Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
sabire61
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
|
Konu: 2 Günlük Öksürük Bronşit Denir mi? Gönderim Zamanı: 20 Ara 2013 Saat 11:39 |
Merhabalar, Oğlum 11 ay 4 günlük. Yaklaşık 2 gündür öksürüyordu. aslında sadece öksürük denmez, 2 gecedir uyumuyor sürekli sayıklıyor inliyor ağlıyor ve 40 a yaklaşan ateşlerle baygın gibi oluyordu. birde burnu akmaya başladı. 15 gün önce de 38i biraz geçmişti ateşi ve sesi kısılmıştı. doktor zitromax, mucocure ve bricanly verdi. ben sadece mucocure yi kullandım 3 günde iyileşmişti. bu kez çok ağır olunca başka doktora götürdüm. akciğer filmi çekildi kan tahlili yaptı. enfeksiyonu yüksek dedi ve bronşit başlangıcı var dedi. azitro, assist, ventolin verdi. serum fiz. ile burnunu sürekli açıyorum. ateşlenirse duş aldırma imkanım yoksa calpol veriyorum ( oğluma iş yerinde kendim bakıyorum. bu yüzden evdeki gibi ne yazıkkı olmuyor). benim anlamadığım 2 günde bronşit olur mu bir çocuk. daha önce hasta olduğunda zitromax ı araştırdım içime sinmediğinden vermedim. acaba hata mı ettim. doktor çok yeni henüz ilerlememiş. çok başlangıç içinizi ferah tutun dedi. bu ilaçlar dışında yedirip içireceğim şifa olacak birşey varmı acaba? buhar olmalı mı? antalya zaten nemli buhar makinesine ihtiyaç yok diyorlar satıcılar önermiyor ama almalı mıyım, bu ilaçlar dışında ne yapmalıyım. bu ilaçlar yeterli mi sizce?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119958
|
Gönderim Zamanı: 20 Ara 2013 Saat 21:45 |
Kan tahlilindeki; WBC (lOKOSIT) degeri kac?
SAKIN , verilen hicbir ilaci kullanmayin, hele Mucocure, hemen cope..
Cevap bekliyorum..
|
 |
sabire61
Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2013 Saat 08:36 |
o değer 10.4 görünüyor. mucocureyi daha önce vermişti 15 gun önce. onu malesef kullandım 3 gün kadar. ama zitromax ve bricanly verdi o zaman kullanmadım. şimdiki gidişimde azitro asisst ve ventolin verdi.. ne yazıkki ilaçlara başlamış bulundum ben ama, kesmeli miyim?
|
 |
sabire61
Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2013 Saat 08:57 |
Birde çocuğumda kilo sorunu var bu hastalıkla alakalı olabilirmi. bugun 11 ay+5 günlük. 73 cm boyu ve 8.650 kilosu var. 6 ay+2 günlükken 7.650 idi. 5 ay içinde 1 kilo aldı. hele bu ay 50 gram almış. bu enfeksiyon olabilir mi sebebi? çünkü iştahı çok güzel maşşallah. günlük yoğurt meyve sebze et veya tavuk devam sütü herşeyi çok güzel yiyor. ama kilosu az dedi doktor. bende bu enfeksiyona bağladım kendimce
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2013 Saat 18:03 |
WBC:10.4 olmasi, hastaliogin; VIRAL oldugunu ve ASLA, antibiyotik gerekmedigini gosterir...
SAKIN verdigi hicbir ilaci kullanmayin. Boyle Gripal bir durumda, Asist ve Ventolin verilmesi sonucu, hastalik goguse iner ve hiriltilar baslar. Zaten butun bu uckagitlar, cocukta "sahte bir Astim tablosu" yaratabilmek icindir. BU HALE getirilmis hastalarin, abone edilmeleri, soyulmalari daha rahat olmaktadir. Ustune ustluk, bu cahil hastalar bir de bu doktorlara, "Medyun kalmaktalar"...
"-Gecenin bir yarisi, acil ambulans temin etti, hastaneye yetistirip, HAVA VERDI -" diye sukranlari belirtirler..
|
 |
sabire61
Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2013 Saat 20:38 |
peki tedavisi icn ne onerirsiniz. cocuk ayni. ates dustu. inleme sayiklama var. derin bir oksuruk var. hapsurma ve burun akintisi cok. caresiz kaldim. uyumuyo hic
|
 |
sabire61
Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2013 Saat 20:54 |
birde o ilaclara basladik 3 gun oldu ne yapmaliyim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2013 Saat 22:32 |
Sadece: Limonlu bal, Serum fiz. ve ColdMix kullanin.. Sicak buharda iyi gelir. Eski mailleri okuyun.
|
 |