|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
egeliyim ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Tem 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 52 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Haz 2014 Saat 00:10 |
Hocam Merhaba, sizin tavsiyelerinizle ilk oğlumu 5 yaşına getirdim, ikinci oğlum 3600gr doğdu, şu an 45 günlük, ilk ay kontrolünde 700 gr almıştı, aile hekimliğinde az olduğu ve 2 saatte bir uyandırıp emzirmem gerektiği söylendi (uyandırsam bile çoğunlukla tekrar uyuya kalıyor ya da uyanıkken bile kendi istemezse memeyi tutturamıyorum), çocuk dru ise 700 gr normal, istediğinde istediği kadar emer, uyandırma dedi, emme süresi çok sık değil (3-4 saatte bir) ve çok kısa süreli emiyor (4-5 dk). Sizce aile hekimliğinin mi yoksa çocuk drunu mu dinlemeliyim, gelişimini de değerlendirebilir misiniz?
|
|
ege'nin annesi
|
|
![]() |
|
egeliyim ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Tem 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 52 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam makalenizde 1-3 ay arası bebeklerde beslenme sayısı 5-6, miktar 120-150 ml diyorsunuz, sayıda sorun yok ama miktar konusunda sıkıntımız var sanırım, çünkü bazen biberonla veriyoruz, 120yi bitirdiği çok nadir, genelde 90 civarı içiyor :(
|
|
ege'nin annesi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119865 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aile hekimleri. "Cocuk doktoru" degillerdir, onlara, mecbur birakildiginiz icin gidiyorsunuz.. Cocuk doktorunuzu dinleyin. Acele etmeyin. Siz; cocugunuza kulak verin, ne zaman istiyorsa o zaman emzirin..
|
|
![]() |
|
Çok teşekkür ederim Hocam, sadece anne sütü alıyor, bazen sağıp veriyoruz, 90 ml anca içiyor, makalenizde bu ay bebeklerinin 120-150 ml içmesinin normal olduğunu okudum, daha fazla içmesi için yapabileceğim bişey var mı?
|
|
ege'nin annesi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119865 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Her cocuk bir degildir. Bazen, kitabi bilgiler, her cocuga uygun olmayabiliyor. Sizin durumunuzda ben, kilo alisina bakarim. Eger, tatmin edici bir kilo alisi varsa, gerisi onemli degildir.
|
|
![]() |
|
Çok teşekkür ederim Hocam, sizi çok meşgul ettim ama bi sorum daha var. Büyük oğlum beş yaşını önümüzdeki hafta dolduracak, boyu 107 cm, kgsi 17, gelişimi nasıl sizce? Kreşteki sınıf arkadaşlarından ufak geliyor gözüme :(
|
|
ege'nin annesi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Boyu normal, 700gram eksigi var.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|