Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çocukluk Korkuları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 11 aylık kızım yaşıtlarından korkuyor!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum11 aylık kızım yaşıtlarından korkuyor!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Konu: 11 aylık kızım yaşıtlarından korkuyor!
    Gönderim Zamanı: 25 Eki 2007 Saat 14:20
merhaba özlem hanım...

kızım 11 aylık şimdiye kadar hiç insanlardan kaçmadı herkese gitti ve konşulduğunda gülücüklerle karşılık verdi..
ama şimdi öyle değil son zamanlarda insanlara yaklaşmıyor bizde büyüyor artık tanıyor yabancılıyor diyoruz ama ben bundan çok hoşnut değilim..
dahada enteresanı kendi yaşıtı bebeklerden korkup aşırı tepki vermesi ve ağlamasıUnhappydün arkaşaşımdaydım onunda bebeği var 20 gün büyük bizden o bebek yanına gelip sevmek istedikçe benimki cıngar çıkardı korkup bana sokuluyor ve ağlıyor bunu nasıl atlatabiliriz?

benim burda kimsem yok arkadaş çevremde yok çok fazla kalabalığa çıkamıyoruz o yüzden dün kalabalıktı arkadaşım herkes gidince sakin sakin kendi kendine oynadı kalabalıktan hoşlanmadığını düşündük bizde..

bazen dükkana götürüyorum iş çıkınca dükkanda bebeğimle gidyoruz dışarlara toplu taşıma araçlarını kullanıyorum otobüslerde herkes seviyo konuşuyo oda pek memnundu ama bu aralar böyle bir sorun oluştu bunu yenmesi için nasıl haraket edebilirim önerilerinizi bekliyorum..

şimdiden teşekkürler..

Düzenleyen emine - 25 Eki 2007 Saat 14:20
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2007 Saat 23:41
çocuklar büyüyüp dış dünyayı algılamaya başladıkça korkmaya da başlarlar. ilk bir yılın sonuna doğru çocuk annesiyle kendisinin ayrı bireyler olduğunu annesinden ve kendisinden başka insanların da var olduğunu fark eder, özellikle annesinin uzantısı olmadığını algılaması çocuğu korkutur ve yabancılardan ürkmeye başlar. zaman ilerledikçe bebeğiniz de yabancıları tanıyacak ve kimden çekşinşp kimden çekşnmemesi gerktiğini bilecektir. endişe etmenizi gerektiren bir durum yok, geçici bir durumla karşı karşıyasınız, zamana bırakın, bebeğiniz gelişim evrelerini tamamladıkça her şey yoluna girecektir. bu dönemde de yabancılardan ürküyor diye sosyal ortamlara girmekten kaçınmayın, ancak bebeğinizi de vaktinden önce sosyal olmaya zorlamayın.  
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.