Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 17 aylık bebekte sünnetin psikolojik etkileri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum17 aylık bebekte sünnetin psikolojik etkileri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
pınar2011 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Konu: 17 aylık bebekte sünnetin psikolojik etkileri
    Gönderim Zamanı: 02 Haz 2012 Saat 21:03
Merhaba,
Oğlum 17 aylık ve sağlık sorunları nedeniyle genel anesteziyle cerrahi sünnet yaptırdık. 5 gün oldu. İlaçlarını sürerken aşırı reaksiyon veriyor. Eskiden pipisiyle oynardı, şimdi dokunmuyor. İlk başta daha çok acıdan ağlıyordu diye tahmin ediyoruz, şimdilerde korkudan. Bezini bağlar bağlamaz sakinleşip ağlaması kesiliyor. Pipisindeki yara veya benim ilaç sürerken canını yakıyor/korkutuyor olmam bir travma yaratmış mıdır? Oğlum bu durumdan psikolojik olarak kalıcı şekilde etkilenmiş midir? Cinsel hayatında bir sorun yaşar mı? Bana olan güveni azalmış mıdır? (ilacı ben sürüyorum)
Teşekkürler....
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2012 Saat 22:04
Merhaba,
Çocuklar cinsiyet farkındalığını bu yaşta kazanmaz onun için cinsel yaşamı ile ilgili sorun olmaz merak etmeyin. Korkutuyorum onun etkisi olabilir mi? demişsiniz, neden bahsettiğinizi bilmiyorum ama korkutmanın her türlü psikolojik etkisi olur.

Sevgiler.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2012 Saat 14:31
Cevabınız için teşekkürler.

'benim ilaç sürerken canını yakıyor/korkutuyor olmam bir travma yaratmış mıdır' derken, ben onu bilerek korkutuyor değilim. canı yandığı için korkuyor. Şimdi artık  ilaç sürerken o kadar canının yanmadığını tahmin ediyorum (ağlaması farklı), ama yine de çok korkuyor ve ağlıyor. İlacı ben sürdüğüm için onu ben korkutmuş oluyorum. Annesi olarak benim onun canının yanmasına sebep olmam onu etkileyecek mi?
Şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Haz 2012 Saat 13:54
nasıl teşekkür edildiğini yeni öğrendim :) teşekkürler..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.