Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1 yas kontrolu sonrası sorular
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum1 yas kontrolu sonrası sorular

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
htcserra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 133
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı htcserra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 1 yas kontrolu sonrası sorular
    Gönderim Zamanı: 07 May 2015 Saat 22:57
merhaba hocam,
12 aylık oğluma 1 yas genel kontrolü ıcın kan sayımı yapıldı..
Hemoglabın 12,1
demir(serum) 44.8
demir bağlama 289 cıktı..

muayenede kilo 10.6 boy 79 bas cevresi 50 cm cıktı..
(doğum    kilo 3800 boy 51 bas cevresi 36.5 )

bıngıldağı hala kapanmamış dedi..buyuklugu bas parmağımın ortası kadar falan..
ben sizden ögrendiğim kadarıyla demır kullanmadım..dr ise bıngıldağının kapanmamasını ve kafasının buyuklugunu d vitamini eksıklıgınden yada tıroıdden olabılır dedi..1 yıldır multıtabs kullandım

demir vermemekle cok buyuk hata ettıgımı soyledı..simdi
2 ölçek vermek zorunda olduğumu soyledı..ferrosanol surup verdi..
ben açıkçası sıze danışmadan hareket etmek ıstemedım..

1.kafası gerçekten buyukmu?

9.ayda kafa çapı 48.7 idi size sormuştum koca kafalı demıstınız.simdi 12 aylık 50 cm

2.bıngıldagının kapanmamış olması ve kafa çapı buyuklugu d vitamını eksıklıgınden yada tıroıdden sebep olurmu?
bıngıldağı yıne sızden 1.5 yasa kadar kapanabılır dıye bılıyorum.

3. demir kullanmalımıyım?

teşekkürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118151
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2015 Saat 23:12
SAKIN o cahilin hicbir dedigine inanmayin.. Butun maksadi basiniza corap orup, devamli doktor-doktor gezmenizi saglamak..
1- HGB:12.1g/dl bu yas icin cok guzel bir degerdir... Aptal daha; 1 yas cocugu icin, normal HGB sinirlarinin: 10.5-13.0g/dl oldugunu bile bilmiyor. Sakin onun sacmaliklarina kanip, Demir ilaci vermeyin..
2- Bingildak; 1 yasinda kapanmak mecburiyetinde DEGILDIR... 9 ayda da kapanabilir, 19 ayda da kapanabilir. Maksadi yapacagi sahtekarliklara zemin hazirlamak..
3- 5cm boy, 900gram agirlik fazlasi olan bir cocugun TABIIKI, bas cevresi de buyuk olur.. Ne gunlere kaldik Ya Rabbi!! Evet, koca kafali ama genel olarak vucudu ile orantili.
4- Bir sey bildigi yok, sadece sacmaliyor...
D vitamini ile; kafa capi veya Bingildak alakali degildir..
Tiroid hastaliginda, kemik bulgulari seneler sonra ve EN SON GORULEN BULGULARDIR.. Tiroid hastaliginin, bunlardan cok daha BARIZ VE ONEMLI bulgulari vardir.. Aptal, akli sira sahtekarlik yapip sizi kandiracak!!!
Sakin, hicbir dedigini yapmayin, Hele Demir ilaci SAKIN VERMEYIN... Hemoglobin zaten yuksek!!
Kesin milleti kandirmak icin, Eriskin "Referans araligi" olan, HGB: 12-16.6g/dl araligini kullaniyordur...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 May 2015 Saat 23:14
Yukarı Dön
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 890
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıvanç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2015 Saat 10:20
" Tiroid hastaliginda, kemik bulgulari seneler sonra ve EN SON GORULEN BULGULARDIR.. Tiroid hastaliginin, bunlardan cok daha BARIZ VE ONEMLI bulgulari vardir.." dediginiz;
    Nedir hocam bu bulgular biraz aciklarmisiniz.cocuk ve yetiskinde bulgular aynimidir?
    Emeginize saglik.Allah razi olsun sizden.
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118151
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2015 Saat 18:52
Hipotiroidi; hemen dogumdan sonra ne kadar erken teshis edilirse, o kadar iyi sonuc alinan bir hastaliktir. Ozel yuz gorunumu ( Agiz acik,dili disarda ifadesiz yuz, kuru cilt)
Ayrica da; daha dogar dogmaz yapilan Testlerle oldugunda hemen belli olur.
12 ayda Hipotiroidi teshis edilirse, zaten gecmis olsun!!! Dogdugunda, daha hastanede iken; TSH ve T4 bakilmadimi???
Eriskinlerde: halsizlik, devamli uyku hali, kilo alma, etrafla ilgisizlik verdir. Talebe ise, derslerinde bariz, basarisizliklar vardir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.