Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
begumfunda
Altın Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3980
|
Gönderim Zamanı: 23 Kas 2009 Saat 14:04 |
|
|
 |
Hercai75
Katılımcı Üye
Puanlar: 416
|
Gönderim Zamanı: 23 Kas 2009 Saat 14:49 |
Ben de oglumla yazdiginiz sorunlari yasiyorum. Ciglik cigliga bagirmalar, ama öyle bir tiz sesle bagiriyoki, sonrasinda uzun süre kulaklarimdaki cinlama gecmiyo. Birde Atakan baska cocuklarin elinde hangi oyuncak varsa onu ister. Veririz, cocuk baska bisey alir eline, bu sefer onu ister. Hersey onun olsun, paylasmasin ister. Yapma dedigim seyleri gözüme baka baka yapar. Komidin, cam kenarlari, masa vs. bunlarin üzerinden inmez. Abisinin ranzasina tirmanir. Daha yaziyim mi? Bütün dolaplara kilit taktim, yatak odasi ve mutfagi kilitli tutuyorum. Offff offffff..... Abisiyle günlük, hatta dakikalik kavgalari zaten anlatmama gerek yok. Durup dururken yanindan gecerken abisine vurur, o da ona vurur, Atakan sinirlenir, bagirarak tekrar vurur..... Hepimiz ayni seyleri yasiyoruz  
|
|
 |
oğuzkağan
Altın Üye
Puanlar: 2959
|
Gönderim Zamanı: 06 Ara 2009 Saat 21:09 |
eveeett artık bizde 2 yaş sendromundayız.istedikleri olmayınca yalan yere ağlamaları.bende git odanda ağla diyorum yada duymazdan geliyorum.ama gündüzleri bakıcıyla beraber.bakıcı ağlamasın diye her isteğini yapıyor.
burcucum benim oğlumda yapıyor.anne bana köfte pişir diyor.pişiriyorsun beyefendinin önüne koyuyorsun.ben yemeyeceğim demesi yokmu?daha bir sürü var böyle.çıldırmamak elde değil.eve işten yorgun gelmişsin zaten.sabır diyorum sürekli içimden
|
 |
hülya
Pırlanta Üye
Puanlar: 7478
|
Gönderim Zamanı: 06 Ara 2009 Saat 21:45 |
bende çok sıkıntılı günler geçiriyorum haticem alperle
hastalandı bayram öncesinde yeni yeni düzeliyor öncedende inatçı teke idi ama şimdi ayrı bir inat oldu, herşeye sinirleniyor, elinileri sağo sola fırlatıyor, isteği olmayınca ağlıyor ve benim saçıma yapışıyor beni yoluyor   . iştahta bitik ağzına ne koymaya kalksam kafasını çevirmeler tabağa vurmalar veya ağzındakini tükürmeler   iyilikle geliyorum kızıyorum olmuyor vallahi çok bunaldım
birde babaya düşkünlük had safhada geceleri babası yanında yatmazsa delleniyor resmen  
Düzenleyen hülya-alper - 06 Ara 2009 Saat 21:46
|
 |
hülya
Pırlanta Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Ara 2009 Saat 22:00 |
Öncelikle 2 yaş döneminde görülen davranış değişikliklerini bir sendrom olarak adlandırmak yerine çocuğunuzun gelişiminin bir parçası olarak görmenizde yarar var. Çocuklar 18 aylık dönemden başlayarak, kendilerini ve çevrelerini tanımaya, test etmeye başlarlar. Bir yandan kendi bireyselliklerini, bağımsızlıklarını ilan etmek isterken, bir yandan da sizden kopmak istemezler. Bu tarz ikilemlerin yaşandığı bir dönem olan 2 yaş dönemi inatçılığın ve ebeveyn-çocuk arası çatışmaların sıklıkla yaşandığı bir dönemdir. Çocuklar kendi varlıklarını kabul ettirmek için söylenilen her şeye karşı çıkarlar. Bu sayede sadece kendi isteklerini yapacaklarını size ve çevresine kanıtlamaya çalışırlar. Sürekli inatlaşan, istekleri olmayınca da bağırıp çağıran, yerlerde tepinen çocuğunuz sizin için adeta yeni biri gibidir. Birçok anne-baba çocuklarındaki bu değişime bir anlam veremezler ve nasıl bir tavır sergilemeleri gerektiği konusunda tereddüt yaşarlar.
