Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Yenidoğan
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 20 günlük bebeğim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum20 günlük bebeğim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ecrinelam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 103
Mesajın Direkt Linki Konu: 20 günlük bebeğim
    Gönderim Zamanı: 19 Şub 2014 Saat 15:55
Size bebeğimle ilgili sormak istediğim bir kaç soru var?

1. bebeğim erkek, 30 ocak 2014 doğumlu. 3560 gr ve 50 cm doğdu. Kafa çevresi 35.5 cm di. 15 günlükken 4300 gr ve 53.5 cm di. Kafa çevresi 36.5 cm olmuştu. Gelişimini değerlendirir misiniz? Sadece anne sütü alıyor ve kakası da her zaman altın sarısı ve cıvık. Ama kakası çok köpüklü oluyor ve çok sesli kaka yapıyor, bunların nedeni nedir?

2. Emziren annenin yediği içtiği şeylere dikkat etmesi gerekir mi hem sütün kalitesi açısından hem bebeğin gaz problemi açısından?  Yenilen içilen şeyler sütün kalitesini ve tadını değiştirir mi? Örneğin türk kahvesi içmek istiyorum, sütün tadı bozulur diye içirmiyor annem... Ya da süt, portakal gibi şeyler yedirmiyorlar, bebekte gaz olur, portakal poposunda pişik yapar diye, doğru mudur bunlar? 

3. Artık olan oldu ama ben yine de kafamı çok kurcaladığı için sormak istiyorum. Bebeğimin 11. gün göbeği düştü ama doğum sonrası hemen K vitamini yapılmış olmasına rağmen göbek düştükten sonra kanama oldu. 15. gün tekrar doktora götürdük. Doktor göbeğinin içinde granülom denilen parça kalmış dedi. Gümüş Nitratla yaktı göbeğindeki o parçayı ve bir doz daha k vitamini yapılmış oldu bacaktan. 2 doz k vitamini almış oldu bebeğim. Bu yapılan uygulamalar doğru muydu?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118443
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2014 Saat 01:21
1- Kilo alisi, fazla.Cok yiyor. Yesil kaka olursa, sancisi olabilir.Sorduklariniz, fazla yemesinden.
2- Oyle bir "ozel rejim" veya "diyet" yok. BIR TEK; cigsogan, sarimsak ve Pastirma cemeni gibi Aromatik maddeler sutunuzun kokusunu degistirir... Hicbir gida sutunuzun "Kalitesine" etki EDEMEZ....Etrafinizdan duyduklarinizin hicbirine inanmayin.. Atiyorlar.
3- Kanama olursa, Kvit yapilmamis demektir, yapilmasi faydalidir... Granulom varsa, Kvit bir ise yaramaz. Granulom; eskiden yakiliyordu, ben senelerdir, sofra tuzu koyarak, kurutuyorum..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Şub 2014 Saat 01:21
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2014 Saat 09:22
Hocam doktorumuz rutin olarak her yenidoğana libavit k yapıldığını söyledi ama yine kanama olursa bir doz daha yapıyoruz dedi. yani 2 doz k vitamini aldığından eminiz. bu zarar verecek bir şey midir?

Bir de bebeğim kış bebeği ve henüz 20 günlük, neredeyse hiç güneş görmüyor. günde 1 defa 3 damla monovit d3 kullanıyoruz. Bunun yanısıra gün içinde güneşlendirmek de gerekir mi?

Geçen gün bir cilt doktoru "avuç içimizi 15 dk güneşe tutarsak tüm vücudumuz için gerekli d vitamini üretilir vücudumuzda" dedi. 

Şöyle bir bilgi hatırlıyorum; cam uv ışınlarını geçirmez. uv ışınları olmadan da vücutta d vitamini sentezi olmaz. Bu bilgi doğru mudur? 

Bebeğimizi güneşlendirirken camın arkasından mı yoksa direkt mi güneşlendirmeliyiz?
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2014 Saat 09:38

hocam bir de bebeğin yanaklarından böyle kenarları kırmızı ortası beyaz sivilceye benzeyen şeyler var. Sıcak tutmuyoruz çok bebeği, ev ısımız da normal. Bunlar nedir? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2014 Saat 19:31
Bebeklerde, olur, kendiliginden gecer. Siz bir sey yapmayin...
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2014 Saat 08:15
Hocam bir de bebeğim kış bebeği ve henüz 20 günlük, neredeyse hiç güneş görmüyor. günde 1 defa 3 damla monovit d3 kullanıyoruz. Bunun yanısıra gün içinde güneşlendirmek de gerekir mi?

Geçen gün bir cilt doktoru "avuç içimizi 15 dk güneşe tutarsak tüm vücudumuz için gerekli d vitamini üretilir vücudumuzda" dedi. 

Şöyle bir bilgi hatırlıyorum; cam uv ışınlarını geçirmez. uv ışınları olmadan da vücutta d vitamini sentezi olmaz. Bu bilgi doğru mudur? 

Bebeğimizi güneşlendirirken camın arkasından mı yoksa direkt mi güneşlendirmeliyiz?

Düzenleyen ecrinelam - 21 Şub 2014 Saat 08:16
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2014 Saat 18:30
O cilt doktoru, emin olun, hicbir sey bilmiyor..
1- Avuc iclerinde, "pigment hucrelerimiz" olmadigindan, avuc icinden Dvitamini yapilamaz. Bunun icin, "Deri dokusu" gereklidir.
2- Bu is bu kadar kolay olsa idi, hic kimsede, Dvit eksikligi olmadi.
3- Dvit damlasini, gunde 3 damla DEGIL, 5damla verin.
4- Cam arkasindan Dvitamini yapilamaz...Ciplak gunes isigi SARTTIR... Dogrudan gunes isigi sarttir.

Goruyorsunuz; artik son 10 seneden beri Tibbiyeden mezun olan doktorlarin, dogru-durust hicbir bilgileri yok...
Yukarı Dön
lowrens Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2014 Saat 18:36
Kadir bey size bir soru sormak istiyorum 8 aylik bebegim yakin mesafeden yani 20 cm gibi mesafeden goz temasi fazla kurmuyor 3 5 saniye bakiyor sonra gulerek kafasini ceviriyor goz muaynesi yaptirdik sıkıntı cikmadi emerkende gozlerime bakmiyor yuzume bakiyor ama gayer guzel guluyor onu almam icin ellerini uzatiyor gozlerini jacirmasinin nedeni otizm olabilirmi
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.