Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1buçuk aydır devam eden öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum1buçuk aydır devam eden öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
belkıss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 71
Mesajın Direkt Linki Konu: 1buçuk aydır devam eden öksürük
    Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2008 Saat 23:53
slm.kızım 4 yasını bitirmek üzere birbucuk aydır öksürügü kesilmedi.herzaman gittigim doktora götürdüm.öksürük surubu ve balgam söktürücü kullandım kontrole gittigimde hala gecmemişti.film istedi çektirdik.faranjit dedi.balgam var dedi.antibiyotik kullandık.ama yine gecmedi.tekrar kbb uzmanına götürdük bukezde 6 tane igne verdi.film cekildi tekrar sinizüt var dedi.kısında geniz eti amelyatı olmustu.igneleri kullandıktan sonra tekrar kontrole götürdüm antibiyotik verdi bu kezde hala kullanıyorum.sabahları özellikle öksürüyo.bide gece uykusunda.yemekte yiyemiyo.öksürmekten kusuyo.alerjik olabilir dediler.hastalık bu kadar uzun sürermi.bogazlarım agrıyo deyip duruyo.sinizütün çaresi ne.ne yapmam gerekir üşütmemesimi gerekir.gecmezmi bu sinizüt.cocuk 1 bucuk aydır ilac kullanıyo.aktardan ot aldım balgam söktürücü birkez kaynattım içmedi.üzülüyorumda lütfen cevap verin.tesekkür ederimSmile
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120458
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2008 Saat 09:58
Anladığım kadarı ile sizin bu öksürük müddetince ateşiniz olmamış. Ateşi olmayan bir hastada antibiyotiklerin yeri yoktur. Ateşsiz başlayan öksürükler viral orijinlidir. Bunlar zayıf viruslardır.Vücutta bir virus varken ikinci bir virus vücuda giremez. Vücudumuz bunu bildiği için zayıf bir virus geldiğinde onun gitmesini istemez ve öksürük uzun sürer. Bu zaman zarfında da "Kuş Gribi" salgını çıksa sizin çocuğunuz hasta olmaz.
Peki, ne yapabiliriz? Gayet basit 3 ilacımız var.
1) Limonlu bal. Tatlı kaşığının yarısına kadar bal, üstüne 7-8 damla limon damlatıp çocuğunuza yedirin.
2)Burnuna gunde 5-6 defa seum fizyoljik damlatın
3) Göğsüne Vicks sürün.
Öksürüğün çok azaldığını göreceksiniz.
Nadiren Allerjik öksürük olabilir.Ama olsa idi gittiğiniz doktorların atlayacağını zannetmiyorum.
Yukarı Dön
belkıss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 71
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2008 Saat 00:20
slm.doktor bey dediklerinizi bir süre uyguladım fakat hala öksürügü kesilmis deil.2 ayı gecti.ara ara öksürüyo hala.ne yapayım atesi yok dediginiz gibi.vicks sürdürmüyo kokusundan rahatsız oluyo.ama hala devam ediyo öksürügü.ne yapmalıyım.sinizütten mi kaynaklanıyo.sinizütü olan cocuga nelere dikkat etmem gerekiyo.tesekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120458
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2008 Saat 22:01
Belirttiğim gibi, süresini tamamlamadan asla geçmez.Ama bir zararı da yoktur. Sinüzitte olsa zaten aynı şeyleri yapıyoruz. Vicks çok şart değil. Çok koşturursa o akşam çok öksürür.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.