Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 10 AYLIK OĞLUM KENDİLİĞİNDEN UYUMUYOR
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum10 AYLIK OĞLUM KENDİLİĞİNDEN UYUMUYOR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meral75 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Konu: 10 AYLIK OĞLUM KENDİLİĞİNDEN UYUMUYOR
    Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 15:37
Merhaba Özlem hanim..
oglum 10 aylik kendiliginden uyumuyor kucakta pispisliyarak yada yüz üstü yatip poposuna hafif pat pat vurarak uyuyor bazi geceler yanindan hic cekilemiyorum elimi cektimmi agliyo.. dokturumuza danistim kendi uyumasini ögrenmesi lazim arada yanina girip konusup sevip cikin 1.gün aglamasi1.5-2saat sürebilir 2.gün 1 saat 3.gün yarim saat dedi, temel güven duygusu bu ne olcak 1.sene önemli dedigimde 10 aylik bir bebekde artik olusmus oluyo filan dedi.. yarim saat agladi dayanamayip biraktimUnhappy gece 1 bazen 2 defa mama emiyo onuda biraktirin 6. aydan sonra sirf aliskanliktan aclikdan degil dedi.. ne yapacagimi bilemedim aglatarakmi biseyleri biraktirip alistircaz baska bir yolu yokmu bunun? ne yapmam gerekiyo önce mamayi biraktirip sonra saatlerce aglatarak uytmam mi lazim Confusedyoksa zamani gelinc kendiliginde mi uyur kusura bakmayin yine uzun oldu okadar uzun aglatip icini ceke ceke uyumasi pisikolojisine zarar verirmi?

Düzenleyen meral75 - 21 Ağu 2008 Saat 15:41
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2008 Saat 17:52
10 aylık bir çocukta temel güven duygusu henüz tam olarak gelişmememiştir. bu nedenl de onu uzun sürler s,zden mahrum bırakmak ağlatmak doğru bir yaklaşım olmaz. aynı şekilde bebekler enaz bir yıl kadar-ki bu süre bir kaç ay daha emebilir, sütün besleyeyiciliği azalmakla birlikte anne ile bebeğin yakın olabilmesi açısından emme büyük önem taşır. gecede bir kez emmesi yeterli olacaktır. uyku düzeni 2 yaşından sonra normale girer. o dönemlerde bazı kurallar uygulayabilirsiniz. 10 aylık bebeğinizi  yanından ayrılarak ağlattığınızda terk edeildiğini hissedebilir b u nedenle sizin için zor da olsa onun ritmine ayak uydurmaya çalışın.
özlem
Yukarı Dön
meral75 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2008 Saat 23:29
öncelikle cevabiniz icin cok tesekkür ederim.. aglatmayi okadar uzun bi zaman icin;doktor desede yanlis diye düsündüm fakat terk edildigini hissetmesin diye odasini 5 dakikada bir girip kisaca sevip cikinca terk edildigini düsünmezmis bu dogrumu Özlem hanim? yoksa tamamiyla yanlis bir metod mu? Bi sorum daha olcak 6 ayindan sonra ufak bi seyden uyandigi icin rahat uyur diyerek önce gündüzleri sonra geceleri odasina alistirdik, cok erkenmi odasina gecirdik diye düsündüm.. gündüz uykularinda okadar degil ama gece uyaninca cok bagirarak uyandigi oluyo, odasinda hafif isik oldugu halde yanlizim diye korkuyo olabilirmi? yanliz birakildim terk edildim diyemi? bebeklerde kötü rüya görürmü? ne yapabilirim odasinda gece rahat etmesi korkmamasi icin?

Düzenleyen meral75 - 23 Ağu 2008 Saat 23:36
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2008 Saat 23:31
ağlatarak uyutmamaya gayret edin. uyurken içeri girmenizi onun terk edildiği duygusunu hafifletmez, ancak uyuma sürecinde ağladığı dönmede yanına gidip ninni söylemek, elini tutmak, okşamak ve sakinleştirmek ve daldığında odadan ayrılmak daha doğru olacaktır.yatağa alıştıysa sorun yok demektir. bebeklerin dahi rüya görebileceğini düşünüyoruz. odasında hafif ışık, bazen sakinleştirici müzik vey asevdiği bir oyuncak onu rahatlatabilir. geceleri uyanabilir, her seferinde yanına giderek yatıştırmaya çalışın ve yatağından almamamya çalışın. ve hepsinden önemlisi bu kadar endişeli olmayın çocuğunuz için yanlış bir şey yapmıyorsunuzl
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.