|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
fatmaelifdemir ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haz 2017 Konum: sakarya Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatmaelifdemir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Haz 2017 Saat 17:57 |
• Hocam iyi günler 3 yasinda kizim var ve dogdugundan beri köyde tavuk ciftliklerinde yasiyoruz 9 ay oldu sehir merkezine geldigimiz okul icin baslarda varmiydi farkinda degilim ama 1.5 aydan fazla süren bir öksürük ara sira olan balgami var 2 3 gün atesten sonra basladi ve hala gecmedi ben ne kadar sizi takip edip ilac vermemeye calissamda kendi ailem bu konuda zittini yapiyorlar köyde yasadigimiz dönemden beri atesinn cktigni ilac kullandgmi hatirlamam birtek icme suyuyla ilgili kusma ve ishali olmustu atesi cikmamisti bile
• dedigim gibi köyde yasamadigimiz seyleri 9 aydir alerji baslangici bronsit astim olarak duyuyoruz tabi ben hangisi daha saglikli tavuk ciftligimi sehir merkezimi sizin kadar bilemem sadec yasadiklarimi anlatiyorum dagin tepesinde cam agaclarinin arasinda buyuyen cocuk 9 ayda astim teshisi kondu Hocam sehir merkezine geldigime cok pismanim 2 3 gün süren ates sonrasi gecmeyen öksürük ve ara sira olan balgami var 1 ay oldugunda istemeye istemeye doktora gittim cunku biliyordum kafamin karisacagini bir dediklerinin digerini tutmayacagini sirti dinlendikten sonra alerji baslangici oldugu heraeye dikkat etmem gerektigi ( bu arada her yaptigima zit olan ilaclari vermemde israr eden ailem sigara ictiken sora couga sarildi sigarayi disarda ICIYORLAMIS sigara icen bireylerle havalandirilmayan bir odada uyuma Hocam nolur ne bicim annesin demeyin ben uyardikca baskici anne oldum cocugumda bendn uzaklasti cunku her istedigi yapiliyor annesi gece seker yemesine duzenli uyumasina herseye karisiyordu onlara yaklasti bendn uzaklasti) doktordan ciktik elimizde 1 poset ilac kullanmazsam daha kotu olacagiydi basta ventolin olmak uzere onceair otrivine peditus ben calpol vermeye korkuyorum ilaclari kullanmadim 1 adet annemin zoruyla onceair verildi zencefil bal serum fizyolojik devam ettim anlattiklarim size komik gelecek belki ama babam ates oldugundn beri mokotik vermekte israr etti ben vermedim o gizli verdi oksurik dahada artti kendisi eczanede calistigi icin en basindan mokotikte israr etti elimdeki ilaclari geri gonderip babamin mokotigi duzensiz vermesinden baska birsey yapmadim cocuk alerjisine gittim ve durumu anlattim alerji dendigini ilaclari doktor bey teshise cok sasirdi alakasi yok dedi geniz akintisi var dedi ilaclarabgerek olmadigini cok sıkısırsak zrtec verebilecegimizi soyledi tabi duymak istedigim cevaplar cok sevindim ama 15 gun gecti duzelme yok her sabah sasmadan 7.40da ögürür seklinde oksuruk ve kostugnda yoruldugunda alerji doktoruna tekrar gittim sanki icim biraz rahat gecen birsey demedi yine duymak istedigim cevaplar olur diye ama muayene sonrasi daha once bronsit gecirip gecirmedigi cok tuhaf oldugu asagiya indigi bronsit oldugu soylendi bende 15 gun once birseyi yok dediniz falan falan doktor alerji demisti dedim demekki ........... Bey in gordugu birsey varmis dedi o kadar kizdimki Hocam simdi dusunuyorum tedavi edilmeyen alerji bronsite tedavi etmezsem ilaclari vermezsem bronsit astimami cevirir o aksamdan baslayarak alerji uzmani 2 gun buhar tedavisi evede mavi ventolin verdi ve malesef prednol igne acildeki doktora yaptirmasak beklesek dedim fayda etmedi ben daha ilacin prospektusunu okuyamadim internetten cocuk ignede oldu ertesi gun yone cagirdi ve sıkısık yine buhar dendi 2 saat aralikli buhar alip muayeneye gidiypruz ertesi gin yine cagirdi ben artik bronsit nedir diyorum cevap yok Hocam gecermi diyorum bronsit iste deniyor artik dahami kötü yaptim bilmiyorum ama dun ilk gittigim doktora alerji diyen doktora gittim tabi mecbur durumu anlattim evet bronsit bu seferde ihmal edersen cocugun nefes alamaz duruma gelir dedi ayni ilaclar eksigi yok Hocam hangisine gideyim napayim bilmiyorum simdi ailem ilaclari vermedim diye babam mukotigi vermedim diye ben hepsi icin kendimi sucluyorum mecbur veriyorum ilaclari dunden beri rapora baktikca icim eriyor Hocam 3 ay diyor ben herseyin dogalini yesin icsin diye ugrasirkwn köyde camurla oynatip bisey olmazken 9 ay oldu bilmiyorum Hocam hicbirsey bilmiyorum eskiden beri asiri terlerdi simdi dahada artti anlatamam bugnde atesi var gibi gecmiyor öksürük napmaliyim ilaclar gereksiz gibi geliyor bana ama vermezsem doktor neler söyledi evde birseyler hazirliyorum dalga geciyorlar ALLAH bu doktorlara akil fikir versin Hocam