1 ayı aşkın antibiyotik kullanım WBC-CRP??! |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Mehmet’sMum
Üye Kayıt Tarihi: 19 Şub 2019 Konum: Şanlıurfa Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Mehmet’sMum
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 19 Şub 2019 Saat 15:04 |
Merhabalar Hocam ŞAnlıurfadan selamlar Pınar Özbilen✋🏻Mehmet 4 yaş 7 aylık evin ilk ve tek çocuğu sürekli hastalıklı bir bebeklik geçmişi var 2 yaşında CRP den dolayı 3 günlük hastanede yatışı var.geçen yıl 3 yaş grubu kreş ortamı bu yıl 4 yaş grubu kolej anaokulu öğrencisi malesef hayatının ilk yıllarında okul ortamında bir çocuk...Geçtiğimiz yıl kreş ortamına yeni girdi die sürekli hastanelerdeydik sayısız antibiyotikler..eylül-mart dönemi en son soluğu allerji ve immünoloji uzmanında aldık astım fısfısları bile kullanıldı havaların ısınmasıyla hastalıklarımızda geçti.8-9 ay hiç hasta olmadı Mehmet taaaaki 1 ay önceki 22.01.2019 tarihindeki çok yüksek ateş garip kuru bir öksürük ve balgamlı kusma şikayetine kadar;22.01.2019 tarihli hemogram testi sonucundaki WBC:18,8-HCT:35,1-MCV:77 Gran:77,1 değerlerimizdir.Ve bu değerler sonucunda Ceftinex antibiyotik şurup ve ardından biterbitmez Enfluvir şurup kullanılmıştır.Geçen hafta ilaçlarımız dozlarına dikkat edilerek bitirilmiştir ve Oğlumda 3 gündür hafif ateş durumu ve boğaz arğrısı gözlemlenmektedir. Bu sabah ateşi 39 u bulunca tekrar doktora başvurma gereği hissettik ve acil müdahaleyle serumla ateşi düşürüldü boğaz kültürü alındı fakat sonucu iki gün sonra.ve 19.02.2019 hemaogram test sonuçlarımız:WBC7,1-HCT:33,5-MCV:76-MCH:25-CRP:11,96 Gran:66,6 dır. Doktor tekrar bize Ceftinex antibiyotik dolven şurup ve bağışıklık için vaxoral kapsül ve propolis damla almamızı önermiştir. Durumumuz bu iken sorum şu ki; tam bir aydır hatta bugünki antibiyotikle birlikte bir ayı aşkın bir süredir bu çocuk antibiyotik almaktadır ve hala halsiz,iştahsız ve bu sabah yine korkutan yüksek ateşle birlikte bir ay öncesindeki haline geri dönmüştür NEREDE YANLIŞ var hocam bilgileriniz altın değerindedir benim için danışmak istedim???
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118030 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
YANLIS???? Yaptiginiz her sey yanlis!! 1- Ne yani, bu cocuk, 4,5 seneden beri hic mi GRIP gecirmedi??? Bu sekilde HER ateslendiginde, antibiyotik kullanilan cocuklar, iste bu duruma gelirler.. 2- Antibiyotik gereken durumlarda: ATES+Agizda pis koku+ Dilin tamamen kaplayan Pas tabakasi vardir. Bu degerlendirmeyi yapamiyorsaniz, Kan sayimida, WBC degerine bakin... WBC:17'nin ustu antibiyotik gerekebilir. 3- Turk doktorlari, her oksurene; Astim diyecek kadar SALAKTIRLAR!! 4- 19.02.2019 da; WBC:7 oldugu halde; Antibiyotik baslanmasi, SALAK oldugunu gosterir.. 5- "... korkutan yüksek ateşle.." Bu ne demek?? Belliki bulundugunuz yerdeki doktorlar tam SAHTEKAR.. Boyle bir sey YOK!! Ates vucudun savunma mekanizmasidir.. Ogrenmeniz gereken cok sey var.. Bunlarin telafisi icin, on sayfadaki "Yazarlar" kisminda benim makale listemde 3 tane ates ile ilgili makale var, onlari bir okuyun.. Ayrica da, Forum kismindaki; soru-cevaplari da okuyun.. Sakin cevrenizdeki bu ahlaksiz sahtekarlara kanmayin... WBC:7 olmasi, Grip gecirdigini gosterir.. Turkiye'nin SAHTEKAR doktorlari ASLA Grip teshis etmezler. Sadece Grip icin anlattiklarimi uygulayin. Cok bilgi eksiginiz var.. Okuyun, yoksa; hem sihhatinizi, hem paranizi kaybedersiniz.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Şub 2019 Saat 19:48 |
|
Mehmet’sMum
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Mehmet’sMum
|
Hocam öncelikle çok teşekkür ediyorum.Bir arkadaşım oğlumun sürekli bu şekilde hasta olduğunu görünce sizi anlattı.Forumdaki her şeyi bir araştırmacı titizliğiyle okuyacağım yazdığınız tüm yazıları da aynı şekilde bizlere anlatmak istediğinizin mantığına varmak için .O halde geçen ay ki WBC sonucunun 18,8 olması ve antibiyotik tedavisi doğruydu.Bu ay bugün WBC nin 7,1 olması gerektirmez diyorsanız ben açmicam Ceftinex i ve kullanmicam çünkü bundan böyle sizin yolunuzu izleyerek çocuğumu iyleştirmek istiyorum.Hocam korkutan ateş neden dedim çünkü geçen ay ateşi 40 a vardı evde ve baygın bir şekilde götürdük acile( ateş düşürücü her önlemi almamıza rağmen) kanda enfeksiyon teşisi yapıldı. Aradan tam bir ay geçmişken tekrar bir ateş beni çok korkuttu yine fenalaşacak diye bugünki CRP si 11,96 o konuda ne yapmalıyım 4,5 yaşındaki bir çocuğa göre normal bir değer mi??
