Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2.bebek geliyor ne yapıcam
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konu2.bebek geliyor ne yapıcam

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 9>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1748
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2010 Saat 12:31
ba arada konu tamamen farklı ama tangdan oyun hamuru tarifini denediniz mi?
nasıl oldu bir vişnelisinide yaptık güzel oldu ama oyun hamuruna bizim cadı çok ilgi göstermiyor Smile
Yukarı Dön
turuncu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 935
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2010 Saat 12:31

hayırlı olsun bebeğiniz  sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize inşaallah..
yaş aralığıda çok yakın değil  kızınız minik abla olur kadeşine Smile
güzel bir hamilelik geçirmeniz dileğiyle..
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2010 Saat 13:11
Canım öncelikle hayırlı olsun diyorum.Smile İlalcim sana da teşekkür ederim canım örneğin içinApprove
Aslında yazacak çooook şeyim var ama kız uyanmadıkça yazmaya çalışayım. İlk olarak sana "ikinci çocuk" adlı bir kitap önererek başlamak istiyorum. Bu kitabı hemen okumalısın ve bazen dönüp dönüp bakarak çoook fayda göreceksin. Kitapta ilk çocuktan "sorunlu ilk çocuğunuz" diye bahsediyor ve çok doğru. Farkındalığı yükselmeye başlayan bir çocukla berabersen bu daha da zor. Allah bana kolaylık versin diyorum hep...
Günümüzde ikinci çocuk gerçekten düşünülmesi gerekn bir olay oldu. Eskisi gibi 4 veya 5 çocuklu aileler kadar kolay değil çünkü. Komşuluk akraba ilişkileri o kadar sağlam değil ve ben bunu çocuğum doğduğu ilkj andan itibaren anladım. Mesela çalışmıyor olsan bile ilk çocuk mutlaka kreşe başlamalı ve yaşı da müsait. Hayatınızda köklü değişiklikleri çocuk doğmadan 3 ay öncesine kadar yapın ama 3 ay kala köklü bir değişklikten kaçının. Ev değiştirmek oda değiştirmek yatak değiştirmek bile önemli... İlk çocuğuna hamile olduğunu karnın büyümeye yani 4-5 aya kadar ifade etmeye çalışma çünkü sonra sorularıyla çok zorlanırsın. Dur bunu yollayayım devamına geleceğim....Wink
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2010 Saat 13:18
İlk çocuğunla eskiden nasıl olduğunu bilmiyorum ama ben çoook gezentiyimdir ve çok gezdik ama 3 ay kala bunu tepelere çıkarttım hata ettim... Çünkü şimdi dışarı çıkarken çok zorlanıyorum ve birden düşüş var gezmelerimizde o nedenle sana en büyük tavsiyem ilk çocuk son aylarda durgun ama evde vakit geçirsin. Eşinin desteği 5 kişinin desteğinden daha önemli canım. O nedenle eşin bebek olduğunda yıllık izin alabilir ve ilk çocukla ilişkilerini şimdiden daha sağlamlaştırmaya başlasın. Çünkü akşamları yıkamak, masal anlatmak ve yemek yedirmek gibi rutinler onun görevi olacak. Bu kaçınılmaz. Eşim nerdeyse 2,5 aydır toplam 2 ay işe doğru dürüst gidemiyor. Confused 
Sonra mükemmeliyetçilikten kesinlikle kaçın... Evin temiz olmasın bırak dağılsın toplanır ama hijyen olsun yeter yani. Ben bir ara kafayı yiyordum. Bir hafta boyunca herkesleri arayıp ağladım sinirden yetemiyorum diye ama şimdi takmadığım işler var hata yapmışım. Evim pis olsa da kızımla vakit geçirmek süper deyip umursamıyorum. Sonra kimseden yardım istemekten çekinme. Bulabildiğin herkesten yardım istemelisin ve biri hep senle olmaya özen göstersin çünkü bazen ben nasıl altından kalkarım dediğin anlar olacak. Sana yalan söylemeden ifade etmeye çalışıyorum ama biraz zor benim için. Olsun. Sağlıklılar ve mutlular bu bana yeter de ve rahatla benim gibi. Sonra geçer diyorum hep.Big smile
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2010 Saat 13:25
İkinci hamişliğinin tadını çıkart çünkü ilk hamileliğinde başroldün ama şimdi ilk çocuğunla beraber başroldesiniz. Bu başrolü kapacak bir bebek gelecek ve siz yardımcı oyuncu olacaksınız. Eve sanki bir çamasır makinası almışın da kullanmayı öğreniyormuşsunuz gibi davran ilk çocuğuna. En önemlisi ilk çocuğuna kardeşle ilgili hikayeler almalısın ve ona bu kitapları okumalısın. Sen okudukça o benim de kardeşim olsun diyecek ve siz sanki o istemişçesine yapmış olacaksınız sonunda ama aslında doğduğunda kardeşinin eve gelişinden sonra gidecekmiş gibi hissedecek bu bir ay sürecek ama gitmediğini anladığında hırçınlıkları başlayacak bizde aynen böyle oldu. Herkes bunu söylüyor ama bence nedeni bu. Yani ilk çocuk bebeği kabullenmez sadece kabullenmiş gibi gözükür. O süre bir aydır ve bir ay sonra evin prensesi veya prensi o değilmiş gibi hisseder. Ben hep bunu başrol kapmaya benzetiyroum. Eve ilk çocuğundan habersiz bir sürü hediye al ve ziyarete gelenlere sanki onlar hediye almış gibi ver. Bebeğine gelen hediyeleri asla ilk çocuğun önünde açma sadece ilk çocuğa olan hediyeleri aç canım. Yani ilk çocuğa hep kendisini süper hissetmesini sağla.
İnan bazen yorulacaksın ama olsun oyunla herşey hallolur ve sakın bebeğe bakıp da ilk çocuğunun çocuk olduğunu unutma. Benden şimdilik bu kadar ama soru sorarsan sana yardımcı olmaya çalışırım canımm. Sağlıklı olsun inşallah.
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1748
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2010 Saat 13:37
duygucuğum gözlerim dolarak okudum güzel yazını allah sanada kolaylık versın sorularım olacak özelden göndersem olurmuSmile
emeğin için çok teşekkür ederim iki çocukla bunları yazmak eminim çok zor olmuştur teşekkürlerSmile
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2010 Saat 13:57
Orjinalini yazan: febaa2 febaa2 Yazdı:

duygucuğum gözlerim dolarak okudum güzel yazını allah sanada kolaylık versın sorularım olacak özelden göndersem olurmuSmile
emeğin için çok teşekkür ederim iki çocukla bunları yazmak eminim çok zor olmuştur teşekkürlerSmile

Canım gerçekten yardımcı olmak isterim tabi ki şükür kız uyuyor ve umarım seninki daha kolay geçsin.
Annen varsa veya kayınvaliden bu süreci daha sorunsuz atlatırsın. Benim annem yok kayınvalidem 71 yaşında ama ben onlara koştum daha bebek 20 günlükken ve medet umdum onlardan. Ayvalık Antalya arası hem de ben kullandım arabayı 12 saat iki yolculuk düşün işim çok zor. Beni düşün rahatla inan Antalyada evde 5 ay beraber yaşıyoruz ama artık dönsünler diye bakıyorum. İşlerden bıktım ve önceden yalnız kalmayı özlerdim şimdi yalnızlığı sevmez oldum.Daha aklıma gelince yazarım canım. Bu arada sorunlu ilk çocuğumuz (kitaba ve bana da böyle artık) kreşte. Zor olmadı canım. Siteyi çok ama çok severim. Bu günlerde az giriyorum ama yardıma ihtiyacı olana destek vermek için vaktim hep var.Wink

Düzenleyen duygu07 - 30 Eyl 2010 Saat 14:00
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2010 Saat 13:58
Bu arada kız uyandı ve hastaneye rota ve verem aşısına gidiyoruz. Öptümmm.Clown
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 9>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.