Her şeyden önce ebeveynlerin, çocuklarının içinde bulunduğu bu dönemin, beklenen doğal bir gelişim süreci olduğunu ve çocuklarının kişilik gelişimi için gerekli olduğunu anlamaları gerekiyor. Çocuğunuz sizinle inatlaşarak ve de isteği olmayınca kavgacı bir tutum sergileyerek bir bakıma sizi ve sınırlarını test etmektedir. Sizin kurallarınızın ne kadar geçerli ve tutarlı olduğunu bilmeye ihtiyaç duymaktadır. Size önerimiz bu tarz davranışlar karşısında olabildiğince sakin kalmaya çalışın. Çok fazla bağırmamaya ya da sesinizi yükseltmemeye özen gösterin. Bunun yerine çocuğunuzun sakinleşmesi için ona zaman verin, bu süre içinde onunla ilgilenmeyin. Sakinleşince onunla konuşun, neden bazı şeylere izin vermediğinizi/vermeyeceğinizi ona anlatın. Ayrıca dikkatini başka yöne çekmeye çalışmak, bir oyuncak vermek de işe yarayabilir.
Çocuklar kurallara ihtiyaç duyarlar ve bunları zamanla uygulamayı öğrenirler. Bir bakıma kurallar çocuklar için güvenli bir çerçeve oluşturur ve onları gerçek hayata hazırlar. Bu yüzden siz de çocuğunuzun yaş, gelişim ve kişilik özelliklerini dikkate alarak evde bazı kurallar koymayı deneyebilirsiniz (örn; yemekten önce şeker yememek, akşam belirli bir saatte uyumak, gibi).
Bir diğer önemli nokta da önceden “Hayır” dediğiniz bir şeye daha sonra “Evet” demeyin. Bu hem çocuğunuzun kafasının karışmasına neden olur hem de sizin kurallarınızın tutarlı olmadığı ve bozulabileceği mesajını verir. Eşiniz ya da diğer aile üyelerinin de tutarlı davranması oğlunuzun kuralları öğrenmesi açısından önemlidir. Eğer sizin “Hayır” dediğiniz bir şeye eşiniz ”Evet” diyor ise oğlunuz bu tutarsızlığı farkedecek ve inatlaşarak, ağlayıp sızlanarak isteklerini size yaptırabileceğini deneyimlemiş olacaktır. Bu yüzden koyduğunuz kurallara bağlı kalabilmeniz oldukça önemli. Kuralların sayısından çok onlara ne denli bağlı kalındığının önemli olduğunu hatırlatmamızda yarar var.
Son olarak, çocuğunuzun artık bağımsız bir birey olma yolunda ilk adımlarını attığını ve bu dönemde birtakım çatışmalar yaşamanın çok normal olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Çocuğunuzun sizden ayrı bir varlık olarak kendini gerçekleştirmeye çalıştığını ancak sizin desteğinize de ihtiyacı olduğunu unutmayın. Çocuğunuzun istemediğiniz davranışı ile ilgili olarak onun anlayacağı şekilde konuşmak ve kuralları belirlemek, olumsuz davranışı önleme konusunda size yardımcı olacaktır. Çocuğunuz o davranışın neden yapılmaması gerektiğini ve bu davranışı yapmaya devam ederse sonucunda ne olacağını kesin olarak bilmelidir.
alıntıdır |
|
|
 |
Esra
Altın Üye
Puanlar: 4005
|
Gönderim Zamanı: 06 Ara 2009 Saat 23:26 |
2 yaş sendromunu kızımda asla yaşamadım...kişilik çatışması yaşıyolar resmen,bende varım der gibi...kızmadan,kendimizide üzmeden geçiricez bu seneyi inşallah..bütün annelere sabır diliyorum...
|
 BİN SENE OKUSAM...NE BİLİYORSUN DİYE SORSALAR..SADECE....HADDİMİ...DERİM..!!!!
|
 |
hülya
Pırlanta Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Ara 2009 Saat 09:34 |
Sabah ağıtla uyandık arkadaşlar bakıcımız hasta olduğu için evde alperleyim ben
babalız işe gidecek diye alper deli oldu. ağla ağla beni dövdü babası gidiyor diye
benim oğlum babaya çok düşkün arkadaşlar neden bana karşı böyle davranıyor bilemiyorum 
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 07 Ara 2009 Saat 09:49 |
hadi ya dünür  bak sen alpere.demek sana tepki veriyor gidiyor baba diye  erkek çocukları anneye daha düşkün derlerdi sizde durum tam tersi olmuş.üzülme canım benim çocukların huyları dönem dönem değişiyor.sıkma canını
|
 |