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
"...kanda enfeksiyon teşisi yapıldı. .." Ba,ba,ba,ba,ba.... Ne muthis bulus!!! Atesli cocuk =Enfeksiyon.. Ha, tabii Turk doktorlarinin bitmez-tukenmez, bir baska MESHUR SAHTEKARLIGI: "Kaninda mikrop var" veya "Kaninda Enfeksiyon var" diye YALAN soylemektir.. Bu SALAKLAR!!! her WBC yuksekligine, bu salakca lafi soylerler.. Kanda; "mikrop" veya "enfeksiyon" olma durumuna, "Sepsis" denir.. BU salaklar, Sepsis ile Enfeksiyon farkini bilmezler, boyle yorumlar yaparlar.. Siz bu aptal doktorlara kulak asmayin.. Sepsis teshisi, ANCAK; "Kan Kulturunde" ureme olmasi ile konur. Atesin korkulacak bir yani yoktur.. Korkulacak hastalik varmi??? Bu zamanda, asilarini eksiksiz yaptirmis ailelerin korkmasi gereken hicbir durum yoktur. Tehlikeyi; Asisiz olanlar dusunsunler.. Bizi ilgilendirmez. Mutlaka, Makale ve Forum yazilarimi okuyun. Bilhassa: "Sahtekarligin 3 safhasi" yazilarimi ezberleyin!! Turk doktorlari hep bu yolla aileleri kaziklarlar. Turk doktorlarinin, CRP sahtekarligini da cok anlattim.. CRP, her turlu doku yikimi olan, Viral enfeksiyon, Kalp Krizi, Verem, Lupus, Lenfomalarda, Osteomyelitte, Romatoid Artritte, hatta dogum kontrol hapi alan kadinlarda bile yuksektir... Kitap okumadan, "hoca" dinleyerek yapilan Tip egitimi de ancak bu kadar olur.. Kitap dedi isem, Ingilizce original kitap demek isterim.. |
|
Mehmet’sMum
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Mehmet’sMum
|
Anladım hocam bir çark ki girmişiz içine gözümüzden sakınıp baktığımız yavrularımızla birlikte..Bizlere anlatmak istediğinizin mantığını daha çok okuyarak kavrayacağım.Ama evvela 4,5 yaşında antibiyotiklerle ateş düşürücülerle zehirlenen o minik bedeni arındırıp güçlendirmeliyim ki yüksek ateşlere dirençli olsun.Dün ateşli bir şekilde acile gittiğimizden beri yaklaşık 36 saat geçti ateş durumu gayet iyi doktorumuzun yazdığı Ceftinex antibiyotiği açmadım kullanmadım pas+ateş+koku testine istinaden.yarın dün yapılan boğaz kültürü testinin sonucunu almaya gideceğim..Neden boğaz kültürü aldılar hocam sonucu size bildirmek niyetindeyim ilginize teşekkürler✋🏻🙏
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Neden mi kultur aldilar???? Tamamen duygusal!!! SAKIN; kulturde bir seyler uredi sacmaligina kanmayin, kontrole getirin derlerse de, gitmeyin.. Giderseniz; ya "Anemisi var" diyecekler, ya da; "Kulagi kizarik" diyecekler... Cok okumaniz lazim.
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|