Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ille de ANNE SUTU!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumille de ANNE SUTU!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 172
Mesajın Direkt Linki Konu: ille de ANNE SUTU!
    Gönderim Zamanı: 04 May 2009 Saat 21:53

Hayirli sabahlar Doktor Bey;

Gulsumum 8ayini doldurdu ve degerleri asagidaki gibi. Ne kadar dirensem de anne sutu icin azar azar da olsa ek gidalar veriyorum. Sabah-aksam musli-yogurt veya meyve,oglen sebze. Hicbiri tek seferde 50 60 gr gecmiyor. Bu arada yogunlukla da gun-gece boyu emziriyorum.Ancak gelisim%10.
Uyku sorunumuz var. Gunduzleri kesintisiz 2 saat uyudugu olmadi dogdugundan beri. En cok 1 saatlik 2 uyku uyuyor. Geceleri de ortalama 10-11 saat uyuyor(emmek icin 3 4 kere kalkiyor).
Az uyudugu icin gelisim yavas olabilir mi? Ilk aylar gaz problemi de oldugundan gunde toplam 10 11 saat ancak uyuyordu. Tum gun uyumadigi oluyordu, halen de oluyor... Uykulu da gorunmuyor...
Herseyi kesip sadece anne sutu mu gitsem diorum ama hem cesaret edemiyorum hem de zaten tadimlik denicek kadar yiyor ek seylerden...
Sabit doktorumuz da yok. Urfadan ankaraya tasindik. Burda tavsiye edeceginiz bir doktor var mi surekli takipleri icin. Metabolik hastalikalrdan suphelenilirse kontrol edilebilir demistiniz.
Onerilerinizi bekliyorum.
Tesekkurler

29.08= 3500gr-50cm (hastane cikisini bilmiyoruz malesef.ayrica bu soylenen kilonun netligi de supheli.sanliurfa dogum hastanesi!!!)
10.09=3000gr
30.09=3450gr-55cm
30.10=4400gr
10.11=4700gr-56cm
30.11=4860gr
12.01=5550gr-60cm
09.02=6000gr=61cm
06.03=6980gr=62cm
30.04=7600gr=63cm
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118680
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2009 Saat 10:00
400g. kadar bir eksiği var.. Uyku ile gelişimine siz kafanızı takmayın. Olduğu kadar anne sütü , üstünü sütlü gıdalarla tamamlayın, Sütte bir problem çıkmazsa, arkadan, kahvatı, yoğurt, muhallebi ilaveleri yapılabilir.
Ankara'da Hacettepe'nin  Sağlam Çocuk Polikliniği en iyisidir.
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2009 Saat 19:45
Ek gida ile ilgili bir sorum olacakti.Su an yogunlukla anne sutu verdigim icin ek gida uzerine pek dusmuyorum. Birkac kere sutle karisik yumurta verdim, sevdi.9.ayina girdik.yakinda tam yumurta vericem.Sutlu gidayi oneriyorsunuz ek olarak. Zaten simdiye kadar dediginiz gibi sutlu takviyeler yapiyordum.
et balik vb hergun yemese sorun olur mu? hergun bir yumurta ve anne sutu, arada da sutlu tahilli muhallebi , belki sutle pismis tarhana veya eriste corbasi gibi birseyler?..
yani kisacasi anne sutu varken et balik gibi seylerin eksikligi hissedilir mi?

Diger sorum da soyle; kendi beslenmeme pek dikkat edemiyorum.spirulina soya kapari benzeri takviyeler aliyorum. Mesela eti sadece kuzu eti olarak cok nadir yiyorum malesef. tavuk hic yemiyorum. balik da eh iste... genelde konserve ton baligi. bu durumda sutum var olmasina ragmen besleyici degeri-vitamin orani duser mi? Yoksa sutum oldukca endiselenmemeli miyim?

Tesekkurler

Düzenleyen hacizade - 12 May 2009 Saat 19:47
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2009 Saat 10:18
Sizin beslenmeniz ile sütünüzün kalitesi hiç değişmez. Kötü besleniyorsanız, olan size olur, sizden gider. Anne sütü standarttır.Anne sütü varken diğer gıdalardan azda olsa yemesi iyi olurda, yemezse, bir eksikliği olmaz. Tabii bu aylarda sadece anne sütü alanların olduğunuda unutmayın.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 13 May 2009 Saat 10:54
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2009 Saat 17:50

Tekrar Merhaba Doktor bey;

Az once hastaneden geldik.Sirt agrim icin gitmistim; gitmisken gulsumu de bi olctireyim dedim.
digital tartida ciplak 7350 gr cikti :( daha onceki son olcumler kantarla olculmustu. 7600 civariydi guyya. boy ve bas cevresine gore kilo normal dediler ama epey dusuk degil mi? Ben mi biryerde hata yapiyorum? Doydu sanip haline mi birakiyorum cocugu? Doymasa istemez mi? dediginiz gibi emdikten sonra yedigi kadar veriyorum sutlu birseyler.

yoksa takmiyim kafaya bu cocuk da boyle mi? Gorenler sisko bile diyorlar. Yanaklar kirmizi tombis tombis.Toplu gorunuyor.
Birsey daha var. Elimi sirtinda tutarken cogu zaman gogus hiriltisi gibi bir ses hissediyorum.Hergun burnunu temizliyorum.buna ragmen emerken burnu tikali gibi ses cikiyo genzinden ama cekiyorum brsey gelmiyo. Agir grip gecirmedi ilac kullanmadi. Kardiyoloji asistan doktordu.Hafif ufurum varmis;cok da agladi diye emin olamadi, eko istedi ama gitmek geregi var mi sizce?Zararsiz ufurum vardi ilk aylar. Bugun ayrica Pediatrist gordu, hem gogus hem sirt dinledi ve 'birseyi yok cocugun, bence ekoya da gerek yok goturme' dedi.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.Tesekkurler

Düzenleyen hacizade - 15 May 2009 Saat 22:57
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2009 Saat 10:35
Başından beri eksiği olduğunu söylüyoruz. Ama bu bir günde olmuş değilki, belki çocuğun yapısı böyle.. Sizin vazifeniz, gıdasını önüne koymak.Siz aç bırakmıyorsunuzki, bir hatanız olsun.. Pediatrist "yok bir şey" dediğine göre, yoktur birşey...
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2009 Saat 11:54

Ben de sasirdim ne yapacagimi...

Sutum var elhamdulillah. Hem de 2 saatte bir emzirmeme ragmen var. Hatta biraz gecikse goguslerim sisip sertlesiyor.Bitti gibi gorsem hemen ardindan birseyler veriyorum, birkac kasik belki yiyor.Anlamadigim su; bu kadar emmesine ragmen niye kilo almiyor.Acaba metabolik birsey mi? Hastalik suphesi uyandirmadigi kesin.O denli zayif degil ama demek ki cok yakiyor metabolizmasi, boyle mi dusunelim.
Hocam benim bu kadar didiklememin asil sebebi sadece anne sutu ile beslemek isteemem. Guvensem yettigine hicirsey vermiycem dediginiz gibi. Yoksa millet bulgur bulamaci tikiyo, cocuk sistikce iyi besleniyo saniyo.Cevre baskisini tahmin edersiniz ek gida icin. Hepsini susturuyorum sutum var diye ama kafama da takiyorum
Sabah yumurta sarisi teklif ettim yogurtla, yemedi, meme istedi. Emdikten 1 saat sonra da yedi ve hemen kakasini yapti.
Ben ozaman kilosunu hic olcturmiyim en iyisi oyle mi? Sutum geldikce veririm yetmese de eklerim sutlu gidalardan.Vesselam. !?

Allah razi olsun sizden..
Sag olun...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2009 Saat 13:56
Diğer bir gösterge: Kakasına bakın. İyi beslenen çocuk, altın sarısı renkte, cıvık kaka yapar. Aç kalan çocuk, top-top kestane gibi kakalar yapar. Kaka sayısı önemli değil.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.