Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çocuk beslenme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69832
Tarih: 15 Ara 2025 Saat 05:57


Konu: Çocuk beslenme
Mesajı Yazan: mutlu
Konu: Çocuk beslenme
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2021 Saat 20:34
Hocam ilgiyle takip ediyorum sizi, kendimiz de dahil,  çocuklarımıza  beyaz ekmek veriyoruz, beyaz un ve  rafine şekerden yapılmış olan,  kek poğaca, kurabiye yediriyoruz,  ileri ki dönemlerde unun yapıldığı buğdayın genetiği değiştiğinden bazı rahatsızlıklara yol acabileceği söyleniyor,  siz ne düşünüyorsunuz. Tam buğday un alıp ekmeği, hamur işlerini onunla mı yapalım,  beyaz şeker yerine pekmez ve balla mı tatlandıralım. Hiç ekmek hamur işi vermemek mi daha iyi olur (bu arada çocuğum 5 yaşında hamur işi çok seviyor,  düzenli et yemesine ve günde 600 ml den az olmayacak şekilde süt ve süt ürünü vermeye özen gösteriyorum.) çok teşekkür ederim iyi ki varsınız. Kolaylıklar dilerim. 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2021 Saat 21:29
Palavra. Ayrıca da, beyaz ekmek, tam buğdaydan elde ediliyor. 
Bu saçmalıklara kulaklarınızı tıkayın. Her sene böyle uydurma bilgilerle insanları korkuturlar. 
NE OLDU?? 
Bir aralar da, "bis-phenol A"," Acrylamid" gibi saçmalıklar moda olmuştu. Şimdi bunları hatırlayan kaldı mı? 
NE oldu bir ara Klimalardaki CFC ( Kloro-fluoro-karbon) ozonu deliyor diye  yeri göğü yıkıp, millete HCFC
kakaladılar.. Şimdi anlaşıldı ki, HCFC da aynı şekilde Ozon tabakasına etki ediyormuş. Artık  yok   "Ozon
 tabakası" deliniyormuş, yok "Ozon tabakasındaki delik büyüyormuş" diyenler kaldı mı? 
Bu şeker saçmalıklarının da bir gün modası geçecek. 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat