Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 15 gün arayla WBC yüksekliği-ishal-kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum15 gün arayla WBC yüksekliği-ishal-kusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120168
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2011 Saat 10:09
Siz idrar tahlili için idrar alırken çocuğun cinsel organını "sterilize" edemezsinizki... Mutlaka dışardan bulaşma olur. o yüzden, 100 000 koloninin altındaki üremelerde idrar steril demektir,işi  uzatmanın bir anlamı, testin tekrarı filan gerekmez.. 2-3 lökositte normaldir.. Kan sayımından bir haber varmı??
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 487
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2011 Saat 01:22

Kadir Bey 13-14 gün süren gripten sonra 3 gün önce öksürüğü kesilmişti,2 gün oldu sesi düzelmişti ki.Dün gece uyku sırasında yine öksürdü ve sabah öksürerek kalktı gün işçinde de çok öksürüyor üstelik burun akıntısı ve ateş yok çok şükür ama balgamı çok var,öksürürken kusuyor ve balgam çıkartıyor.doktora götürdüm.Sağ kulaktaki kızarıklık azalmış şükür ki, genel muayenede temiz çıktı ama sizinde beklediğiniz kan tahlilini yaptırdım.Parmaktan kan alınarak yapıldı.

Kan tahlili sonucumuz:
WBC 9.88         5-10
LYM  1.82         1.10-4

MONO 1.36 +     0.10-1

GRA 6.69           2.50-7.50

LY% 18.5-          25-42.2

MONO%  13.8 +     1.7-10

GR%  67.7            42.2-75.2

RBC      4.57       3.80-5

HGB      12.6      11.5-16

HCT     37.63      35-48

MCV     82     76-96

MCH    27.5     26-33

MCHC   33.4    29-35

RDWc   15.1  

RDWs    47.7     40-84

PLT   455 +   150-400

PCT   0.32

MPV    7      8-15

PDWc    34.5

PDWs    8.2

Doktorumuz ilaç vermedi çok balgamı olursa yine sekrol ve sterimar.Çok salya sümük soğuk algınlığı olursa da benical verdi.Ama şu an kullanmayın dedi.Kızım çok öksürdüğü için korktum normal değerler dışında olanlar için korkulacak birşey yok dedi.Sanırım tekrar grip olmuş dedi.Ama sadece öksürük var balgamlı ve korkuyorum tam 2 haftadır gripti daha düzeleli 3 gün oldu derken yine böyle.Sırtını ve göğsünü dinledi şükür birşey yok dedi ama öksürdüğü için korktum ne yapmalıyım? Beklemeli miyim? Balgam neden oluyor bu kadar çok geniz akıntısından mıdır? Eski gribin devamı olabilirmi yada sinüzit?

Eczacı reçetenin 2 nüshasını da almış.Benical yazıyorum demişti dr.ama başka benical var mıdır? Bunun üzerinde öksürük şurubu yazıyor.Kullanmamamız gerektiğini biliyorum.Ama balgamlı öksürükten korkuyorum.

Son olarak dr.a giderken kızım  kısa kollu tişört üzerine hırka ve paltosunu giymişti böyle dolaşırsan hep hasta olursun dedi.Üzüldüm bakamadığımı düşündüm ama hastalık üşütmekle olmaz bunu öğrenmiştim ama cevap veremedimL  bu arada yatarken yastıktan başını indiriyor geniz iyice içeri akıyor bu balgam aşağıda birikme yapar mı boğazda mı kalır?

