Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Yenidoğan
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 20 günlük bebeğim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum20 günlük bebeğim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120209
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2014 Saat 19:34
Alakasi yok.
Yukarı Dön
ecrinelam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 103
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2014 Saat 11:38
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

O cilt doktoru, emin olun, hicbir sey bilmiyor..
1- Avuc iclerinde, "pigment hucrelerimiz" olmadigindan, avuc icinden Dvitamini yapilamaz. Bunun icin, "Deri dokusu" gereklidir.
2- Bu is bu kadar kolay olsa idi, hic kimsede, Dvit eksikligi olmadi.
3- Dvit damlasini, gunde 3 damla DEGIL, 5damla verin.
4- Cam arkasindan Dvitamini yapilamaz...Ciplak gunes isigi SARTTIR... Dogrudan gunes isigi sarttir.

Goruyorsunuz; artik son 10 seneden beri Tibbiyeden mezun olan doktorlarin, dogru-durust hicbir bilgileri yok...

Teşekkür ederim Kadir Bey...

Bu cilt doktorunu bir tv programında dinlemiştim, en az 55-60 yaşlarındaydı, fakülteden mezun olalı en az 25 sene olmuş olmalı... Şimdi o programı izleyen binlerce insan avuç içlerini güneşlendirerek d vitamini sentezlemeye çalışacaklar :) Bu doktorlara da belli sene aralıklarla yeterlilik sınavı yapılmalı, kendini geliştiremeyen, güncelleyemeyenler artık doktorluk yapmamalı bence. 

Peki dvit 5 damlaya çıkardıktan sonra yine de güneşlendirmek gerekir mi?

Düzenleyen ecrinelam - 22 Şub 2014 Saat 11:42
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2014 Saat 18:37
Gerekmez..Sartlari zorlamaniza gerek kalmaz, Sadece firsat oldugunda, guneslenmeniz yeterlidir.
Avuc ici meselesine gelince; Siz istediginiz kadar avuc iclerinizi gunese tutun, cildinizdeki gibi, avuc iclerinizde; "esmerlesme" oluyormu???
D vitamini, sadece "Deri altindaki" Kolesterol'un, UV etkisi ile olusur.

YETERLILIK SINAVI:
Merakli doktorlara imkan coktur.. Ben '90li yillardan beri, USA, Boston Universitesinin, CME( Continius Medical Educational) programlari dahilinde, gonderdikleri yayinlari okuyup, senede 2 defa imtahanlarina girerdim.. Onu da yetrli bulmazdim, iki kurulusun daha imtahanlarina girerdim.. Bu imtahanlara da, Turkiye den, benden basa katilan doktor YOKTUR... Sikar biraz..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Şub 2014 Saat 18:43
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1750
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2014 Saat 07:54
hocam sizi dışında bırakarak geri kalmışlığımızın en büyük göstergesi bu sağlık sistemi ve doktorlarımız geçenlerde bir taneside ünlülerinde doktoru kendisi bu arada bebeklere iki yaşına kadar şeker vermiyormuş 6.aydan itibaren pekmez öneriyorAngry kendimi sizi tanıdığım için çok şanslı hissettim onu izleyenlere allah kolaylık versin
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1750
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2014 Saat 07:56
hocam bir sorum daha olacak benim çocuklarım beyaz tenliler ve dikkat ettim güneşe çok çıktıkları zaman vucutlarında benler daha çok çıkıyor babalarındada öyle bir özellik var güneşte yüzünde güneş lekesi oluyor benler artıyor falan şimdi yüzlerine güneş koruyucu süreceğim birde kısa kollu tişörtle kollarının güneşte açık kalması yeterlimidir
teşekkürler öğlen saatleri dışında onbeş dk falan kaldırmaya çalışıyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2014 Saat 18:11
- Doktorun, APTAL olani, kendini beyani ile belli eder. O aptal, daha sofra sekeri ile, pekmezin icindeki sekerlerin , ne cins oldugunu bile bilmeyen bir zavalli.. Dunya'da, boyle salakca laflari eden, baska bir ulke doktoru yoktur.
- Gunese cikarken, yuzunuzu koruyabilirsiniz. Kol ve bacaklarina 'koruyucu krem' surmeyin. Bu mevsimde, oglen saati olsa ne olacak, olmasa ne olacak.... O uygulama; Temmuz-Agustos aylari icin.. Ama inanin, bunu bile kimse takmiyor.. HER sahis, kendi ozelligini, ne kadar guneste kalabilecegini bilecek... 2.derece yanik yapmadiginiz surece, oglen bile cikabilirsiniz. Rahatsizlik hissettiginizde, golgeye gireceksiniz ve bol sivi alacaksiniz..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.