Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1 aydır geçmeyen burun tıkanıklığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum1 aydır geçmeyen burun tıkanıklığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
melekylmz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
Mesajın Direkt Linki Konu: 1 aydır geçmeyen burun tıkanıklığı
    Gönderim Zamanı: 21 Eki 2013 Saat 13:10
merhabalar hocam.oğlum 8 aylık su anda.33 haftalık doğdu.1 aydır sürekli tekrarlayan burun tıkanıklığı mevcut.sanırım 3.5 yaşındaki ablasından bulaştı.doktora götürdük peditus verdi serum fizyolojik açmazsa 3 gün iliadin damla kullan dedi.verilen ilaçları kullandık 3 gün iyi oldu sonra tekrarladı.bu defa zaditen damla verdi doktorumuz.5 gün kullandık.bu arada özellikle geceleri aşırı burun tıkanıklığı devam edince doktorumuz zyrtec şurup verdi günde bir defa 1 çay kaşığı olarak ve tekrar peditus ve iliadin kullan dedi.5 gün kullandım.3 gün burun tıkanıklığı iyiydi son 2 gündür tekrar burnu çok tıkalı uyuyamıyor,ememiyor çok huzursuz.geniz akıntısından dolayı çok hafif öksürük var.burnunu temizliyorum nasodrill burun spreyi kullanıyorum,buhar makinesi çalıştırıyorum odasına ama ne fayda.açılmıyor burnu ne yaparsam yapayım.yardım edin lütfen
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118093
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2013 Saat 21:35
Peditus, Zyrtec ve Zaditen damlayi kesin, cocugunuz iyilesir. Bu ilaclari Grip durumunda verdiginiz surece, doktorlardan cikamazsiniz.
Grip; En az; 2-3 hafta surer. Burundaki akinti; once "su gibi" sonra beyaz, en sonunda; sari-yesil, Bally gibi olup iyilesir... Tedavisi yoktur, Serum Fiz ve buhar ile sadece rahatlama saglarsiniz. Bu sure gecirilmesi gereken bir suredir. Eski mailleri okuyun. SAKIN hicbir durumda; Peditus kullanmayin... Kutusunun ustunu okuyun.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2013 Saat 16:07
hocam dediginizi yapıyorum.ilaçları kestim tamamen.iliadin damlatıyorum burnu çok tıkandığında.dün gece ateşlendi calpol şurup verdim kustu.midesi çok bulanıyor yemeyi reddediyor.paranox fitil koydum bende.sabaha doğru tekrar ateşlendi calpol şurup verdim.şu an ateş,öksürük ,kusma ve hala burun tıkaniklığı var ne yapmalıyım 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2013 Saat 21:14
Cocugunuz 9 kilo olsa; Calpol ve ParaNox ayni ilac oldugundan, ikisinin toplami, gunde 3x1 den fazla olmasin.
Atesden cok rahatsiz olmadigi surece ve hele uykuda iken, ates dusurucu vermeyin... Ates ile ilgili makaleleri Yazarlar bolumunden okuyun.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2013 Saat 21:38
hocam şuan ateşi 38.5 en son 5 saat önce verdim calpolü.yani bu gün 2 kez verdim sabahtan beri.oğlum 33 haftalık 2.200 gr doğdu.10 gün yoğun bakımda kaldı akciger gelişimi tamamlanmadığından.şu anda 8 kg.pedifen ya da dolven vermemde bi sakınca var mı.gece çok ateşlenirse ne yapayım
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2013 Saat 21:49
Pedifen veya Dolven, gunde;2x1.. ilaveten
Calpol veya ParaNox, gunde;3x1 verebilirsiniz. Ama dedigim gibi, cok zorda kalmadikca hicbirini vermeyin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2013 Saat 21:58
hocam sanırım boğaz enfeksiyonu bizimkisi.sadece ateş düşürücü dışında hiç bir ilaç kullanmadan geçer mi bide bu ateş kaç gün sürer
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2013 Saat 22:10
Gecer... Eger siradan bir Grip ise; 4-5 gun ates yapar. Enfeksiyoz Mononukleoz gibi bir hastaliksa, 1 hafta ates yapar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.