Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gelişim değerlendirmesi ve memeden kesme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=7393
Tarih: 18 Ara 2025 Saat 05:00


Konu: Gelişim değerlendirmesi ve memeden kesme
Mesajı Yazan: nihayet
Konu: Gelişim değerlendirmesi ve memeden kesme
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2008 Saat 15:37
Benal hanım merhaba,
Kızım 1 yaşında. Boyu 75 cm,  kilosu ise 8,5 kg. Doğum kilosu 2,5 kg idi 36 haftalık doğmuştu. Hala emiyor. İştahı kötü. Sabah kahvaltısı yok neredeyse. Öğlen çorba içiyor bir de akşam çorba veya köfte ne verebilirsem veriyorum. Arada bazen meyve yiyor. Yoğurdu genel olarak severek yiyor. Zaman zaman bu sitede annelerin verdikleri listelere baktığımda onlara göre çok çok az yediğini söyleyebilirim. Öncelikli sorum kızım çok mu zayıf ? Ne yapmamı önerirsiniz ?
 
İkinci sorum ise 1,5 ay sonra işe başlamam gerekiyor. Emerek uykuya geçiyor. Nasıl bir yöntem izlemeliyim öğlen emmeden uykuya geçebilmesi için ?
 
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2008 Saat 00:39
Merhaba...
Boyu iiyi. Boyuna göre kilosy daha iyi olabilir. Ama yine de doğum ağırlığının üç katına ulaşmış. Beslenme davranışları ve özellikleri detaylı değerlendirlimeli ama bu ortamda ve muayene olmadan gerekli tetkikleri yapmadan doğru değil.
Siz çalışmaya başlayacaksınız. Uyku sıkıntınız olacak ama bir şekilde aşılacak. Özel bir yöntem izlemenize imkan yok.
Sevgiler...


Mesajı Yazan: nihayet
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2008 Saat 12:58

Çok teşekkür ederim cevabınız için. İyi çalışmalar.




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat