Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Kardeş İlişkileri & İkiz çocuklar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2. ÇOCUK SONRASI BÜYÜK OĞLUMA ULAŞAMIYORUM
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum2. ÇOCUK SONRASI BÜYÜK OĞLUMA ULAŞAMIYORUM

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
canan78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 89
Mesajın Direkt Linki Konu: 2. ÇOCUK SONRASI BÜYÜK OĞLUMA ULAŞAMIYORUM
    Gönderim Zamanı: 21 Nis 2009 Saat 23:36
merhabalr benim 10 yasında ve 16 aylık iki oğlum var ikinci cocuğu düşünmüyorduk sürpriz oldu sorunlu doğdu ve cok ilgilendik hala ilgilenıyoruz ama büyük oğlum onu kabul edemedi cok hırcın.ayrıca sorumlukluk duygusu yok ve anlatmıyoruz acıkadıgımız seylerı tekrar tekrar yapıyor kıznca cok tepkı gösterıyor odanda otur yaptıklarını düşün diyorum  kesinlikle diüşnmeye zaman harcamıyor hep haklı ben anlatamıyorum bazen cok kızıp tepki gösterıyorum bazen hıc uzatmıyorum ama o hep mutsuz resmen tıkandım yoruldum cok yoruyo benı ne yapabilirim beni dinlemesini nasıl saglarım yardımcı olursanız sevınırım
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2009 Saat 00:39
ikinci çocuğunuz doğmadan önce de büyükle iletişim sorunu yaşıyor muydunuz? büyükoğlunuz sürpriz gelen bu çocuğun  10 yıldır devam eden krallığını bir anda ele geçirmiş olmasını kıskanıyor olabilir. kıskançlığını da kendini iletişime kapayaraak ifade edebilir. onun bu konudaki duyarlılığını anladığınızı ve onu haklı bulduğunuzu anlatmanız bir kapı aralayabilir. kardeşi ile ilgili herhangi bir sorumluluk alıyor mu ya d siz bu konuda ona güvenmek istediğinizi ve güvendiğinizi gösteriyor musunuz?
özlem
Yukarı Dön
canan78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 89
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2009 Saat 16:58
bebgğimden önce 4.5 sene kadar çalıştım calışan anneleri bilirsiniz aksam ve hafta sonları birlikte oluyosunuz  o cok sorunlu bir çocuk değildi ben bebekten hemen önce işi bıraktım bir nevi evde anneyı bebegi aynı anda gördü.bebekle ilgili ona çok küçük sorumluluklar verıyorum ama onda bile cok mutsuz oluyor kendi görevlerini yapmamak için cok ugrasıyo yapsada bastan savma oluyor genelde ve her zaman sakın bir seklıde konusmaya baslasamda herseye bir cevabı var onun haksız olma ihtimali yok yoruldum artık bişeyleri anlatmaya calışmıyorum bile caresizim  
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2009 Saat 00:03
büyük olmanın bazı haklar sağladığı gibi bazı sorumluluklara da neden olduğunu anlatmak önemli. oğlunuz kardeşini hem yerini kaptığı hem de sizinle dah çok zaman geçirebildiği için kıskanıyordurbüyük oğlunuzl az da olsa ikiniz birlikte vakit geçirebileceğiniz fırsatlar yaratmaya gayret edin
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.