneden sadece 1-2 tanesi, antibiyotik gerektirir, büyük çoğunluğu viral enfeksiyondur. Ame bizim Tıp fakültelerinde Virüsler ve Gripal enfeksiyonlar öğretilmediği için, bizim doktorlara göre çocuk ya antibiyotikliktir, yada Astım veya Bronşittir.. Bu iki durumu bile ayırt etmekten aciz olanlarda hem astım ilacı hem antibiyotiği beraber verirler.. Aynen bunların eskiden bu hastaların hepsine "Lincocin" iğne vermeleri gibi. Şimdi bu usul daha karlı geldiğinden, bütün doktorlar, her öksüren çocuğa astımlı muamelesi yapıyorlar.. Düzelmeleri çok zor...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Mar 2011 Saat 10:21
Yukarı Dön
missingandmygirl Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2011 Saat 18:37
 Kadir Hocam çok teşekkürler hızlı cevabınız için.... Bende ilaç vermek istemiyorum gerçekten kızıma öksürüğe alıştık zaten :) ama şu ateş olmasa ... Ama bütün yazılarınızı inanın dün gece yaladım yuttum :) Yanlış bildiğimiz o kadar çok şey var ki... Bu arada ablam ve eniştem de dr ..onlarda aynı sizin gibi ilaç verme taraftarı olmayan drlar.. Ancak trajikomik olan bişey var ki onlar ilaç vermek istemedikçe hastalar onlardan zorla ilaç istiyorlar.. İlaçlık durumları olmadığını anlatınca da bu pek hoşlarına gitmiyormuş hastaların :) Bizde ne yazık ki ilaç veren dr iyi dr kanısı var..
  Buradaki paylaşımlarınızın hepsi için çok teşekkürler hocam..
Yukarı Dön
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 142
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2011 Saat 04:23

merhaba, kadir bey yazım biraz uzun oldu ama okyacağınızı umuyorum zorlu bir dönem geçiriyoruz belki bize göre zorlu ama sizin yorumunuza ve kafamızı netleştirmemize ihtiyacımız var şuanda…şimdiden teşekkür ediyorum…benim kızım 0-3 yaş arası evdeydi kendim baktım...çok hastalık geçirmeyen bir çocuktu...boğaz enfeksiyonu hiç geçirmedik...ilaç kullanımına çok sıcak bakmadığımızdan ufak tefek ateş öksürük problemlerinde hemen ilaca sarılmıyorduk doktorumuzda bu yöndeydi tabi...

sadece mevsim geçişlerinde sabah öksürüklerimiz olurdu vs...bizde geniz akıntısı veya mevsimsel alerjik diye düşünüyorduk...balgam sökücü secrol gibi ilaçlarla atlatıyorduk....

ama ne zamanki eylül 2010 da kreşe başladık(tam 38 aylıktı kızım) hastalıklarla tanışmış olduk....

eylül-ekim-kasım iyi geçti ama kasım sonu boğaz enfeksiyonu ile başlayan bademcikte irileşme geniz etinin büyümesi balgamlı öksürük arada ateş ve iltihabın bir kez kulağa bir kez göze sıçraması vs ile devam etti durumumuz.....doktora gidiyoruz boğazımız beyaz gösteriyor bize veriyor antibiyotik aralık ayımız 10 gün hasta 10 gün iyi geçti...10 gün evdeydik 10 gün kreşte....3 kez kısa aralıklarla boğaz enfeksiyonu geçirdik...3 kez arka arkaya antibiyotik tedaisi aman kulağa sıçramasın şeklinde....ocak ayında geniz eti efsanesi çıktı ortaya kbb ye düştü yolumuz…geniz eti büyümüş ondan oluyor hepsi dendi…ama kızım o zaman henüz ağzı açık uyuma horlama hırıltı vs yoktu….böyle devam ederken şubat ayında yine öksürük antibiyotik boğaz enfeksiyonu ama hep ateşsiz di yani genel olarak….en son hastalığımız ise bizi mavhetti ailece yorulduk diyebilirim…

