Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kistik fibroz hastaligi dr Kadir Tugcu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kistik fibroz hastaligi dr Kadir Tugcu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Canan88cihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 105
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Canan88cihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kistik fibroz hastaligi dr Kadir Tugcu
    Gönderim Zamanı: 17 Eki 2023 Saat 10:11
5 yasindaki oglum cok terler.ozellikle bu sene yazin alnini optugumde agzima tuz tadi geldi. Normaldede cok terleyen bi cocuk. Ev tozu akarina ve kufe alerjisi cikti temmuzda. Arada genizden konuşur. Burunlari tikanir zaman zaman. 4 yasinda krese baslayinca oksuruk burun tikanikligindan havalar antibiyotikler kullandik. 19.5 kg ve boyu 116 cm. Kakasini hemen hemen hergun yapar. Bazen yemegini yer yemez gider yapar. Arada karnim agriyo der yapinca agriyomu diyorum gecti diyor. Abur cuburdan uzak tutmaya calisiyorum ama bazen tutamiyorum. Nette terle ilgili yazilar okuyunca korktum acikcasi. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum Kadir hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121297
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2023 Saat 19:09
Oncelikle: SIK solunum yolu hastaliklari geciriyor olmasi gerekir. 
Sarisin ve mavi gozlu olmasi gerekir.
SAKIN, Turkce saglik konularini internetten okumayin! Tamami halki korkutup, doktorlara kosmalari icin 
yazilmislardir.
Bu yasa kadar saglikli gelmesi bile Kistik Fibrosis olmadigini gosterir.

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Canan88cihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2023 Saat 20:13
Hocam 4 yasinda nasil krese basladi gecen yildan beri cok ust solunum yolu hastaligi gecirdi oksurukle birlikte. Alerjik bunyesi oldugunu ogrendikten sonra evde gerekli onlemleri alip beslenmesine dikkat etmeye calisiyorum. Burnu tikaninca 5 gun iliadin veriyorum birakiyorum her aksam yatmadan nazoster sprey sıkıp allerset surup veriyorum.  Sarimsak bal limon karisimi yapip veriyorum. Ozaman neden alnini optugumde cok terlediginde agzima tuz tadi geliyor hocam baska sebebi ne olabilir ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2023 Saat 00:39
Allerji sacmaligini UNUTUN!! Bu' "Allerji sacmaligini" her cocuga soyluyorlar! Gunumuzun moda sahtekarligi!
Kortizonlu ilaclarla sahte ve gecici iyilik halleri yaratip kendilerine is cikariyorlar. 
SAKIN bir kortizon olan; Nazoster'i kullanmayin, yoksa hastalik devamli TEKRARLAR! Sarimsak cocuklarda
 tansiyon dusurur, benim soylemedigim bir seyi ASLA kullanmayin. 
Sizin; normal terdeki tuz tadi ile Kistik Fibrosisteki tuz tadini ayird edebilecek kadar tecrubeniz YOK! 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Canan88cihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2023 Saat 22:46
Hocam sabah aksam serum fizyolojik burnuna sıksam da burnu tikaniyor cocuk dr uda nazoster dusuk doz bunu kullanmanda sorun yok  3 ay kullan demisti. Dogru bilgi verecek dr bulmak cok zor.. oglum Kronik sinuzut gibi . Surekli bogazini temizleme  hareketi yapiyor. Geceleri zaten yaz kis farketmiyor cok terler. Sarimsagida bagisikligini guclu tutmak icin o kullandigim antibiyotilleri birdaha kullanmamak icin yediriyordum. Hastalanmayancocuk sayfasinda sarimsagi ve sizi ilk duymustum . Kbb yede getirdim geniz etide buyuk degilmis. 

Düzenleyen Canan88cihan - 18 Eki 2023 Saat 22:47
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2023 Saat 03:45
Sarimsak ile ilgili duyduklarinizin tamami PALAVRA.. 
Griplerde, burun tikanikliklari, en az 2-3 hafta surer. Hele havalar soguyunca, 1-2 ay surer. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.