Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1 yaş ve anne sütü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum1 yaş ve anne sütü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
haydibebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 496
Mesajın Direkt Linki Konu: 1 yaş ve anne sütü
    Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2011 Saat 16:05

kadir bey kızım 12,5 aylık ve sütümün çok azaldığını hissediyorum,aslında ben emzirme sıklığımı 3 saatten 5-6 saate çıkardım sebebi ise memede uyuması,memede parça parça uyuyup uyku uyumaz hale geldi,nerdeyse hiç uyumuyor gündüzleri.memede yarım saat kestirip kalkıyor.e hal böyleyken de benim sütüm çok azaldı,artık 5-6 saattte geçse memede süt birikmiyor hissediyorum.bu yaştaki bebekk de günde 500ml içmeli bildğim kadarıyla ,o kaxdar emmediğini düşünüyorum.nasıl anlarım yeterli süt ememediğini,kutu süt vermeli miyim?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119853
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2011 Saat 16:02
Gireni ölçemediğinde, çıkanı yani kakayı ve idrarı ölç. Eğer bol ve cıvık kaka yapıyorsa, idrarı günde 4 den fazla oluyorsa, merak edilecek bir durum yok demektir.
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10081
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2011 Saat 00:08
Kadir bey bende bu sorunun cevabını merakla bekledim fakat kafama takılan birşey var...bol vve cıvık kaka yapıyorsa yazmışsınız bu yedikleriylede alakalı olabilir Embarrassed Embarrassed
idrar miktarı ise içtiği sulu gıdalarla değişebilir..EmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed
özetle: ek gıda veriyorsak ve emziriyorsak sütümüzün yetip yetmediğini nereden anlayabiliriz.?..
sütüm yeterlimi  diye bir mama firmasının testi var  ben okuyup geçtim..Eminimki o testi yapan annelerin %90 nında sütü yetersiz çıkar ....yani mamaya davetLOL...
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2011 Saat 09:39
Buradaki mevzuu; sadece anne sütü alanlar veya anne sütü+ mama kullanan anneler için. Kuru köfte, pilav yiyenler için geçerli değil. Aç kalıp, bol su içenlerde de kabızlık görülebilir. Ayrıca süt sıvı olduğu halde, kakanın oluşumunda da etkilidir. Aksi taktirde, sadece süt içenler, hiç kaka yapmayıp, sadece idrarla işi hallederlerdi. Eğer hem emziriyor, hemde her türlü gıdayı yiyebilen bir çocuk ise, anne sütünün miktarını ölçmenize imkan yoktur. Tek istisna, anne sütünü sağarak verenlerdir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2011 Saat 14:29

teşekkürler kadir bey cvp için,anlamamın yolu yok yetip yetmediğini demek.kızıma günde 2 öğün süt ürünü(kahvaltıda peynir,ikindide danino yoğurt,akşam muhallebi veriyorum.)artı günde 4 kere emziriyorum artık gece uyanıp emmeyi bıraktı,sadece gün üçersinde emmeye başladı ,sizce bu şekilde 500ml ye tekabül ediyor mudur aldığı süt ve süt ürünü?

sütümü tekrar arttırmanın yolu yok mu?yardımcı olurasnız sevinirim,emzirin diyeceksiniz ama kendisi de çok emmek istemiyor artık,sütüm kesilecek diye korkuyorum inanın,still tee ye mi başlasam tekrar?
bu saatten sonra işe yarar mı?ne yapabilirim,çok saolun...
yalnız kızım 12,5 aylık kilo9700gr
boy 1 ay önce 76cm di,boy uzama hızı çok yavaşladı 2 ahyda 1,5 cm uzamış..
sizce ek olarak devam sütüne başlmalı mıyım?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2011 Saat 10:03
Sütünüzün artmasında "marifet" sizde değil, çocukta. Anne memesine olan "muhabbeti" azaldı ise yapılacak bir şey yok. Yoğurt ve muhallebiye koyduğunuz sütleri ölçebilirsiniz. Tahminim, bunlarda 300ml kadar alıyor. Eğer sadece anne sütü emdiğinde en az 2-3 saat acıkmıyorsa, her seferinde 150ml. sütüde sizden alıyor demektir. Bu da 600ml anne sütü+300 ml ek gıdalardan diye hesap edebilirsiniz.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2011 Saat 11:15

malesef sütüm o kadar yok bence çünkü emzirdikten 1 saat sonra çok iştahlı da olmasa iyi kötü kahvaltı yapıyor.peki 1 yaşında bir çocuk ne kadar süt içmeli günde?

teşekkürler,benden en fazla 300ml emdiğini tahmin ediyorum,yarım kase muhallebi,1-2 tane küçük danino,kahvaltıda da 1-2 tatlı kaşık labne yiyor.
sizce yeterli midir ek olarak süt mü vermeliyim?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2011 Saat 09:12
Günlük en az 500ml. alması iyi olur (buna yoğurt, muhallebi hatta dondurma bile dahil) .
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.