4 martta hafif öksürükle başlad..kbb ye gidin dedi çocuk doktorumuz genizdendir dedi…gittik tecrübelide bir doktordu bişey yok dedi kan testi idrar testi vs bişey yok dedi çocuk doktorumuz da gördü kan testini vs…geniz için de şimdilik aldırın demiyorum dedi seneye gözden geçririn dedi kreşe gittiği için normal dedi gönderdi bizi eve sadece sudafed ve secrola devam edin dedi. Cumartesi günüydü…o akşam ateş başladı viraldir dedik hafifti ateş önce…Pazar devam etti tatil oldundan doktorumuza gidemedik…ptesi de ateş olunca ist a kendi doktorumuzun önerdiği başka bir kbb ye gittik o kar fırtınada…geniz eti komple iltihap olmuş dedi çok kötü dedi alınması lazım hem geniz eti hem bademciklerde çok iri dedi…

Penisilin verdi 5 adet birde 5 gün antibiyotik tedavisi….3 pensiilin iğnesi yedik hala ateşimiz düşmedi toplamda 5 gün sürdü ateş…pensilin kullandığımz halde 72 saat sonrasında ateş düşmeyince çocuk doktoru bana gelin dedi biz hayde yine ist a gittik…doktorumuz bize zatürre dedi biz şok olduk tabi kendiside şok oldu…penisiline dirençli mikrop dedi vs…birde fapa virüsünden bahsetti düşmeyen ateş dudakta uçuk boğaz enfeksiyonu ymuş belirtileri kızımda vardı 3 üde ….zatüre olmasa kesin fapa derdim dedi ama zatürre ile birlikte de olabilir dedi bize hem fapa için iğne hem de novasef iğne verdi 5 adet birde 5 gün macrol ve ventolin…..yaptırdık iğneleri fapa ile novasef aynı gün olduk akşam pat ateş kesildi…3 günden sonra kıızmda alerji oldu iğneden konrtole gittik iğneyi lkesiyoruz dedi doktorumuz alerjiden dolayı macrol 125 mg dı 250 mg a çevirip 5 gün kullanın tekrar gelin dedi…tabi kızım çok bitkin düştü 1 kio verdi(şuan minadex vitamin kullanıyoruz)…hastalıklarda hiç halsiz olmayan ateşliyken bile bütün gün oynayan bir çocuk normalde….kullandık gittik kontrole akciğer tam temiz değil dedi 3 gün daha kullanın dedi tekrar gittik temiz dedi bizden çok sevindi….eve geldik o gece kızımın sol gözü aşırı çapaklandı daha öncede o gözüne sıçramıştı zaten damla vs kullanmıştık…o gece endişelendim ama bişey yapmaıdm gözlemleyeyim dedim…ertesi gün hafif hırıltı sabah burnunu okyanus suyuyla açtım balgam çıkardı vs….biz tekrar doktora gittik…zatürre geçirdiğimizden akciğerlerde hassaslaşma oldğunu söyledi…kreşe göndermeyin dedi…nisan mayıs ayları tehlikeli dedi…

3 gün günde 3 defa flantadin 6 mg verdi, nisan mayıs aylarında her gün akşam singulair 5 mg çiğneme tableti verdi, birde ventolin verdi….şuanki tedavimiz bu…

Bizim kafamız karıştı tabi net değil….kendi doktorumuza çok güveniyoruz ama bu ilaçlara baktı eşim astım bronşit tedavisinde kullanılıyormuş sanırım hoşumuza gitmesede kullanıyoruz şuan…

Bugün başka bir göz daha görsün diye bir doktor araştırıp ona gittik akciğerde bişey yok dedi tahlil vs istemedi, ilaca gerek yok dedi, boğazdada bişey yok dedi, kreşe gidebilir ptesiden itbaren dedi…ilaçlar içinde çok uygun görmüyorum ben şuanki duruma göre ama doktorunuz geçmişteki süreci bildiği için uygun görmüş olabilir dedi…

