hocam merhaba,
11 aylık kızım soya çekim olduğu için doğduğundan beri 10-25 veya 25-50 persantil değeri olan minyon bir bebektir. günde 500 ml süt ve süt ürünlerini ucu ucuna alıyor.
zaten gündüzleri mamayı biberonla kesinlikle istemiyor. bende süt veya mamayı ıçsın diye geceleri uyku arasında veriyordum. ama son 1 haftadır akşam 9 da muhallebisini yedikten sonra sabaha kadar uyuyor. öncedende uyuyordu ama ben uyku arasında mama veriyordum. ama son 1 haftadır uyku arasında bile istemiyor.
gün içerisinde 120 ml kahvaltının sütü- peynir- 100 gr. yoğurt-150 ml mamalı kaşık muhallebisi içerek günü tamamlıyor.
1. sorum; sizce potansiyel bu olduğu için gece hiç uyanmassa mama vermesemmi? yoksa yinede uyku arasında mama deniyelim mi?
2. sorum; kaşık mamalarının bazılarının üzerinde SU İLE HAZIRLANIR yazıyor. bende 120 ml su ile hazırlıyorum. bunu hesaplarken 120 ml süt ve süt ürünü içmiş olarak mı hesaplamalıyım. yoksa DEVAM SÜTÜ İLE HAZIRLANIR yazanlardan alıp süt ile mi hazırlayayım.
3.sorum; gündüz mama veya süt içmediği için bunların yerine kaşıkla ne verebilirim. muhallebi dışında. yoksa aldığı bu süt ürünleri onun için yeterli mi? ayrıca meyve ve çorbada yiyor.
eğer gece mama vermezsem 3 ana öğün ve 2 ara öğün ile günü tamamlayacak sizce yeterli mi?