Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 12 aylık kabız+sadece anne sütü alıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum12 aylık kabız+sadece anne sütü alıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
grafiker Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: 12 aylık kabız+sadece anne sütü alıyor
    Gönderim Zamanı: 02 Ara 2010 Saat 22:49

Merhab Doktor Bey;

Az önce tam mesajımn sonun gelmiştim ki sayfa kendiliğinden yenilendi ve tüm yazdıklarım silindi. Şu an hayal kırıklığıyla yazyorum :( Ne güzel de özetlemiştim... Neyse..

Elif Naz şu an 12 aylık kilosu 9.100 (geçen ay 9,360 ilk kez kilo kaybı oldu) boyu 74 cm

Doğum kilosu 3250 boyu da 51cm

Kızım sadece anne sütüyle besleniyor. 6 aylık olduğunda patates havuç çorbasıyla ve hemen arkasından da kahvaltıyla başlamıştık ki 7 aylık olmak üzereyken hastalandı aniden. safra kesesinde 8mm taş vardı ve ameliyat olmaküzereyken taş düştü çok şükür. o sıra doktorumuz sadece anne stü verelim bir süre dedi. 2 hafta kadar anne sütü verdim sadece.. o gün bu gündür de kaşığı reddediyor. minik parçalara ayırdığım patates köfte ekmek içi gbi şeyleri kendi eliyle yiyor yada ben yediriyorum. Bazen biraz pilav yiyor. Ama bunları bir gün yerse 3 gün yemiyor. Yediğinde de 1 veya  2 yemek kaşığı kadar yiyor toplamda. sabahları da çok nadir olarak peynir yumurta sarısı ve ekmek içi ve tereyagı yiyor yine küçük parçalara ayırarak tepsisine koyuyorum oradan alıp kendi yiyor. Ama op kadar az yiyior ki yemiyor dsem yeridir.. hiç abartmıyorum..

-Anne sütünü gündüz kesersen yer diyorlar. Ama emzirmediğim zaman keyifsiz oluyor diye hiç denemedim. Birde içim el vermedi aç bırakmaya .. :(

-Zorla yedir diyorlar. İleride antipatisi olmasın ve daha büyük sorunlarla karşılaşmasın diye zorlamıyorum.

-Biberonla beslemeyi de hiç denemedim. Çiğneme sorunu olmasından endişelendğim için.

Doktorumuz artık bir şekilde mutlaka yemek yedirmem gerektiğini söyledi. Fakat nasıl olacağını
söylemedi. Bu konuyla ilgili bir beslenme uzmanıyla veya pedagogla görüşmemi önerir misiniz?

Siz bu konuda ne önerirsiniz?

Son bir aydır kabız 5 günde bir kaka yapıyor. Fakat bu kez altıncı gün oldu hala birşey yok.  Sadece anne sütü alıyor olmasıyla bir ilgisi olabiir mi?

Teşekkürler şimdiden.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120168
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2010 Saat 11:20
Sadece anne sütü alan bebekler 5-6 günde bir kaka yapabilirler. Kabız diyebilmek için sert kaka yapması şart..
Sayfa silinmesi, maalesef benim de  başıma sıkca geliyor...
Sadece anne sütü ile istediği kadar gidebilir, benim anneler arasındaki rekor, 2 sene.
Ek gıdaları, anne sütü az geldiğinde başlarsınız, öyle belirli bir zamanı yok, ne zaman olursa olur. Siz gelişmesini ve kilosunu takip edin.
Yukarı Dön
grafiker Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2010 Saat 14:54
Hocam teşekkürler açıklamanız için iiçim rahatladı beslenme konusunda.

Gelişimini takip ediyoruz, doğumundan beri aynı persentilde ilerliyor. İlk kez bu ay kilo almamış ve biraz da kaybı olmuş.

Doktorumuz birkaç ay önce multivitamin vermişti ama kızım onu bir türlü almamıştı. Bu ay bir yaş aşısını yaptırırken aile hekimimizle tanıştık. Bıngıldağının hala çok açık olduğunu söyledi. D vitamini takviyesi almadığını öğrenince acd3 diyebir vitamin verdi şimdi ona başladık. 15-18 aylarda kapanması gerekiyor. Geç kapanması sizce çok büyük sorun mu?

Birde demir damlası da almıyor şu an sadece anne sütüyle beslendiği için demir eksikliği olabilir mi? Ne yapabilirim? Protein için et yedirmeye çalışıyorum fırsat buldukça.

Gliserin fitil verelim mi kakasını yapması için?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2010 Saat 16:38
Şu "bıngıldak" doktorlarından uzak durun, en azından söylediklerini dikkate almayın. 12 aylık çocukta bıngıldak kapanma mecburiyeti diye bir şey yok... 9 ayda da kapanabilir, 19 ayda da... Mühim olan "kafa çapı " ölçümleridir. Kafa çapı normal ise, bıngıldak ile uğraşmayın.. Nerde nadirin nadiri hastalık varsa tutar onunla uğraşırlar.
Yukarı Dön
grafiker Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2010 Saat 17:00
kafa çapı biraz büyük. şu an 48 cm yanlış ölçülmediyse eğer. ama görüntü olarak da evet b üyük kafası.. benim de öyleymiş bebekken..

Bu arada az da olsa kakasını az önce yaptı.. çok şükür.. bir müdahalede bulunmadık.. sadece masaj yaptım.

Demir için ne diyorsunuz, damlaya başlayayım mı yeniden? Santafer kullanmıştık daha önce. Vegaferon döküntü yapmıştı. acd3 vermeye başladım 4 gündür vitamin olarak.
Düğün-Doğum Fotoğrafçısı

En güzel anlarınız sizinle kalsın..

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2010 Saat 10:56
Evet, ölçüm olarak büyük ama görünüm iyi. Bir hastalığa benzemiyor. Demir ilacını, ancak "Demir eksikliği anemisi" tesbit edildiğinde kullanın..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.