Canım öncelikle hayırlı olsun diyorum.
İlalcim sana da teşekkür ederim canım örneğin için
Aslında yazacak çooook şeyim var ama kız uyanmadıkça yazmaya çalışayım. İlk olarak sana "ikinci çocuk" adlı bir kitap önererek başlamak istiyorum. Bu kitabı hemen okumalısın ve bazen dönüp dönüp bakarak çoook fayda göreceksin. Kitapta ilk çocuktan "sorunlu ilk çocuğunuz" diye bahsediyor ve çok doğru. Farkındalığı yükselmeye başlayan bir çocukla berabersen bu daha da zor. Allah bana kolaylık versin diyorum hep...
Günümüzde ikinci çocuk gerçekten düşünülmesi gerekn bir olay oldu. Eskisi gibi 4 veya 5 çocuklu aileler kadar kolay değil çünkü. Komşuluk akraba ilişkileri o kadar sağlam değil ve ben bunu çocuğum doğduğu ilkj andan itibaren anladım. Mesela çalışmıyor olsan bile ilk çocuk mutlaka kreşe başlamalı ve yaşı da müsait. Hayatınızda köklü değişiklikleri çocuk doğmadan 3 ay öncesine kadar yapın ama 3 ay kala köklü bir değişklikten kaçının. Ev değiştirmek oda değiştirmek yatak değiştirmek bile önemli... İlk çocuğuna hamile olduğunu karnın büyümeye yani 4-5 aya kadar ifade etmeye çalışma çünkü sonra sorularıyla çok zorlanırsın. Dur bunu yollayayım devamına geleceğim....