Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

7 yas alt islatma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77253
Tarih: 17 Ara 2025 Saat 19:22


Konu: 7 yas alt islatma
Mesajı Yazan: elifkerem
Konu: 7 yas alt islatma
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2023 Saat 00:27
Hocam merhaba 7 yaşına 4 ay var erkek cocuk. Önceden ara ara gece altını ıslatirdi ama şu son 1 aydır neredeyse her gece altını ıslatıyor. Gece yatmadan çişini yapıyor geliyor uyuyor 10 dk sonra ben çişe kaldırıyorum yapıyor sonra 1 saat geçmeden kıpırdaniyor bi bakıyorum ya kıyafetine az birsey kaçırmış yani çişi gelmiş ya da komple yapıyor tutamıyor yetisirsem tuvalete yapıyor 2 3 saat sonra tekrar kaldırıyorum ve yapıyor çişi geliyor yani gundu z de sık gider tuvalete ne yapmamız lazım hocam değerlerine baktiralim mi?  


Psikolojik olabilir mi biz 1 aydır babasından ayrı tatile geldik arada ağlıyor babasını özlüyor çünkü geceleri babayla yatardı bu da bir sebep olabilir mi?



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2023 Saat 10:13
Akşamları burun deliklerine birer sefer "Minirin Sprey" sıkın. Bir günde etkili olsa bile kutuyu bitirin. 


Mesajı Yazan: Aysays
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2023 Saat 08:27
Hocam oğlum 2012 Kasım doğumlu. 

Tuvalet eğitiminden itibaren gece uykuda altına kaçırma problemimiz hep oldu. Küçüklüğünde uykudan bile kalkıp çok su içerdi.

Büyüdükçe altına kaçırma sayısı azaldı. 

Son bir senedir ayda bir bazen  iki kez külodunu hafifçe ıslatacak kadar kaçırdığı oluyordu. Bugün sabah yatağa geçecek kadar altına kaçırdı. Babası da küçüklüğünde uzun süre altına kaçırmış.

Doktora götürmeli miyim sizce, hangi bölüme götürmem doğru olur ?
Sevgi ve sağlıkla kalın, teşekkürler 💐


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2023 Saat 09:11
Yukardaki cevabımı okuyun. 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat