Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1 yaş sonrası beslenme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum1 yaş sonrası beslenme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozu-mustafa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 37
Mesajın Direkt Linki Konu: 1 yaş sonrası beslenme
    Gönderim Zamanı: 13 Kas 2007 Saat 17:06
Hocam merhaba...

Benim kızlarım 11 aylık 1 haftalıklar.

Daha öncede yazmıştım sizin yazılarınız sayesinde iştah problemimizin çoğunu aştık.

Biz artık aile sofrasında yemek yiyoruz.Şimdilik kendilerine özel pişiyor yemekler ama yaşlarına girince artık kendimize pişirdiğim yemeklerden vermek istiyorum.
Size sormak istediğim 1 yaşına kadar inek sütü ,bal ,şeker ,tuz gibi çoğu yiyeceklerden ve içeceklerden uzak durduk.

Şimdi 1 yaşını bitiriyoruz ama yasak olan ve hiç vermediğim besinlere nasıl geçiş yapacağımı bilmiyorum.

İnek sütü hakkındaki düşüncelerinizi okudum .Ve bunun üzerine 18 . aya kadar devam sütü ,18. aydan sonra 1 bardak inek sütü + devam sütü günde 500 ml. olacak şekilde  gitmeye karar verdim.
Tam inek sütüne geçişimizi 24. aya bıraktım.

Ama bal ,tuz ,şeker konusunda kararsızım.
tuz ve şekere serbest diye birden başlamak istemiyorum.Kurabiyeler ,kekler ,puding yapmak istiyorum artık.

Ama nasıl geçeceğim bilemiyorum. 
Yardımcı olabilir misiniz Hocam

Teşekkür ederim.

Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2007 Saat 22:44
Merhaba...
Dokuzuncu aydan sonra erişkin lezzetlerine damak lezzeti geliştirlmeli idi. Bir yaş biraz geç. Tepkileri fazla olabilir. Baskıcı davranmayın. Denemekten başka yol yok.
Bir yaşından sonra inek sütüne geçebilirsiniz. yemeklerine tuz atmayın. Şekeri de şeker olarak kullanmayın, muhallebi-sütlaç -kek v.b. dışında hiç gerek yok. Şeker yerine bal da kullanablirsiniz. Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.