Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1 yaş bitiyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum1 yaş bitiyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cigdempolat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 86
Mesajın Direkt Linki Konu: 1 yaş bitiyor
    Gönderim Zamanı: 21 Şub 2013 Saat 15:28
Hocam,
Oğlum 1 yaşını bitiriyor. Size beslenmesi ve diğer konularla ilgili sorularım olacak. Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
- Şu ana kadar 10 damla ACD3 vitamini ve Zymaflour verdim. 1 yaşından sonra vitamine gerek yok yazılarınızdan okuduğum kadarıyla. Sadece 1 tane Devit 3 ampul içireceğim değil mi? Bunu ne zaman vermeliyim? Zymaflour 2 yaşı bitene kadar günde 1 adet devam ediyorum, doğru mudur?
- 1 yaş aşıları olacak. Doktorumuz su çiçeği aşının 13. aydan 12. aya çekildiğini söyledi. Diğer aşılarıyla onu da yapacağını söyledi. Sizden okuduğum kadarıyla 15. ayda yaptırmam lazım. Bekleyeyim mi, yapılsın mı?
- Günlük beslenmesindeki 1 köfte kadar et veya etli sebze yemeğine aynen devam edeyim mi? Yoksa 2 köfteye çıkıyor muyuz? Ailecek böbrek sorunumuz var. Ben her gün et veriyorum ama doktor böbrek yükü yapabilir dedi. Korktum. Sizce sorun yaratır mı?

- Baklagil yiyebilir mi? Yememesi gereken şeyler var mıdır? Her meyveyi sebzeyi rahatlıkla tüketebilir mi?

Ateşle uğraşmayın, dostunuz dediğinizden beri ateşli hastalıkları daha kısa sürede atlatmaya başladık. Geçen hafta ilk yaşımızdaki 3. ve son ateşli hastalığında ateşi sadece 2 gün, 2 gece sürdü. Tekrar tekrar teşekkür ederiz.
Cigdem
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118078
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2013 Saat 23:38
1- Bir yasindan sonra; "gunluk" vitaminlere gerek kalmaz, ilk dogum gununden sonra her sene icirin.
   Zymafluor; 2 yasina kadar gunde 1 tane, 2-4 yas arasi; 2tane.. eski maillerde teferruati yazili..
2- Asilari erken yapinca baslari goge mi eriyor, anlamiyorum... Birisinin bunlarin kafasina vurmasi lazim... Canli asilarin yapilabilmesi icin; en az ( EN AZ) 12 ayin bitmis olmasi gerekir. 12 aya alindi diyorlar, 11 ay biter bitmez asi yapiyorlar... Ondan sonrada nasil oluyorda Turkiye de bu kadar sene Kizamik asisi yapildigi halde Kizamik salginlari olabiliyor diye hayret ediyorlar... Na To Kafa, Na To Mermer..
3- 1 kofte en az miktari, en cok demedimki!!! Ust sinir yok. Isterse 10 tane yesin...
4- Baklagiller butun cocuklara yasak degilki!!!! ( KIm uyduruyor bunlari??) Sadece;  G-6-P-D enzim eksikligi olanlar yiyemez... Bu hastaliktan da, butun meslek hayatimda 1 tane hastam oldu... 6 aydan sonra her seyleri yer. Muzur gidalari ( sucuk, sosis, tursu gibi) da; 2-3 yastan sonra, ele gecirebilirse  yer...
Yukarı Dön
cigdempolat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 86
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2013 Saat 12:42
Cevaplarınız için teşekkürler hocam.
Su çiçeği aşısını 15. ayda yaptırıyorum o zaman. Kızamık 12. aydan sonra 6 ayda bir iki doz yazıyor. 14. ay ve 20. ay uygundur sanırım.

Etli gıda konusunda böbrek yüzünden rahatsız olmuştum. İçim rahatladı. Sağolun. 

Cigdem
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118078
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2013 Saat 20:25
KKK asisi; 12 ay bittikten sonra ve (ikincisi) 5 yasinda. Bazi ozel durumlarda, 2. asinin erken yapilmasininda bir sakinca yoktur.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Şub 2013 Saat 18:52
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.