Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dilde pas

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=83163
Tarih: 10 Eyl 2025 Saat 11:05


Konu: Dilde pas
Mesajı Yazan: Urazereninannesi
Konu: Dilde pas
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2024 Saat 15:04
Merhabalar hocam 4 yas erkek yegenim, antibiyotigi 1 hafta once bitti, dünden beri atesi ve hafif sulu kakasi var. İlk uyandiginda agzinda koku oldugunu soyledi annesi, dili de bu şekilde.

https://hizliresim.com/emwz9tf" rel="nofollow">

https://hizliresim.com/iqr2o5q" rel="nofollow">

 2 yil once miyokardit nedeniyle 2 ay kadar yogun bakimda kalmisti. EF degeri 15 lere kadar dusmustu. Suan iyilesti. Normal seviyelerinde her seyi .miyokarditi; Viral ya da bakteriyel enfeksiyona bagli oldugunu soylemisti doktorlar. Aile biraz ondan da korktugu icin acaba yine tetiklenir mi diye antibiyotik-doktor sarmalindan cikamiyorlar. 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2024 Saat 16:02
Çocuklarda daima viraldir. Antibiyotik gerekemz. 
En sık görüldüğü yaş grubu: 12-17 yaş arasıdır. 
Dildeki manzara, barsak bozukluklarında görülen tip. Boğaz enfeksiyonlarında orta kısımlarda hiç pembelik
 olmaz.
Antibiyotik verilmesin.
İshal için ilaç kullanılmasın. Sadec her öğünde bir çanak yoğurt yesin. 


Mesajı Yazan: Urazereninannesi
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2024 Saat 16:39
Tesekkurler hocam aynen iletecegim, peki miyokardit ile ilgili kismi gordunuz mu? Fotograflarin altinda kalmis gozunuzden kacmis olabilir.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2024 Saat 20:52
Çocuklarda daima viraldir. Antibiyotik gerekemz. 


Mesajı Yazan: Urazereninannesi
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2024 Saat 23:44
1)Peki hocam hangi  viral enfeksiyonlar bu kadar kotu tablolara sebep olur? Cunku sadece kalbi degil cigerleri de su toplamisti, kalbi durup tekrar calistirildi.ölümden döndü diyebiliriz. Neden bu kadar kotu bir tablo olustu ? Bagisikliginin dusuk olmasiyla mi alakali bir durum muydu acaba yoksa virusun cesidiyle mi alakali kafamdaki soru bu aslinda .

2. Hocam atesi var ve hafif ishalligiyle birlikte karin agrisi var demistim ya doktora goturmusler ve doktor tahlil yapmis.ve tahlil sonucuna gore antibiyotik igne vermis. 4x1  novasef vurulacak.4,5 yas erkek cocuk.


https://hizliresim.com/psm1enu" rel="nofollow">
https://hizliresim.com/o5xchln" rel="nofollow">


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2024 Saat 09:42
Lökosit değeri yüksek.
(Hayret, 4 yaş çocuğının WBC "Referans aralıklarını" ilk defa doğru yazan bir laboratuvar görüyorum!)
Olabilecek bir başka hastalık, FMF!! 
Antibiyotik vermeyin ve günde 1 tablet Colchium verin, 2 günde belli olur.
Geçmezse, antibiyotiğe başlanır. 


Mesajı Yazan: Urazereninannesi
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2024 Saat 10:56
Tesekkurler hocam, daha onceden miyokardit nedeniyle genel bir genetik tarama yapilmisti. Orada FMF dislanmisti diye zannediyorum. O zaman antibiyotik en iyi cozum sanirim. 


Mesajı Yazan: Urazereninannesi
Mesaj Tarihi: 21 Kas 2024 Saat 17:19
Hocam merhabalar , yegenimin kaka tahlilide verilmsiti sonuclari simdi elime gecti, size zahmet tekrar degerlendirebilir misiniz?
https://hizliresim.com/fd1jq3a" rel="nofollow">


Mesajı Yazan: Urazereninannesi
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2024 Saat 00:42
Merhabalar hocam, en son yazdigimdan sonra antibiyotik baslandi ve 2-3 gun once antibiyotik bitti. Bugün de ani baslayan kulak agrisiyla doktora gidildi ve sonuc yine antibiyotik. Orta kulak iltihabi dendi. Klamoks es(600mg), passear kulak damlasi ve otrivine sprey yazmis. Ne yapalim hocam . Ben aslinda illiadin damla hakkinda yazilarinizi da paylastim aileyle. Ama bu ilaclari da yazan bir doktor oldugu icin korkup onun dediklerini yapiyorlar.1 ayin 21 gunu antibiyotik kullandi bu cocuk. En azindan otrivine spreyi kullanmasi faydali olur mu? Bizi yonlendirirseniz cok sevinirim hocam.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2024 Saat 09:40
Beni ilgilendirmez.. Biraz daha burunları sürtülsün, belki o zaman akıllanırlar. Spreyler "Orta kulak İltihabı"
durumlarında işe yaramazlar. Zira geriye, Öztaki borusuna kadar gidemezler. 
Mutlaka İlaidin damla ve mutlak sırt üstü yatar durumda kullanılmaları şarttır! 
Spreyler sırt üstü yatar durumda kullanılamaz.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat