Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 10 aylık bebeğe hangi boğaz spreyi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum10 aylık bebeğe hangi boğaz spreyi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
edaabca Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı edaabca Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 10 aylık bebeğe hangi boğaz spreyi
    Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2014 Saat 14:35
Oğlum dün gece çok ateşlendi 39 39.5 oldu ateşi ben de saat 2de 1çay kaşığı pedifen verdim düşmedi saat 7 de paranoksu bölüp uygladım düştü hemen geri yükseldi gece 2 de bir daha pedifen yine düşmedi sabah 6 da yine paranox.

Sabah dra götürdük amoklavin 200 ml calpol ibufen ve amoklavin rahatsız eder diye bio gaia damla verdi.Bana antibiyotik çok gereksiz geldi hemen açtım sizi okudum ve yaptıklarıma şok oldum çocuğa ne kdar gereksiz ateş düşürücü vermişim.

Dilde pas koku yok antibiyotik kullanmayacağım sprey olarak tantum verde bebekte kullanılır mı?Bundan sonra ateş düşürücü de yok çok rahatsız olrsa duş aldıracağım.

Size çok teşekkür ediyorum yolunuz hep açık olsun
Oglum herseyim
Yukarı Dön
edaabca Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı edaabca Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2014 Saat 22:29
Hocam bir de boğaz ağrısı oluyor çok ne yapmalıyım?
Oglum herseyim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119927
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2014 Saat 23:08
1- Bizdeki "cay kasiklari'ni ASLA, ilac verirken kullanmayin. Hicbiri standart olmayip, hepsinin aldigi miktarlar farklidir.
Ilac kutularinin ustunde yazan; "cay kasigi" Ingiliz cay kasigi olup, daima 5ml alir. Bizdekiler, 1ml bile almaz. Allahtan Turk doktorlari bunu bilmiyorlar yoksa verdikleri ilaclar pek cok bebek icin olumcul olabilecekken, Torkish cay kasigi ile verildiginden bebekler pacayi kurtarmaktadirlar. Tabii verilen ilacinda en ufak bir etkisi olmamaktadir.
2- 10 aylik bir bebek;
    Calpol; 3x1 olcek(5ml) alabilir. Veya ParaNox120 fitil 3x1 alabilir. Calpol ve ParaNox ayni ilac olup, beraber verildiginde, her ikisinin toplam gunluk dozu 3x1'i gecmemelidir.
    Ibufen: 3x1/2 olcek(2.5ml) alabilir.
3- Tantum Verde: gunde, 3x1defa (2fis) yapabilirsiniz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Ağu 2014 Saat 23:10
Yukarı Dön
edaabca Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı edaabca Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2014 Saat 02:24
çok teşekkür ediyorum emeğinize sağlık hocam
Oglum herseyim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.