Merhaba Benal Hanım.Neredeyse 2 senedir grip olmazken dün maalesef oldum.Bebeğime benden başka bakacak kimse yok.Bebeğimin gripe yakalanmasını,benden geçmesini önlemek için yapabileceğim şeyler varmı?2 ay önce babası grip olduğunda babası hiç oğlumuza yaklaşmasada bebeğimizede geçmiş ve neredeyse hastalığı 1 ay sürmüştü.Tekrar aynı şeyleri yaşamamak için ne yapabiliriz?Kulak arkasından takılan maskeler eczanede satılıyorsa alsak işe yarar mı?Yoksa oda bu süreçten geçmek zorunda mı?
2. sorumda bebeğime 1 kaç kez pirinç unuyla hazırlanmış muhallebi verdim.Çok zorlanmadan yedi.Birde sık kabız olduğu için kuru kayısıyı haşlayım suyunu verdim.Son zamanlarda gazı çok arttı ve çok huzursuz.Bir yazıda "Bebeklerde besin allerjisinin en sık bulguları kusma, ishal, aşırı gaz artışı, huzursuzluk, ciltte döküntü ve bazen de kakada kan görülmesi şeklinde ortaya çıkar." yazıyordu.Peki sizce bu gazının artması ve huzursuzluğu muhallebiye yada kayısı suyuna alerjisi olduğunu mu gösterir?Görüşünüzü paylaşırsanız sevinirim.
Sevgiler....