|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Dygsysl ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Oca 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Oca 2015 Saat 12:47 |
Hocam merhaba. 50 Gunluk bir oglum var. Dogumdan 4 gun sonra sarılıgı 22 ye cıktı ısın tedavisi gordu. ısın tedavisi sırasında doktorun aldıgı idrar kültüründen enfeksiyon cıktıgını ve her gun antibiyotik igne oldu ve diger 1 haftada surupla devam ettik. Bunları anlatmamın nedeni belki kullandıgımız antibiyotiğin veya ışın tedavisinin bagırsak hareketlerinde etki yaratabilmesi.
Sorun şu ki oğlum ayın 5inden beri yani bugun dahil 19 gundur kendisi kaka yapamıyor. Ancak ben yaptırdıgımda kıvamı gayet iyi hardal rengi bolca kaka yapıp rahatlıyıp uyuyor. Gazdan yana sorunumuz yok. Bazen memedeyken bile kendisi hem alttan hem ustten cıkarıyor. Karın agrısı gibi sancı 4 5 gunde bir geliyor ozaman benim yardımım olmadan 7 saat bile uyuyamıyor ancak ben uyarıp kaka yaptırdıgım zaman rahatlayıp uyuyor. Kaka yapamamasının 7 gununde dogum yaptıgım hastanenin cocuk bolumunde stetskopla karnını dinleyip bagırsaklar calısıyor normal dediler. bekleyin gunde 1 kasık zeytin yagı verin dediler. Ama oglum kabız değil ki?!! 1 hafta önce baska bir doktora götürdügümde bacaklarını kaldırım makatına baktı catlak var dedı anestol ve fitokrem verdı anestol uyusturunca rahat yapar dedı 5 gun kullandım yine yapamadı. Kabız olmayan cocukta nasıl catlak olur ve bebegimin bezinde hiç kan yokyu ki?!! Bugun artık sabrımın tastıgı son nokta baska bir doktora götürdüm. Yine standar muayaneler steteskop ve makatına uzaktan bakma. Teshis: Bu cocukta catlak yok. Senin cocugun kolik sen gaz sancısını kaka zannediyorsun. Sen uyarma uyarırsan alısır hiç yapamaz. Sadece kolik bu cocuk bekle yapar. 1 ay yapmayan cocuk var.!!! Yahu benim cocugumu benden iyi tanıyor. Benim cocugum kolik olsa gunde sadece 3 4 saat uyanık kalıyor normalde. gazını cok rahat cıkarıyor. Kucak hastasi bir cocuk değil. Geceleri 12 de yatıp 5 te kalkan beslenip geri yatıp 7 8 de kalkan bi bebege nasıl kolik diyorlar. Kolik sancisi 4 5 gunde 1 tutup kaka yaptırınca rahatlayan bir sanci olmadıgını biliyorum. Neyse hocam cok uzattım. Bu konuda ne yapabilirim?
Düzenleyen Dygsysl - 24 Oca 2015 Saat 13:22 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120301 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Erkek lerde; IYE OLMAZ.... Buyuk kazik yediniz.. Isbati geyet kolay, o gun yapilan "Idrar Tahliline" bakin; NITRIT:(-) oldugunu gorursunuz..O gorulen; bakteriler ve hucreler, Laboratuvarin, doktorla olan ozel anlasmasi geregi oyle yazilir.. Siz ayni laboratuvara,-cocugun idrari diye- "Idrar gorunumunde" cay suyu gonderin, onda bile bunlari gorurler..
2- Yeni dogan bir bebek, rahat oldugu surece, kaka yapmayabilir. Problem, kaka yapmaya calisip, ikinip-ikinip, kaka yapamayinca vardir. 3- Oyle "makata bakarak" -Catlak var- denemez.. Catlak olan, o doktorun kendisi. 4- Garibanlarin cokda ustlerine varmayin... Cidden bilmiyorlar, cok zavallilar... Tibbiye'de bunlari ogretmiyorlarki!!! Tibbiyede tek ogretilen, her oksuren cocuga, Astim teshisi koyup, Ventolin vermektir.. 5- Lutfen, sitenin ilk sayfasindaki YAZARLAR bolumunde, benim yazilarim arasindaki; "Yeni Doganin Ozellikleri" makalemi okuyun... Yoksa, cocugunuzun hayati tehlikeye girecek.. SAKIN, ama sakin Turk Cocuk doktorlarina inanmayin... Basiniza gelenlerin tamami; ilk verilen igneler yuzundendir. Bu luzumsuz isler yapilmasa idi, bebek bu kadar sikinti cekmeyecekti.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Oca 2015 Saat 19:12 |
|
![]() |
|
Dygsysl ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Oca 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tesekkür ederim. Maalesef belki cahilliğimize geliyor belkide tecrubesizliğime. Tam aksine ordaki doktor musvetteside yeni dogan erkek bebeklerin cogunda IYE görülebilir dedi hatta 1 haftalık yatarak damaryolundan tedavi teklif etti ben kabul etmemiştim. İsminizi arkadasımdan duydum bayağı yazılarınızı okudum. Bundan sonra ilaca hayır!
Peki hocam bu kaka problemi antibiyotık iğnelerden veya baska sebepten olduysa ne yapabilirim? Cogu yazdıklarınızdan uyarmakta sakınca yok yazmıssınız. Zaten 20 gundur uyarıyorum yoksa cocuk ıkınmaktan mosmor kesılıyor ancak yapınca rahatlayıp uykuya dalıyor. Ve yazılarınızda genelde 20 gunun sonunda kaka sorunu normale döner yazmıssınız. Normale dönene kadar 4 5 gunde 1 uyarmaya devammı etmeliyim yoksa iğnelerden olduysa herhangi birşey yapmamız gerekirmi? Kardeşimin oglu için bir sorum olacaktı birde 4 aylık diş cıkarıyor 7 kg anne sütü ve mama ile besleniyor bugun götürdüğüm aynı cocuk doktoru 1 aydır kg almamıs yogurda ve meyve suyuna basla demiş. Sizin görüşünüz nedir? Değerli cevaplarınız için simdiden teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120301 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hicbir sey yapamazsiniz... Yeni Doganlarla ilgili makalemi OKUYUN..GEREK OLDUGUNDA, UYARIN. Cok okumaniz gerek.
4 aylik erkek kilosu: 6.8kg'dir.. O aptalin lafina kanmayin, hicbir halt bildigi yok, zaten 200gram fazlasi var. Ek gida; hicbir sey gerekmez Sut disleri cikarken bir rahatsizlik vermezler. Bir tek; 20 yas disleri, BAZEN cikarken rahatsizlik verirler. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam sorunumuz hala devam ediyor. 23 gun oldu. Ben nereye kadar uyarip yaptiricam? Aliskanlik yapacak diye endise ediyorum. Cok kivraniyor. 3 gunde 1 mecburen uyariyorum ama boyle beklemekte bebeğe de banada eziyet oluyor.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Merak etmeyin, aliskanlik diye bir sey yok... SADECE; ikinip-ikinip, kaka yapamadiginda uyarin. Gun sayisi onemli degildir. Isterse; 7-8 gunde bir bile kaka yapabilir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|