Kadir bey durumumuz bundan ibaret yorumunuzu merak ediyorum çünkü çok hırpalandık…konu çocuk olunca insan çaresiz kalıyor kaç doktora gitmemize rağmen çocuk zatürre oldu nasıl gözden kaçtı anlamadık…bizde zaten doktorlara güven problemi var ilaçlarada aynı şekilde biraz evhamlıyız ve fazla araştırıyoruz…bizi bilgilendirirseniz ailece kafamız netleşecek inşallah….kreş konusunda ne düşünüyorsunuz ptesi göndermeyi planlıyoruz kzıım çok seviyor hergün soruyor ben evdeyim ama kızım çok istekli olduğundan ara vermesi onu üzecek…haftaiçi 5 gün yarım gün gidiyor….eylülden beri….1 aydır bu hastalıklar sebebiyle ara verdik zaten…değerli vaktinizi ayırıp bu uzun yazımı okuyabilirseniz çok sevinirim…iyi çalışmalar…saygılar…

papatya
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2011 Saat 11:26
Son doktora kadar, yaptıklarınızın hepsi yanlış, ayrıca artık Zatürre aşısı (Prevenar) yapılmayan çocuk kalmadıki, zatürre olmuş olsun.. Ağır bir grip geçirmişsiniz, hastalığın sonunda akıntı koyulaştığı için "gürültü-patırtı" biraz artmış, öksürük sert bir hal almış ve gene Grip nedeni ile gözlerdeki yanma-batma sebebi ile gözlerini çok ovuşturduğundan gözleri mikrop kapmış.. Eski maillere bakın, bu anlatıklarınızın hepsi oralarda var. Okula yuvaya ilk başlayan her çocukta bunlar görülür, hele KBB de söylenenler tam kuyruklu yalan. İşleri güçleri sizi ameliyata ikna edebilmek.. Geniz eti ve bademcikler, hastalık yapmaz, bir lenf bezi olduklarından, vazifeleri icabı büyürler.. Alınması ile hiçbir şey düzelmez. Zira hastalığı yapan dışardan bulaşan mikroplardır.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2011 Saat 11:35
Gelelim, PFAPA Sendromuna.. O doktor daha hastalığın ismini doğru dürüst bilmiyor...
Periodic Fevers, Aphtos stomatit, Pharygitis ve Adenitis' in baş harfleridir. Streptokokların sebep olduğu bir cins enfeksiyondur, sizdeki ile hiç alakası yok.. Böyle ağır hasta olduğunda mutlaka bir kan sayımı yaptırıp, WBC değerine bakın, düşük çıkarsa, asla antibiyotiğe gerek yoktur. Keşke elinizde, o günlere ait bir kan sayımı olsa idi, Belkide "Enfeksiyöz Mononükleoz" geçirdiniz.. Bu enfeksiyon da virüslerle olur, ama tek taraflı bademcik şişmesi, 7 gün süren ateş ve ateşten sonra döküntü olur.. Hiçbir tedavisi yoktur, kendiliğinden geçer.
Yukarı Dön
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 142
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2011 Saat 00:22

Ben en büyük hatayı doktorumuzun bizi kbb ye yönlendirmesinde görüyorum…öncelikle ona gitmeliydik ciğerlerini dinlemeliydi değerlendirmeli sonra kbb ye yönlendirmeliydi…doktorumuz kızımın 6 aylıktan itibaren sürekli doktorumuz geçmişimizi bildiği için ciğerde bişey olmayacağını düşündü sanırım ve son hastalıklarında hep boğaz enfeksiyonu ve geniz problemimiz olduğundan bizi direk kbb den tanıdığı güvendiği birine yönlendirdi…bence oradaki kaçak noktamız öksürüğümüzün iyice artmış olması ve balgamını atamadığı için ciğerine inmesiydi ve bunu tahmin edemedi diye düşünüyorum…bu benim fikrim tabi…..

Kızımın bebekliğinden itibaren rutin ve rutin olmayan aşılar da dahil hepsi tamdır.

pnömokok(prevenar)  aşımızın 1.dozu 3 aylıkken, 2.dozu 5 aylıkken, 3.dozu da 15 aylıkken yaptırdık. Bizde doktorumuza sorduk aşımızı olmuştuk neden zatürre olsun dedik…oda bize pnömokok virüsünün 120 çeşit oldğunu aşının ise sadece 19 una karşı olduğunu söyledi.hatta

yeni bir aşı çıkmış onunla ilgilide bilgi aldık şimdi hatırlamıyorum.(tabi anlattıklarım benim anladığım kadarıyla yine J )

Kbb de söylenenler le ilgili bizimde bademcik ve geniz etinin alınması yönünde bir isteğimiz yok…hemen inanan insanlar değiliz yoksa dediğiniz gibi aynı gün yatırır alırlar o haddeye gelmiş bu işler…hatta hastanelerin kampanyaları var geniz etiyle ilgili…sağlık sektöründe ilaç sektöründe dönen entrikalar hayret verici sanki moda oldu bu senelerde bu ameliyat kiminle konuşsak aldırdık diyorlar 2.5 yaşa inmiş aldırma yaşı….biz yazın zaten rahatlarız kışında üst üste çok fazla tekrarlarsa Cerrahpaşa hast. de bir bir çocuk uzmanı bulup tamamen ameliyat etmede hiçbir çıkar gözetmeden karar verebilecek bir uzman buluruz öenirisini alırız diye düşünüyorduk…sizin yazdıklarınızı okuyunca rahatladım ama onca ameliyat edilen çocuklar boşunamı oluyor nasıl bir sistem bu akıl sır erdiremiyorum…sırf ilaçlar kullanılsın diye astım teşhisi koyulan çocuklar sırf antibiyotik satılsın diye viral mi bakteriyel mi düşünmeden verilen ilaçlar ne olacak çocuklarımızın hali…. Biz inanın uyanık bir aileyiz ben kızıma 3 yaşına kadar toplamda 3 antibiyotik vermedim sağolsun doktorumuz da hep gerek yok diyerek rahatlattı bizde istemedik hemen ilaca sarılmayı ama ne zamanki kreşe başladık yazdıklarımdan nasıl bir kaos içinde olduğumuzu anlamışsınızdır….bir de bizim doktorumuz ist da biz çorlu dayız mesafeden dolayı da bazen burada götürüyoruz doktora…burdada son götürdüğümüz doktor hariç tarzımıza göre hemen antibiyotik vermeyen bir doktor bulamadık henüz maalesef…

Pfapa sendromu dediğiniz gibi açılımını tabiî ki söyledi doktor ama ben anladığımı yazdım yoksa doktorumuz anlattı…ama belirtileri olarak 5-6 gün düşmeyen ateş aynen boğaz enfeksiyonuna benzer tablo ve uçuk dedi bunlar yanlışmı diyorsunuz?

Kan sayımı demişsiniz biz ilk gittiğimiz kbb doktoru kan sayımı yaptırdı hemen vede sedimantasyon. Birde biz son günlerde çok altına çiş kaçırma oldu dedik birde idrar tahlili yaptırdık.hastalanmadan önceki 2 hafta sürekli altına kaçırdı geceleri… gündüz de 1-2 defa kreşte kaçırmış…bunun nedeninide anlayamadık psikolojik mi hastalıkla alakası varmıydı?

Kan sayımında WBC 15.1 çıktı. Kan sayımını yaptırdığımızda hafif öksürükle gitmiştik birde geceleri horlayarak uyuma ağzı açık uyuma vardı. O zaman henüz ateş yoktu. Bu kan sayımına göre de bişey yok dedi kbb ci. Aynı şekilde kendi doktorumuzuda kan sayımını faxladım tlf la görüştüm oda bişey yok dedi. Ardından o akşam ateşle başlayan ve devamı da anlattığım şekilde gelişti.döküntü olmadı.ateş 5 gün sürdü.inatçı bir ateşti.

Şuanki verilen ilaçlar hakkında da düşüncenizi merak ediyorum? (3 gün günde 3 defa flantadin 6 mg verdi, nisan mayıs aylarında her gün akşam singulair 5 mg çiğneme tableti verdi, birde ventolin verdi)

Kadir bey cevabınız için çok teşekkür ederim. vaktiniz olurda yazdıklarıma tekrar cevap yazarsanız sevinirim…iyi çalışmalar dilerim….       

papatya
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2011 Saat 10:21
Gripal enfeksiyon geçirmişsiniz. Hiçbir antibiyotiğe gerek yok, kendiliğinden geçecek..Kreşe başlayan her çocuğun ilk 2 kışı bu şekilde çok hastalıklı geçer, buna kendinizi alıştırın. Sadece sizin çocuğa mahsus bir durum değil. Kan sayımında MONO oranı yüksek ise, ben gene "Enfeksiyöz Mono" üzerinde dururum, hatta, ayrıca bir "Mono test" yaptırırsanız, tanıdan emin olabiliriz. Kronik Astım ilaçları ne alaka??  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.