Doktor Bey merhabalar, iyi çalışmalar diliyorum.
12 aylık oğlum 78 cm boyunda ve 9.750 gr ağırlığında
Yaklaşık 10 gündür filan şiddeti artıp azalan, 2 gün çok sulu ve sümüksü, sonra bir gün normal katı kıvamlı, sonra gene yumuşak şekilde devam eden dışkılama mevcut. Günde 4-5 kaka yapıyor. Bazı gün 2-3 olabiliyor. Bu arada anne sütü almaya devam ediyor.
Çok etkisi olmadığı söylenmesine rağmen diyet denedik, patates, pirinç, muz, elma vs ama birşey değişmedi, doktora göründük, gaita mikroskopisi istendi, yaptırdık, normal çıktı. Şu an hiçbir ilaç kullanmıyoruz.
Doktor tarafından "azı dişlerinin aynı anda çıkmakta olduğu ve bu nedenle ishal olabileceği" söylendi, ama sizin bu fikre karşı olduğunuzu biliyorum :) İşte bizler de yeni, tecrübesiz anneler olarak ne yapacağımızı, nasıl davranacağımızı şaşırıyoruz böyle anlarda. Acaba neden??? Neden sorusu insanın beynini kemiriyor.
Tam da bu düşünceler içerisindeyken dün gece uykusundan kusarak uyandı, arka arkaya 3 kez kustu. Sonra da uyuyakaldı. Akşam ağır birşey yememişti, pirinçli çorba içmişti. Bakıcımızdan aldığım bilgiye göre sabah uyandığında bu saate kadar bir daha kusmadı. 3 kez kaka yaptı, hepsi ishal. Ancak gece kusmasından sonra bir daha kusmadı, sabah emzirdim, ardından kahvaltı etti ve meyve yedi ancak bir daha kusma olmadı.
Özet olarak, 10 gündür artıp azalarak devam eden ishal ve bir defa kusma oldu. Sizce neden olabilir? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Rotavirüs aşılarımızı yaptırdık, sanırım rota'yı eleyebiliriz.
Geçen hafta KKK ve Pnomokok aşılarını oldu, onlarla bir ilgisi olabilir mi?
Benim yediğim birşey sütümden onu etkiliyor olabilir mi? örneğin çikolata ya da acı gibi...
10 gün kadar önce ilk defa yumurta beyazı vermeyi denedik, bir ilgisi olabilir mi? Ama ishal başladığından beri yumurta beyazını kestik
Hiçbir çözüm bulamıyorum, yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca vakit ayırdığınız için de teşekkürler.