Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 11 aylık kızım/ süt ürünleri hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum11 aylık kızım/ süt ürünleri hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2010 Saat 23:37

süt içmeyen çocuklara  teklif etmeye devam edin tabii ama sütlü çorbalar yaparak da açığı biraz kapatabilirsiniz.mesela ben kızım süt içtiği halde çorbalarımızı genelde sütlü olanlardan tercih ederim.süt çorbası yaparım.brokoli,balkabağı,kereviz ve havuç çorbası yaparım hepsi de sütlüdür

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117976
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2010 Saat 16:06
Yazılanların büyük çoğunluğuna bende katılıyorum. "Su ile hazırlayın" diyen mamalar, zaten süt tozu ihtiva ettiği için, süt ilavesi, mamanın yoğunluğunu arttırır ve çocuğa ağır gelebilir. (Gelir demiyorum, gelebilir) ..Süt her türlü gıdaya karışabilir özelliğe sahiptir. TATLI, TUZLU FARKETMEZ. Hesap yaparken hepsini topluyoruz. Hesabı zor yapanlar için kolay yöntem;  Yarım litrelik bir kutu sütü bir günde bitirin olsun bitsin. Çorbalardan tercihimiz, mis gibi acısız tarhana, mercimek ve yayla çorbaları gibi çorbalardır. Brokkoli, balkabağı vs gibi çorbalar, Amerikalı doktorlar tarafından, yemek yapmasını bilmeyen anneler için icat olunmuştur. Bize yabancı... Sebze çorbalarıda aynı sebepten icat edilmişlerdir, bizim yemek yapmasını bilen annelerimiz için gereksizdir. 6. aydan itibaren, evde pişen her yemekten çocuklara verebilirsiniz.
Yukarı Dön
ozlemakin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2010 Saat 16:30

kadir bey,

peki üst limit nedir süt konusunda?
benim oğlum 29 aylık. bizim günlük süt ve süt ürünleri tüketimimiz şu şekilde. sabah kahvaltısını hala tek tek yapmadığı için kahvaltı karışımı yapıyoruz 1 çay bardağı kadar süt ve kibrit kutusu kadar peynirle birlikte. bazı günler aynı süt ve peynir miktarıyla krep yapıyoruz. günde 2-3 tane meyveli yoğurtlardan yiyiyo. (yoğurda ilk başladığımız zamandan beri sade yoğurt yemiyo. bu hazır meyveli yoğurtların normal yoğurt kadar faydası var mıdır bilemiyorum.  en az 2 en fazla 3 kere olmak üzere 250 cc. süt içiyor. günlük toplam ne kadara geliyo bilmiyorum ama çok mu fazla???
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2010 Saat 16:38
merhaba kadir bwy bir üst limit olmadığını belirtmişti ben hergün hesaplaya hesaplaya  hızlıca sizin 1 litreye yaklaşıyor oda Smileçok değil uzun boylu bir çocuk olacak inşallahSmile
Yukarı Dön
ozlemakin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2010 Saat 16:41
boyu zaten 5-6 cm. önde gidiyor. 12 dev adamdan biri yetişiyor heralde Smile
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117976
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2010 Saat 16:50
Üst sınır yok. Tabii etli gıda ve meyva/sebze lerden de yemesi şartı ile.
Yukarı Dön
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2010 Saat 00:03
hocam ben çorba derken normal yetişkinlerinde yediği çorbalardan yapıyorum.yani öle kaynatıp ezip vermekten bahsetmiyorum.tuzuyla,unuyla malzemesi ile yapıyorum.ailecek severek tüketiyoruz
Yukarı Dön
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 352
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2010 Saat 10:17
Yoğurt ile kayısı ve mürdüm eriği karışımını kızım çok sevdi deneyin.Ha birde kahfaltı da bende çok uğraştım karışımlarla doktorumuzu tanıyana kadar,2 senedir kahfaltımız bir yumurta 250 ml.süt aralarda ağzına fıstık ceviz veriyorum .o karışımlarla uğraşmayın.acıkınca eline tavuk but veya pirzola veriyorum ,öyle daha hoşuna gidiyor.süt miktarını magnumu eritip içine süt katarak 1 l.ye kadar çıkardım.Karışımlar çok tok tuttuğu için süt miktarı yetersiz kalabiiyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.