ben belki lise mezunuyum birsey bilmiyorum ama o daha iyi yerlerde buyusun istedim 3 yildir sehirin pisligi egzozu osu busu dedim neden geldimki ordaki gubre ilaclar zararli diyor ailem oylemidir Hocam koca ormanin icinde tavuklara verilen ilaclar hava yoluyla bu kadar zararlimidir yoksa orda buyudu diyemi ordan tavuk yedirmedim koyluye gidip 10 ciftlik tavugu verip 1 koy tavugu aldik biz ordan yesekte ona ayri pisirdim sutu her aksm gidip aldm peyniri ordn yapan teyzeden aldm yumrta tereyagi kekigi fasulyeyi tarladan topladim ben hicmi anne olamadim Hocam ilaclari ne yapayim nolur yardim edin veriyorum gundw 4 kere ventolin sıkıyorum ama ilaclari verirken uzuluyorum birakayommi bronsitte astima cevirirmi dendigi gibi nefes alamaz hala gelirmi alerji doktruna gidip sadce buharmi verelim Hocam ay basinda tekrar ciftlige gitmeyi dusunuypruz bu konuda fikriniz ne olur cani sıkılıyo diye geldik hasta ettik cocugu yol gosterin Hocam lutfen bu arada forumdaki eskilerden sahtekaligin 2. sahfasini bize yaptiklarida o okumaya calisiyorum Hocam ama sizin fikrinizi almak istedim birde alerji doktoru 3 gun once baska birseydende olabilir dedi bu ne demek Hocam neden olur uzun oksuruk hirilti soylemdi ne demek Düzenleyen fatmaelifdemir - 16 Haz 2017 Saat 18:51 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119580 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yaptiklarinizin, tamami; NAFILE!!! Yaptiginiz butun isler nafile. Ne tavuklarin, nede yavuk ilaclarinin cocugunuza zerre zarari olmadi ve olamaz.. Olsa , tavuklar olurdu... HER cocuk, ilk defa okul/yuva basladiginda; ilk 2 senesi aynen boyle sik hastaliklarla gecer.. SAKIN: Turk doktorlarinin Astim ve/veya Allerji sacmaliklarina kanmayin.. Keske o ilaclarin hicbirini kullanmasa idiniz. Bu iki sene zarfinda, cocugunuzun gecirecegi hastaliklarin;%90'dan fazlasi, Gripal enfeksiyonlar olacak.. Okuyun. Devamli okuyun, yoksa cok caninizi yakarlar.. Yoksa daha sirada; Geniz eti ve Bademcik ameliyatlari sahtekarliklari var.. |
|
![]() |
|
fatmaelifdemir ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haz 2017 Konum: sakarya Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatmaelifdemir
keske kullanmasaydim Hocam size sormak en basindan aklimdaydi fakat nefes alamaz daha kotu olur dendikce aksattim size sormayi ve nelere mal oldu
Hocam simdi bal zencefil limon serum fizyolojik coldmix disinda birsey yapmam gerekiyor mu? baska birseydende olabilir demislerdi bu ne demek Hocam düsünüyorum sürekli eski ciftlik yasantimkza geri dönmek istiyoruz Hocam ama cocuk sürekli ananesini istiyor burdayken bile götürdügümüzde üzüntüden birsey olur mu? son olarak Hocam KESKE kullanmasaydim ama aptallik edip kullandigim bu ilaclarin cok zarari olmusmudur sizin yazilarinizi okudukca anliyorum kendi cocugumu kendi ellerimle astim yapacaktim cok etkilemismidir Hocam duble aptallik edip prednolude yaptirdik cok mu zarari olmustur Hocam?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatmaelifdemir
Hocam bugün butun akintisi tekrar basladi vucudu sanki sicak
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119580 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Olan oldu..
Simdi onumuze bakalim.. Sadece; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin, hirilti olursa, sicak buhar tatbik edin.. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatmaelifdemir
Hocam ilaclari biraktm yine basladi kizmayin nolur ama sabah 1 2 dakika ögürerek suruyor oksurugu kizmayin Hocam ama ventolinin yaptigi neydi alerji doktoru sadece ventolin inhale vermisti ne yapacagimi sasirdim sikayetler artarak devam ediyor ventolinde mi kortizon iceriyor Hocam
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kac defa anlattim!!! Griplerde, Akcigerler; mikroplar kolaylikla akcigerlere inmesin diye; bronslarda kismi bir daralma yaparlar.. Bu bir cins, savunma mekanizmasidir.. Siz Ventolin ile bu bronslari genisletince; hastalik agirlasir veya uzar.. Bu yuzden, Ventolinden sonra; durumu daha kotu olur.. Ventolin; bir tek, ASTIM durumunda kullanilmalidir.. Kiymetli Turk doktorlari, hicbir zaman Grip teshis etmeyip, her oksurene; Astim dedikleri icin, her oksurene Ventolin verirler.. Bu sayede isleri artar..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatmaelifdemir
anladim Hocam özür dilerim biraz sinirlendirdim galiba ama endise ediyorum sürekli öksürüyor ilaclari birakinca gercektende o SAHTE iyilik hali sona erdi dediklerinizi yaparak bekliyorum insaallah en kisa zamanda düzelme olur
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|