Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 10 günlük bebeğim ishal...yardım...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum10 günlük bebeğim ishal...yardım...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
humeyram Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 575
Mesajın Direkt Linki Konu: 10 günlük bebeğim ishal...yardım...
    Gönderim Zamanı: 02 Ara 2009 Saat 20:22
merhaba..doktor bey..10 gunluk bır bebegım var..2 gundur ıshal..acık sarı ve su gıbı yapıyor..ıkı gun once bıraz daha katı yapıyodu...endıselenmem gereken bı durum mu bu?yoksa normal bısı mmı..(bende 4-5 gun once ıshal olmustum)bu etkılermı bebegı..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120168
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2009 Saat 10:05
Kaka sayısı (ilk bir ayda) günde 7-8 defa olabilir. Eğer hastalık olsa idi beraberinde kusma ve ateşi olacaktı..Sizin ishalinin, ağır su kaybı (serum takılacak kadar) olmadığı sürece sütü etkilemez..  
Yukarı Dön
humeyram Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 575
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2009 Saat 19:56
doktor beyy o kadar korkuyorum kı hasta olucak dıye bır kızım daha var..nerede durucagımı bılmıyorum..nerede endıselenme gerektıgını bılmıyorum..cok uyuyo fazla aglamıyo dıye endıselenıyorum.cok aglayınca nıye aglıyo dıye endıselenıyorum..kusmasıda var ates yok..ama kusma emdıkten sonra oluyo genelde ama ıste bu korkulcak bı kusmamı veya ıshalı normal mı onun ayarını anlamıyorum..erken farkedemezsem onemsemezsem sankı ılerleyıp kotu bısı olacakmıs hıssıne kapılıyorum..sanırım bundan ufacık seyden hastamı dıye dusunuyorum

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120168
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2009 Saat 11:41
Tek başına kusma, hastalık değil, "teknik arıza" dır... Hastalık durumunda kusma ile beraber, ateş ve ishal vardır. HASTA OLMADAN, SİZ BİR HATA YAPARSANIZ ÇOCUK KUSAR...
1-Taze-taze kusma: Ya çok yedirdiniz, veya gazını iyi çıkarmıyorsunuz.. (Gaz durumunda ayrıca çocukta aşırı hıçkırık ve yellenme vardır.. )
2- Kesik-kesik (ekşi)  kusma : Çok yakın aralarla besliyorsunuz, beslenme aralarını açın demektir..

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 04 Ara 2009 Saat 11:42
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.