Teşekkür ederim.Saygılarımla.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2011 Saat 11:26
Grip geçiriyor... Benical, gece çok perişan olduğunda tek bir ölçek verebilirsiniz.. Öyle üşütmekle hastalık olmuyor.. Bol serum fiz. limonlu bal ve Coldmix kullanın.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2011 Saat 13:34
Çok teşekkür ederim KadirBey,
Gecesize soru yazdıktan sonra sabaha kadar çok öksürdü gözlerinin altında minik kırmızı birkaç nokta oldu.Ve Çok balgam kusuyor :(( Bu kadar balgam normal midir? Sabah aile hekimine gittim.Sekrol kullanın Aferin kullanın dedi.Aferini vermiyorum sekrol verdim.3 ay kadar öncede böyle bir durum olmuşru gittiğim çocuk hekimi allerjik öksürük demişti özellikle gece öksürdüğü için.Zyrtec şurup ve kreval vermişti.Krevali birkasç defa verdim ama öksürük balgamlı olduğu için bir daha vermemiştim zrtec 15 gün kadar içmişti.Aile hekimi zrtec zararsız allerjikse geçirir istersen 1 ölçek verebilirsin 10 gün kadar dedi.Ama size sormadan vermedim.Zyrtecte öksürüğü baskılarmı zararlı mıdır gripte? Daha doğrusu sormak istediğim gerçekten allerjik bir öksürük bile olsa zyrtec kullanmadan geçmesi beklenebilir mi? İlaç vermezsek ilerler mi?

Tekrar tekrar teşekkür ederim.Allah tüm sevdiklerinizi size ve sizi sevdiklerinize bağışlasın.Hep duacıyız.

Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2011 Saat 00:41
yukarıdaki soruma ek olarak öksürüğü çok sık olarak var balgamı çok var ama  bazen balgamlı bazen kuru gibi öksürüyor çözemedim ,aslında çok balgamı var.Balgam çıkarmak isterken kusuyor.biraz önce doktoru aradım.Dünde gitmiştik balgamı olduğunu biliyor ama alerjik olabilirmi korktum çok öksürüyor dedim.Balgamlımı değilmi dedi.Aslında balgamı çok var ama balgamlının yanı sıra bazende kuru öksürüyor dedim.Sekrol 3*1 bunun yanı sıra leoprontta günde 3 defa kullanabilirsiniz dedi.Allerjik öksürük demek için çok uzun geçmeyen öksürük olması gerekir sonrada testlerle doğrulanmalı dedi.Şimdi nöbetçi eczaneden levoprontu aldık ama kuru öksürük için diyor prospektüsünde hem balgam sökücü hemde bu aynı anda verilirmi sakıncası var mıdır? Birde sakıncası yoksa bu şurubun eğer ben 3*1 anladım levaprontu ama tel.de ses gidip geliyordu prospektüsünde 10-20 kg arası 3 ml yazıyordu.kaç ml vereyim kızım 15 kg. sekrolle arası kaç saat olmalı?3 sekrol 3 levopront ağır gelmezmi ? Sadece gece telefon ettim çok öksürüyor diye 22:30 civarında aradım diye şurup vermiş olamaz değil mi ? :((((
Öksürüğü bu kadar dikkate almamın nedeni ben allerjik astımım ve çok korkuyorum.Küçükken ilk gittiğimiz doktor atopik bünyeli demişti kızım için :( hep korumanız gerekli enfeksiyonlar aşağıya inmesin atopik çocuklar astıma meyilli olur demişti ve korkum katbekat arttı :((
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2011 Saat 05:32
Aynı gece 3. defa yazıyorum ama tüm gelişmelerden haberdar olmanızı istiyorum Kadir Bey,
öksürük çokça devam ederken,birde kızımın ateşi çıktı diğer grip biteli henüz 3 -4 gün olmuştu.Dünden önceki günde kan tahlilimizi yenilemiştik.WBC 9,88 CRP de 3 tü kan tahlilin detayını yukarıda yazmıştım.
Ateşi kulaktan 39,8 lere varmıştı.1 ölçek calpol plus verdim burnunun sol tarafı tamamen tıkandı.Doktor kan tahlilini 2 gün oldu yenileyeli biraz bekleyelim ateş düşürücülerle idare et,grip olabilir dedi.Ama işin içine öksürük karışınca beklemek istemedim yarına randevu aldım.Yarın kan tahlilini yenilersek sorunun ne olduğunu anlayabilir miyiz? Eğer bakteriyelse WBC yükselmiş midir yada yükselmesi için zaman mı geçmesi gereklidir? Ben sinüzittende korkuyorum 1 ay önce ateşlendiğinde(WBC25 CRP 17) gittiğimiz doktor 6 tane forsef iğne 1 grlık 6 gün, birde 6gün günde 1,5 ölçek zimaks vermişti kızım bu hastalık sırasında resmen horluyordu burnu çok tıkalıydı.Sinüzit olabilir diye düşündüm ama tedavi vermemişti doktor.Sinüzit olsa forsef yada zimaks 6 gün yeterli olurmuydu? Şimdi bu ateşte nerden çıktı koltuk altından 39u geçti ateş grip bu kadar ateşi çıkartabilir mi? 1 aydır hasta kızım.Allah şifasız hastalık vermesin diyorum ama tam 27 marttan beri sanırım iyi olduğu zaman 1 hafta olmamıştır.Kanda enfeksiyon dediler 12 gün tedavi tam 6 gün sonra kusma ishal serum-1 iğne iğnelerin devamını yaptırmadım WBC 24 tü ama ishalve kusma aynı andaysa ateş yoksa kan koyulaştığı içinde WBC yüksek çıkar demiştiniz nitekim öyle de oldu WBC 9,88e düştü ama bu arada 23 nisanda grip oldu 3 gün hafif ateş ama öksürük ve ses değişikliğiyle 6 mayısta son buldu 2 gün iyiydik şimdi yine öksürük ateş.Çok üzülüyorum ...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2011 Saat 11:14
1-Maalesef, her öksüren çocuğa "ALLERJİ" yaftasını yapıştırmak, günümüzün modası.. Zyrtec dahil bütün allerji ilaçları akıntıyı koyulaştırdığı için, çocuk bunu öksürerek atamadığından birkaç gün içinde hastalık  ciğerlere iner ve hırıltılar, sıkıntılı nefes almalar, başlar. Ondan sonrada gelsin Astım tedavileri... Hele birde Kortizonlu spreylere başlandımı, virüsler iyice yerleşirler ve çocuk doktordan cıkamaz hale gelir..
 2- Göz altındaki minik kızartılar, öksürük koyulaştığından, öksürürken zorlandığı için yüzüne kan hücum etmesinden.
3- Calpol üzerine yazan 6+  "Altı yaş ve üzeri demektir. 15 kiloluk bir çocuğa verilemez..
4- Bütün öksürük şuruplarını kesin.
5-Çocuğunuza temiz değilde "steril" bakarsanız, Atopik bünyede oluşur, Astım da olur.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 May 2011 Saat 11:14
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2011 Saat 14:51
Kadir Bey, Gece 2 de ve öğlen 2 de 12 saat ara ile calpol plus vermiştim. Doktor yazdığı için birşey olurmu normal calpol var ondan mı versem ne kadar vermeliyim? Bir zararı olmuş mudur? ne yapmalıyım?
*** bugün doktora gittikgenel muayene şükürki iyiymiş.Ama ateşi kulaktan 39,7 lere koltuk altından 39 lara verdı.Parmaktan kan alınıyor çocuk eziyet gözmez bize yakın hastaneler koldan alıyorlar ve çok hırpalanıyor.Ama 2 gün önce yapıldı gerek yok genel muayenede iyi öksürük devam ediyor burun akıntısı yok ama burnun sol deliği tıkalı.Grip olabilir dedi.Cumaya kadar ateş düşürücüler ile bekleyelim cuma konuşalım sorun olursa konuşuruz dedi. Grip bu kadar ateş yapar mı? Çok korktum çünkü ilk WBC 26 lara yakınkende  muayenesi temizdi.2 gün önce kan tahlili yapıldığı için cumaya kadar beklemekte sakınca varmı? Öksürük ilaçlarını vermiyorum zaten bugün dr.da yakından öksürüğü duyunca sekrol gerekirse verin dedi diğerini söylemedi.Grip diye bekleyeyimmi cumaya? Öksürüğü gıcık tarzında dedi balgamıda var bazen balgamlı bazen normal öksürüyor.Birşeyi atlıyor olamayız değilmi.Hani yeni yerleşiyordur sırtından birşey duzuyulmaz gibi birşey söz konusu olamaz değil mi?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.