Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bactrim alerjisi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

bactrim alerjisi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ekim2016 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 182
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ekim2016 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bactrim alerjisi?
    Gönderim Zamanı: 06 Şub 2019 Saat 01:10
Merhaba Hocam,
 7 yaş 31 kg kızım yaklaşık 10 gündür ateşsiz, akıntısız, tek taraflı kulak ağrısı çekiyor. İliadin kullanıyoruz ama sonuç alamadık, başka bir hastanıza yakın zamanda uzayan kulak ağrılarında tavsiye ettiğiniz üzere 2x2 ölçek bactrim başladım. Ancak internette ve ilacın prospektüsünde ciddi yan etkilerden ve alerjiden bahsediyor, böyle bir durum varsa ne kadar süre çocuğu gözlemlemeliyiz, okula gidiyor, ilk defa kullandığım için endişe ettim? Ben çocukken çok sık boğaz veya bademcik enfeksiyonu olduğumdan sürekli kullandığım bir ilaçtı, bende hiç bir yan etki olmadı ama kızıma ilk defa veriyorum. Teşekkürler.
Yukarı Dön
ekim2016 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 182
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ekim2016 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2019 Saat 01:16
Çocukta bir reaksiyon yok, sadece kaç saat veya gün çocuğu yakından gözlemleyelim şurubu içtikten sonra Hocam?  
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118680
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2019 Saat 05:30
Bactrim'in ilk ciktigi, 1971 yilinda, Cerrahpasa'da Mikrobiyoloji ihtisasi yapiyordum.. Mikrobiyolojik calismalarini 
ben yaptim.. O tarihten beri de, HIC  Bactrim Allerjisi, ne gordum , nede duydum.. 
O sekil yazilari  yazan, sahtekarlar, Ilac hem ise yaradigi icin, hem de ucuz oldugu icin (firma rusvet vermez)
bu ilaci sevmezler.. Ayrica da, Bactrim'in atasi, Sulfonamidler dir. 20.asrin basindan beri kullanilan ilaclardir. 
Her zaman soyluyorum, Internetteki, Turkce Saglik yazilarinin hicbiri halka yararli olsun diye yazilmamistir. 
Hepsi; "-Halki nasil kandirir, korkutur ve hemen doktorlar kosmalarini ve pahali ilaclari kullanmalarini 
saglariz.."  diye yazilmistir. 
LUTFEN, kiytirik Turk doktorlarina kanip, boyle telas etmeyin.. Allerji filan yapmaz.. 
Eskiden, yuksek doz Sulfonamid kullanimina bagli olarak; "Grey Sendromu" diye bir durumdan soz edilirdi.
Bu dahi, allerji degildir. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Şub 2019 Saat 05:31
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.