Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 11 aylık kızım/ süt ürünleri hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum11 aylık kızım/ süt ürünleri hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dgulsen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 140
Mesajın Direkt Linki Konu: 11 aylık kızım/ süt ürünleri hk.
    Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2010 Saat 15:22
hocam merhaba,

11 aylık kızım soya çekim olduğu için doğduğundan beri 10-25 veya 25-50 persantil değeri olan minyon bir bebektir.  günde 500 ml süt ve süt ürünlerini ucu ucuna alıyor.

zaten gündüzleri mamayı biberonla kesinlikle istemiyor. bende süt veya mamayı ıçsın diye geceleri uyku arasında veriyordum. ama son 1 haftadır akşam 9 da muhallebisini yedikten sonra sabaha kadar uyuyor. öncedende uyuyordu ama ben uyku arasında mama veriyordum. ama son 1 haftadır uyku arasında bile istemiyor.

gün içerisinde 120 ml kahvaltının sütü- peynir- 100 gr. yoğurt-150 ml mamalı kaşık muhallebisi içerek günü tamamlıyor.

1. sorum; sizce potansiyel bu olduğu için gece hiç uyanmassa mama vermesemmi? yoksa yinede uyku arasında mama deniyelim mi?

2. sorum; kaşık mamalarının bazılarının üzerinde SU İLE HAZIRLANIR yazıyor. bende 120 ml su ile hazırlıyorum. bunu hesaplarken 120 ml süt ve süt ürünü içmiş olarak mı hesaplamalıyım. yoksa DEVAM SÜTÜ İLE HAZIRLANIR yazanlardan alıp süt ile mi hazırlayayım.

3.sorum; gündüz mama veya süt içmediği için bunların yerine kaşıkla ne verebilirim. muhallebi dışında. yoksa aldığı bu süt ürünleri onun için yeterli mi? ayrıca meyve ve çorbada yiyor.

eğer gece mama vermezsem 3 ana öğün ve 2 ara öğün ile günü tamamlayacak sizce yeterli mi?

Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2010 Saat 16:35
hocamızdan önce paylaşmak istedim benim kızımda sütü içmez o yüzden bizim favorimiz yoğurt her markayı ve çeşidini denedik en sonunda sevdiğini bulduk günde 300 gr falan yoğurt yiyor şu ana kadar bir sakıncasını görmedik
kadir beye tekrar çook teşekkürler bize bunları öğrettiği içinSmile
Yukarı Dön
dgulsen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2010 Saat 16:39
bizim kız sadece ara öğünde yoğurdu yiyor onuda pek severek değilde. bizde yeni keşfettik bebekler için özel olan yoğurt değilde muzlu,çilekli olan çocuk yoğurtlarını seviyo. ama onuda 1 öğünde yiyo .. zaten öğünler dışında aman nolur bişey yemesin :))))iştahsızzzzz

sizinki peki ne kadar süt içiyo???

ay bu süt konusunda sanırım kafayı yiycem. okul zamanı bile bu kadar toplama yapmamıştım :))

120 +150+100 ;))))
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2010 Saat 16:50
birde biz kadir beyi tanımadan önce bir kaç kutu mama kullandık su ile hazırlanır yazanları normal kutu sütle hazırladaım tadı sanki daha güzel oldu ondada bir sıkıntı yaşamadık bizim süt alternatiflerimiz puding,dondurma,yoğurt,danino,sütlaç vb bunlarla idare ediyoruzSmile
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2010 Saat 16:53

Smilehiç süt içmiyorSmile

bende maalesef her gün 500ml hesabı yapıp tutup tutmadığını düşünüp duruyorumSmile
yemek öğününü teke indirip meyveyide sütlü karışım şeklinde hazırlayınca hesap bizde tutuyorSmile
Yukarı Dön
dgulsen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2010 Saat 17:07
demek bizim ki gibi hiç süt içmiyor :)

aslında meyveyi sütle karıştırmak iyi fikir...

kahvaltı bulamacından sonra birde meyve bulamacı eklendi listeye :)
Yukarı Dön
ozlemakin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2010 Saat 17:28

canım uyku arasında verdiğin süt ya da mamayı istemediği sürece vermezsen iyi olur. egemen 29 aylık biliyosun. hiç uyku ve süt problemimiz olmadığını da biliyosun :) 8 aylıktan beri gece kaşık mamasını yedikten sonra uykuya dalmak için 1 yaş civarına kadar 150 cc 1 yaşından sonra artarak 250 cc ye kadar süt içerek uyur. ilk zamanlar bana da sanki aç kalıyo gibi geliyodu ama doktorumuza sorduğumuzda onun uykusunda da beslendiğini deliksiz uyku çekmesinin onun için daha faydalı olduğunu ayrıca gece zorla verilen süt ve mamaların bebeklerde reflü riskini arttırdığını söyledi. o gün bu gündür biz deliksiz uyuduğumuz geceler yaşıyoruz :)

ama günlük süt miktarını arttırmak için kaşık mamasını sütle deneyebilirsin. ayrıca yoğurdu tadını bozmayacak kadar çorbalarının içine de ekleyebilirsin ayrıca kendi yaptığın muzlu süt çilekli süt de belki cazip gelebilir.
Yukarı Dön
dgulsen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2010 Saat 17:48
ne kadar güzel muhallebisinden sonra uyumak için süt içiyor. işte banada muhallebiyi yedikten sonra sabaha kadar olan vakitte hiç süt içmediği için aç kalıyormuş gibi geliyor. sizin içiniz rahat olsun ne güzel süt içiyor ama benim içim hiç rahat değil.

bu gece zorla verilen mamaların reflü yaptığını birkaç kişiden daha duydum.

bakalım kadir bey sorularıma nasıl cevaplar vericek.

bu yazıyı okuyup ilgilendiğniz için sizlerede tşk. ediyorum arkadaşlar.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.