Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yenidogan sorularım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yenidogan sorularım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mesli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 105
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mesli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yenidogan sorularım
    Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2024 Saat 21:14
Hocam  iyi günler. 9 günlük erkek bebeğimiz oldu. 3840 gram dogdu. Doktor kontrolünde bugun sarılık var diye kan aldılar. Tsh testi yaptılar. Size tahlil sonuçlarını gönderiyorum. Sonuçları değerlendirebilir misiniz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121308
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2024 Saat 09:24
9 günlük bir bebekte bunların hiçbir anlamı yoktur! 
Yeni doğan; TSH değeri erişkinlerden farklıdır Yüzbin kere anlatıldı.
9. gün sarılık kontrolü de gerekmez zira bebek geçirdiği her gün, sarılığa karşı daha dirençli olur.Boşuna yapılmış tahliller! 
NE DİYE TSH bakıyor!!!!!!!!!!!!!!! Doğduğunda bakılmadı mı?? 
Doktorunuzu değiştirin ya çok cahil ya da sahtekar!
Yukarı Dön
Mesli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 105
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mesli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2024 Saat 16:35
Tesekkur ederim hocam. 10 gunluk erkek bebek için doğum kilosu 3840. D vitamini için elimde 2 tane d vitamini var. Bir tanesini aile hekimliği verdi, günlük 3 damla verin dedi. Prospektuste günlük 400 ünite diye okudum ama kaç damla olacak bilemedim. Size fotoğraflarını gonderdim. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121308
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2024 Saat 19:07
400 ünite Amerika gibi BÜTÜN süt ve ürünlerinde D vitamini katkısı olduğu ülkelerde geçerlidir.
Türkiye gibi geri ülkelerde, günde en az 1000 ünite vermeniz gerekir. 
BU salak doktorlar yüzünden Türkiye'de bütün çocuklarda D vitamini eksikliği var. 
Her 2 damla da olabilir. 
Günde 4 damla verin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Eyl 2024 Saat 19:08
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.