|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
yigitinannesi
Üye
Kayıt Tarihi: 29 Oca 2008 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
Konu: 5,5 aylık bebekte ek gıdaGönderim Zamanı: 31 Oca 2008 Saat 20:24 |
|
Merhaba Benal Hn.,
Oğlum 5.5 aylık, anne sütüyle besleniyor . 5. ay kilosu 8,5 kg,boyu 67 cm . Ek gıdalara başlamak istiyorum.Fakat her anne gibi bir dolu sorularım var:
1. Dr. şekerle tatlandırılmış su muhallebisi vermemi önerdi. Fakat besleyici olmadığını düşünüyorum.Bunun yerine sütlü pirinçli kaşık maması ya da anne sütü ile yapılmış muhallebi daha besleyici olmaz mı?Gece uyumadan 1 kere vermem uygun mudur?
2. Bir süre muhallebi verdikten sonra, tahıllı kaşık mamaları vermek besin içeriği açısından daha iyidir diye düşünüyorum. Katılır mısınız? (Yoksa akşam ve gece sadece emzirmek mi daha doğru)
2. Yumurta, peynir ve pekmez içeren kahvaltı için erken midir? Bu besinleri ayrı ayrı mı, yoksa karışım halinde mi vermeliyim?
3. Sebze çorbası ve meyve suyu/püresi başlayabilir miyim?
4. Sağdığım anne sütünü kahvaltı karışımı, çorba yapımında kullanabilir miyim?
Şimdiden çok teşekkürler.
|
|
![]() |
|
benalbuyukgebiz
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 25 Eyl 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1788 |
Gönderim Zamanı: 01 Şub 2008 Saat 14:29 |
|
Merhaba...
Ek besinlere başlanması ile ilgili olarak bu sitede ve www.istahsizcocuk.com adresinde çok fazla bilgi var. Ayrıca bu sorular bana çok sayıda soruldu. Bir göz atarsanız cevaplarını göreceksiniz. Sevgiler...
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|