1 yas kontrolu sonrası sorular |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
htcserra
Üye Kayıt Tarihi: 20 Eyl 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 133 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 07 May 2015 Saat 22:57 |
merhaba hocam,
12 aylık oğluma 1 yas genel kontrolü ıcın kan sayımı yapıldı.. Hemoglabın 12,1 demir(serum) 44.8 demir bağlama 289 cıktı.. muayenede kilo 10.6 boy 79 bas cevresi 50 cm cıktı.. (doğum kilo 3800 boy 51 bas cevresi 36.5 ) bıngıldağı hala kapanmamış dedi..buyuklugu bas parmağımın ortası kadar falan.. ben sizden ögrendiğim kadarıyla demır kullanmadım..dr ise bıngıldağının kapanmamasını ve kafasının buyuklugunu d vitamini eksıklıgınden yada tıroıdden olabılır dedi..1 yıldır multıtabs kullandım demir vermemekle cok buyuk hata ettıgımı soyledı..simdi 2 ölçek vermek zorunda olduğumu soyledı..ferrosanol surup verdi.. ben açıkçası sıze danışmadan hareket etmek ıstemedım.. 1.kafası gerçekten buyukmu? 9.ayda kafa çapı 48.7 idi size sormuştum koca kafalı demıstınız.simdi 12 aylık 50 cm 2.bıngıldagının kapanmamış olması ve kafa çapı buyuklugu d vitamını eksıklıgınden yada tıroıdden sebep olurmu? bıngıldağı yıne sızden 1.5 yasa kadar kapanabılır dıye bılıyorum. 3. demir kullanmalımıyım? teşekkürler.. |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118151 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
SAKIN o cahilin hicbir dedigine inanmayin.. Butun maksadi basiniza corap orup, devamli doktor-doktor gezmenizi saglamak..
1- HGB:12.1g/dl bu yas icin cok guzel bir degerdir... Aptal daha; 1 yas cocugu icin, normal HGB sinirlarinin: 10.5-13.0g/dl oldugunu bile bilmiyor. Sakin onun sacmaliklarina kanip, Demir ilaci vermeyin.. 2- Bingildak; 1 yasinda kapanmak mecburiyetinde DEGILDIR... 9 ayda da kapanabilir, 19 ayda da kapanabilir. Maksadi yapacagi sahtekarliklara zemin hazirlamak.. 3- 5cm boy, 900gram agirlik fazlasi olan bir cocugun TABIIKI, bas cevresi de buyuk olur.. Ne gunlere kaldik Ya Rabbi!! Evet, koca kafali ama genel olarak vucudu ile orantili. 4- Bir sey bildigi yok, sadece sacmaliyor... D vitamini ile; kafa capi veya Bingildak alakali degildir.. Tiroid hastaliginda, kemik bulgulari seneler sonra ve EN SON GORULEN BULGULARDIR.. Tiroid hastaliginin, bunlardan cok daha BARIZ VE ONEMLI bulgulari vardir.. Aptal, akli sira sahtekarlik yapip sizi kandiracak!!! Sakin, hicbir dedigini yapmayin, Hele Demir ilaci SAKIN VERMEYIN... Hemoglobin zaten yuksek!! Kesin milleti kandirmak icin, Eriskin "Referans araligi" olan, HGB: 12-16.6g/dl araligini kullaniyordur... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 May 2015 Saat 23:14 |
|
kıvanç
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 890 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
" Tiroid hastaliginda, kemik bulgulari seneler sonra ve EN SON GORULEN BULGULARDIR.. Tiroid hastaliginin, bunlardan cok daha BARIZ VE ONEMLI bulgulari vardir.." dediginiz;
Nedir hocam bu bulgular biraz aciklarmisiniz.cocuk ve yetiskinde bulgular aynimidir? Emeginize saglik.Allah razi olsun sizden. |
|
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118151 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Hipotiroidi; hemen dogumdan sonra ne kadar erken teshis edilirse, o kadar iyi sonuc alinan bir hastaliktir. Ozel yuz gorunumu ( Agiz acik,dili disarda ifadesiz yuz, kuru cilt)
Ayrica da; daha dogar dogmaz yapilan Testlerle oldugunda hemen belli olur. 12 ayda Hipotiroidi teshis edilirse, zaten gecmis olsun!!! Dogdugunda, daha hastanede iken; TSH ve T4 bakilmadimi??? Eriskinlerde: halsizlik, devamli uyku hali, kilo alma, etrafla ilgisizlik verdir. Talebe ise, derslerinde bariz, basarisizliklar vardir. |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|