Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1 yaş beslenmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum1 yaş beslenmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
epurpletr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Konu: 1 yaş beslenmesi
    Gönderim Zamanı: 05 Kas 2007 Saat 15:03
Merhaba Benal Hanım

Oğlum 13 aylık.Bir süredir grip,suçiçeği gibi rahatsızlıklarla telaşla doktora gittiğimizden boy ve kilosunu ölçtürmeye zaman ayıramadık.Fakat 1 yaşındayken 10 kiloydu boyuda hep yaşıtlarından 1 veya 2 cm uzun.kilosuda ya normalin 100-200 gr üzerinde olur eğer o ay hastalanmışsa 100-200 gr eksik olur.

Bu aralar hem rahatsızlıklarından hem de çok hareketlendiği için bana zayıflamış gibi geliyor.Birde beslenme konusunu araştırdığımda günlük besinlerinin %60 ını karbonhidratların oluşturması gerektiğini okudum.Beslenme düzenimiz bana bu çaıdan yetersiz yada dengesiz gibi geldim.Sizden ricam beslenme düzenimizin dengesi ve yeterlilği konusunda beni bilgilendirmeniz.Boy ve kilosunu net olarak bilemediğim için size yeterince bilgi verememiş oldum ama yinede önerilerinizi rica edicem

Sabah=1 yumurta+yarım dilim kadar ekmek içi,kibrit kutusu kadar beyaz peynir,4 bisküvi,1tatlı kaşığı pekmez,50-100 ml süt

Ara öğün=4 yemek kaşığı yoğurt+1 kaşık kaşık maması(tahıllı)

Öğlen=4 yemek kaşığı kadar etli sebze yemeği(az da olsa pirinçli)+yarım dilim ekmek yada peynirli domatesli makarna yada tavuklu pirinçli çorba yarım dilim ekmek

Ara öğün=2 mandalina yada 1 elma +4 bisküvi+1 tatlı kaşığı pekmez

Gece=4 yemek kaşığı kaşık maması

Teşekkürler

Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2007 Saat 00:39
Merhaba...
Bebeğiniz 13 aylık olduğuna göre sizinle birlikte sofraya oturmalı ve var olan her besinden az ya da çok yemelidir. Tabii ki sevdiklerini. Artık ne yiyeceğine ve ne kadar yiyeceğine karar verme yaşına gelmiş. Zorlarsanız iyi olmaz. Siz sadece büyümesini takip edin, o kadar... Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.