Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Emzirme ve Memeden Ayırma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 15 aylık ve emziğe alıştı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum15 aylık ve emziğe alıştı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
rashh Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 55
Mesajın Direkt Linki Konu: 15 aylık ve emziğe alıştı
    Gönderim Zamanı: 22 Kas 2008 Saat 14:24
özlem hanım merhabalar
benim kızım 15 aylık ve doğduğundan beri emzik emiyor ancak bu güne kadar sadece uykusunda emerdi uyumadığı zamanlarda hiç almazdı bile ağzına ancak yaklaşık bir aydır gündüz emzik diye ağlıyo dışarı çıktığımız zamanlar arabasında emziksiz durmuyo zaten sevmezdi arabaya binmeyi zor alıştırdım şimdi de emziksiz durmuyo ağlıyor. ve şu aralar öyle ağlak ve öyle huysuz ki herşeyi istiyor herşeye ağlıyor. çok mız mız oldu ve bende sussun diye emzik verdiğim için gündüzleri bu yüzden alıştı sanırım. emziği bıraktırmalımıyım yada nasıl bıraktırayım hiç bir fikrim yok. bana ne tavsiye edersiniz çok teşekkürler
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2008 Saat 23:36
emzik alışkanlığı bir düzeyde anne özlemini de dile getiren bir şey. onu emziğinden ayırmadan önce onunl dah nitelikli zaman geçirmeye dah fazla ten teması kurmaya çalışın. bunları zaten yapıyorum diyebilirsiniz ama çocuğunuz bir şekilde eksikliğini hissediyor olabilir. geçirdiğiniz zamanların kalitesini arttırmaya gayret edin.
özlem
Yukarı Dön
rashh Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 55
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2008 Saat 14:00
çok teşekkürler özlem hanım evet bunu bende fakettim 2 gündür emzik vermiyorum uyku dışında ve onunla daha çok oynuyorum ve hiç aramıyor emziği çok nadir istiyor bende hemen başka bi oyun yada ilgisini başka yöne çekiyorum unutuyor emziği. bütün gün kızımla beraberim ve artık büyüdü kendi kendine oynasın diye ben evde başka şeylerle uğraştığım için biraz bağımlı olduğu emziğe galiba ki duru herkes onunla ilgilensin istiyor. ben telefonla konuşurken gelip telefonu elimden alıp fırlatıyo yada babasıyla, bi arkadaşımla oturup konuştuğum zaman sinirleniyo bbekliğinden beri herkes onunla konuşsun hiç başka şey yapmasın yaparsada kendini de dahil edelim istiyor. bu da zamanla geçer herhalde bebekken daha fazlaydı zamanla azalıyor zaten ilgilendiğiniz için çok teşekkürler
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2008 Saat 14:58
çocuklar benmerkezcildir. kendileri dışında bir şeyi algılamak, onun gereksinimlerrinin olduğunu fark etmek istemezler. empati dediğimiz bu durum büyüdükçe geliştirdiğimiz bir beceri. kızınızın bu beceriyii geliştirmesi için çok erken. dünya onun etrafında dönüyor ve herkes ondan daha önemsiz. bırakın bu sürenin tadını çıkarın.
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.