Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Gldn
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 428
|
Gönderim Zamanı: 03 Kas 2011 Saat 16:35 |
|
|
 |
sedesa
Altın Üye
Puanlar: 1177
|
Gönderim Zamanı: 26 Ara 2011 Saat 15:58 |
merhaba... ben 35 yaşındayım ve 6 yaşında bir oğlum var.... biz de ikinci çocuk yapmaya karar verdik... biraz fazla olacak araları eğer herşey planladığımız gibi olursa.... biraz daha az olsun isterdim.. ama artık yapacak bişey yok... bir an önce başlamak haricinde
Benim de zamanım yeni gelmiş demek ki...Aslnda eşim isteseydi ben çoktan yapmış olurdum herhalde..
|
 |
aibü
Katılımcı Üye
Puanlar: 188
|
Gönderim Zamanı: 26 Ara 2011 Saat 21:12 |
oğulm martta 6 yaşını dolduracak. ben özelde çalıştığım için anneliğimin ilk 3,5 yılı(oğlum kreşe başlayana kadar yani) vicdan azabıyla geçti. ne doğum iznimi kullanabildim, ne de etkin şekilde süt izinlerimi. haliyle oğlum doğru düzgün anne sütü de alamadı. halbuki sütüm de çoktu. yaşım 31. şimdi ikinci bebeği de istiyoruz hem eşim hem de ben. ama aynı şeyleri yaşamaktan korktuğum için icraata yanaşmıyorum. sonuçta yaşadığım sıkıntıyı, vicdan azabını ben bilirim. o yüzden o kadar kararsızım ki anlatamam. son zamanlarda zihnim bu konuyla çok fazla meşgul. ayrıca oğlum epey büyümüş olmasına rağmen, kardeş kıskançlığı yaşayacağının sinyallerini de verdi. bilg.dan bebeklik fotoğraflarına bakarken ben onları sevdikçe kıskandı. "sevme onları, ne kadar çirkinler" dedi  . diğer taraftan rahata da iyice alıştım. ne yapacağım bilmem
|
|
 |
sedesa
Altın Üye
Puanlar: 1177
|
Gönderim Zamanı: 26 Ara 2011 Saat 23:39 |
aibü Yazdı:
oğulm martta 6 yaşını dolduracak. ben özelde çalıştığım için anneliğimin ilk 3,5 yılı(oğlum kreşe başlayana kadar yani) vicdan azabıyla geçti. ne doğum iznimi kullanabildim, ne de etkin şekilde süt izinlerimi. haliyle oğlum doğru düzgün anne sütü de alamadı. halbuki sütüm de çoktu. yaşım 31. şimdi ikinci bebeği de istiyoruz hem eşim hem de ben. ama aynı şeyleri yaşamaktan korktuğum için icraata yanaşmıyorum. sonuçta yaşadığım sıkıntıyı, vicdan azabını ben bilirim. o yüzden o kadar kararsızım ki anlatamam. son zamanlarda zihnim bu konuyla çok fazla meşgul. ayrıca oğlum epey büyümüş olmasına rağmen, kardeş kıskançlığı yaşayacağının sinyallerini de verdi. bilg.dan bebeklik fotoğraflarına bakarken ben onları sevdikçe kıskandı. "sevme onları, ne kadar çirkinler" dedi . diğer taraftan rahata da iyice alıştım. ne yapacağım bilmem  |
Benim oğlum da mayısta 6 yaşını dolduruyor... kardeş istiyorum diye tutturmuyor... ama galiba ona kardeş vermenin yanısıra ben de istiyorum ikinci bir bebek... biz ancak yeltenmeye yelteniyoruz 2. bebeğe.... uygun şartlar çok önemli.... ama bu şartlar hiçbir zaman çok çok uygun olamiyor sanırım... Ama bazen neden yaşadığımızı unutmamak gerekir diye düşünüyorum. Bilmiyorum yani iş benim için araç sadece... ayrıca işim de onu araç haline getirmeme de müsait .... Ama yine de çok yalnızdım ilk doğumumda... geçmişi hatırladıkça kendime acıyorum bazen... ama hatırımda hep güzel zamanları kalmış... eşsiz zamanlardı.... hayatımda yaptığım en güzel şeydi oğlumu dünyaya getirmek ve onunla 15 geçirebilmek... zamanlaması buna uygundu.... ücretsiz izin aldım falan filan... ama 2.de böyle bir lüksüm olamayacak.... yine de bir şekilde olacak diye inanıyorum....
|
 |
burak7
Altın Üye
Puanlar: 706
|
Gönderim Zamanı: 27 Ara 2011 Saat 10:24 |
benim oğlum kasım 2007 doğumlu. 4 yaşını daha yeni doldurdu. 17 haftalık hamileyim. 2. çocuğu hep çok istedim, ancak eşimi ikna etmek kolay olmadı. sonunda ona bir kereden hiç birşey olmaz diye yumurtlama günümde kandırdım. ve hamile kaldım. eşim aslında 2. çocuğu benden çok istiyordu ama korkuları vardı. şimdi çok mutlu. bir kızımız olacak ve abisiyle arasında 4.5 yaş farkı olacak. güzel bir yaş farkı bence. oğlum ilk okul 1. sınıfa başlayınca kızım 1.5 yaşında olacak.
|
 |
aibü
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Ara 2011 Saat 10:51 |
burak7 Yazdı:
benim oğlum kasım 2007 doğumlu. 4 yaşını daha yeni doldurdu. 17 haftalık hamileyim. 2. çocuğu hep çok istedim, ancak eşimi ikna etmek kolay olmadı. sonunda ona bir kereden hiç birşey olmaz diye yumurtlama günümde kandırdım. ve hamile kaldım. eşim aslında 2. çocuğu benden çok istiyordu ama korkuları vardı. şimdi çok mutlu. bir kızımız olacak ve abisiyle arasında 4.5 yaş farkı olacak. güzel bir yaş farkı bence. oğlum ilk okul 1. sınıfa başlayınca kızım 1.5 yaşında olacak. |
allah sağlıkla tamamına erdirsin inşallah.
|
|
 |
aibü
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Ara 2011 Saat 10:54 |
|
|
 |
burak7
Altın Üye
Puanlar: 706
|
Gönderim Zamanı: 27 Ara 2011 Saat 11:02 |
aibü Yazdı:
burak7 Yazdı:
benim oğlum kasım 2007 doğumlu. 4 yaşını daha yeni doldurdu. 17 haftalık hamileyim. 2. çocuğu hep çok istedim, ancak eşimi ikna etmek kolay olmadı. sonunda ona bir kereden hiç birşey olmaz diye yumurtlama günümde kandırdım. ve hamile kaldım. eşim aslında 2. çocuğu benden çok istiyordu ama korkuları vardı. şimdi çok mutlu. bir kızımız olacak ve abisiyle arasında 4.5 yaş farkı olacak. güzel bir yaş farkı bence. oğlum ilk okul 1. sınıfa başlayınca kızım 1.5 yaşında olacak. |
allah sağlıkla tamamına erdirsin inşallah. |
amin..teşekkür ederim
|
 |