Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yumurta

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22715
Tarih: 17 Ara 2025 Saat 19:22


Konu: yumurta
Mesajı Yazan: boddim
Konu: yumurta
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2010 Saat 16:48
doktor bey 1 yaşında oğlum var babanesi bakıyor ve sabah kahvaltılarında yumurtasını rafadan yapıyormuş ama ben yumurtanın 5 dakika kaynaması gerektiğini okumuştum tam pişmemiş yumurtanın sakıncaları olduğunu okudum sizce nasıl olması gerekiyor şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim

-------------
ANNESİNİN KÜÇÜK AŞKI



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2010 Saat 09:40
Yumurtanın "akı" tamamen beyazlaşmış ise, bir sakıncası yok... İnsanda hastalık yapan bütün bakteriler, "Verem" dahil, 65 derecede ölürler.. Rafadan için, en az 2.5 dakika kaynatmak ( malum, su 100 derecede kaynar)  gerektiğine göre , tehlike yoktur.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat