Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Konuşma, Geç Konuşma, Kekemelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 27 oğluk oğlumun konuşması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum27 oğluk oğlumun konuşması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
figili Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesajın Direkt Linki Konu: 27 oğluk oğlumun konuşması
    Gönderim Zamanı: 07 Ara 2007 Saat 01:19
merhabalar benim oglum 27 aylık.konuşmaya 24 aylıkken başladı. 8 aylıkkende hecelemeler yapıyordu.tam anlamıyla 24 aylık konuşmaya başladı.şu anda 25 kelime kadar konuşuyor.her söyledigimizi anlıyor.komutlarımızı yerine getirebiliyor.ama yaşıtlarına göre konuşması çok yavaş.her kelimeyi net söyliyemiyor.anne,baba,dede,mama gibi kelimeleri net mesela suya bu diyor ,kediye dedi,yata hak,yoka hok gibi.bazı kelimelerini sadece ben anlıyorum sizce bu normalmi zamanla düzelirmi.birde bana çok düşkün.bensiz babasıyla bile dışarı çıkmıyor .evde çok hareketli aktif bir çocuk bir yere gittikmi çok çekingen davranıyor ve yaşıtlarından dayak yiyiyor kendini savunamıyor. sizce bunlar normalmi ne yapmam gerekli,ogluma nasıl davranmam gerekli çok teşşekkür ederim.iyi çalışmalar.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2007 Saat 20:01
erkek çocuklar da sözel gelişim kızlara göre biraz dah geriden gelir, bu nedenle de oğlunuzun dil gelişiminde bir sorun olduğunu sanmıyorum, 27 aylık bir çocuğun bazı kelimeleri yanlış söylemesi gayet normal, sürekli düzeltmeye çalışmayın, zamanla öğrenecektir, bu konuşmalar çok sevimlidir, tadını çıkarmaya bakın, kısa bir süre sonra zaten normal konuşacak. kendini savunmaayı öğrenmesi için onu bağımsız kılmanız gerekli, kendi yapacağına siz de yaoacağına güvendikçe hakkını savunacaktır, sosyal olmak için henüz küçük  bu nedenle de endişelenecek bir durum yok
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.