Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Wbc yüksekliği Acill
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Wbc yüksekliği Acill

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zübeyde78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Nis 2023
Durum: Aktif
Puanlar: 20
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zübeyde78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 3 Saat 2 Dakika önce Saat 17:28

Kadir hocam Kerem 1 Eylül 2020 doğumlu bir çocuk.Bebekliğinden beri sürekli bağırarak kendini geriye atarak ağlayan, sürekli gazı olan,sürekli meme emen o günden beri yemekle birlikte artan karın şişliği olan bir çocuk .Hep yemek yemeği reddederdi,kakası çok gürültülü ve sık sık bazen mukus, 1-2 kez kan olmştu ince çizgi şeklinde.1 aylıkken bile lavman oldu.Geceleri hiç uyumazdı 4 yaşına kadar gazdan hep ağlardı.Sık sık uyanırdı.poposu genelde pişik ve karnı çok şiş bir çocuk,anne anüsüm kaşımıyor der baktığımda pişik olduğunu görürüm  karnı ağrır bebekliğinden beri.

1 yaş boy 70 cm kilo 7,5 .Bu yaşa kadar sayısız test yapıldı, çölyak vs, Reflü dendi, sibo dendi, çocuk yemek de yiyor aslında ama hiç kilo almıyor, gelişmiyor, kol kasları yumuşacık, çok güçlü bir çocuk ama.3,5 yaşında büyüme hormonu eksikliği kondu, endokrin ile biraz takip edip 4,5 yaşında tedaviye başladık. 

Şu ay 5 yaş 4 aylık 103 cm, 14 kg 

Ve büyüme hormonu da etki etmemeye başladı.

Mesela ben oğlumun karnını geçen 10 kez kustu ve bir gün birşey yemedi ya ilk kez ozaman dümdüz gördüm. Geceleri  dönerek, bazen yatağı tekmeleyerek yatar. gece kabusları görür, ağzından su akar ama reflüye ve geniz etine bağladılar, hasta olmasa da özellikle kışın öksürükler olur Balgamsız ama sanki su yutuyor gibi ses çıkıyor(köpek gibi öksürük) .bukadar şikayete rağmen hiç vitamin eksikliği olan bir çocuk olmadı demir, vitaminleri hep iyi.asla paketli gıda yemez oğlum hep sağlıklı beslenir.Yoğurt vs yediğinde öksürük başlıyor.

En son bütüncül tıp bir doktora gittik .Şmdi bize eliminasyom diyeti yapıp bağırsak duvarını onarıcaz dendi bazı besin kısıtlamaları olacak.Sibo ince bağırsakta bakteri artış için antibiyotik alıp probiyotikelrle devam edilecek.

Benm oğlumun nesi var hocam o karnı neden hep şiş ve neden büyümüyor.çünkü büyüme hormonunda da aşırı bir eksiklik yok ! 

Fiziksel gerilik var ama zeka 10 yaşında çok şükür, genel olarak huysuz, aksi, inatçı ve kontrolün hep kendinde olmasını istiyor ve genelde gazı varken öyle davranıyor. Göbek için yükleyebilirsem size resim atacağım

Yukarı Dön
zübeyde78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Nis 2023
Durum: Aktif
Puanlar: 20
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zübeyde78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 2 Saat 60 Dakika önce Saat 17:30
Ve çoğu hastalıkta solunumu hızlanan bir çocuk, geceleri sırtını göbeğini kaşır hep, bazen de gözlerinin kaşındığını söyler 

Düzenleyen zübeyde78 - 2 Saat 6 Dakika önce Saat 18:24
Yukarı Dön
zübeyde78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12 Nis 2023
Durum: Aktif
Puanlar: 20
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zübeyde78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 2 Saat 57 Dakika önce Saat 17:33


Düzenleyen zübeyde78 - 1 saat 37 Dakika önce Saat 18:53
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.