|
Morluklar |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Zey_nep
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: MorluklarGönderim Zamanı: 23 May 2025 Saat 23:53 |
|
Hocam kolay gelsin, oğlum 2020 Eylül ayı doğumlu. 2 yaşından beridir boynunda ensesinde çene altında lenfler mevcut. Bunlarla beraber yeşil mercimek büyüklüğünde bazen nohut kadar morluklar oluşurdu diz altında. Bu lenfler asla geçmedi. Azıcık buyuyenler var tabi ama genel durumu iyi olduğu için ve sizin görüşünüze dayanarak bir süre sonra takmamaya çalıştım. Yalnız son zamanlarda bacağındaki morluklar hem artıyor hemde biraz daha büyük şekilde oluşuyorlar. Avuç içi kadar değil ama çeyrek altından bir tık küçük olacak şekilde arada böyle morluklar belirmeye başladı. Gece pijamasini değiştirirken bildiğimiz kırmızı şeklinde görüyorum. Sabah o kırmızılık mora dönüşmüş oluyor. Bir gün sonra da hafif siliklesmeye başlıyor. Çarpma morluğu gibi kalmıyor. Yavaş yavaş sarıya dönmüyor yani.
Altında kötü bir şey var mıdır hocam? İkna edemiyorum kan aldırıp değerlerine bakmaya. Çeşitli rüşvetlerde sundum asla ikna olmuyor. Zorla yaptıramiyorum da.. nasıl olacak bilmiyorum.. Demir eksikliği morluk yapar mı? Dayisinda da morluklar oluşurdu küçükken hatta lösemiden suohelinildi.. bir tane prof Von willebrand şüphesi üzerinde durdu dikkat edin dedi sonrasını hatırlamıyorum şimdi 18 yaşında. Genetik olma ihtimali var mıdır? Varsayımlar üzerine soru sormak ve cevap beklemek tabii ki doğru değil ama oğlum hastaneye gelmeyi kabul etmiyor. Kendini bırak ben kendim için gittiğimde bile ağlıyor günlerce seni sevmicem deyip küsüyor. Doktorlar sana ellemesin diyor..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 May 2025 Saat 09:38 |
|
Tamamı normal.
Demir eksikliğinin, "morarmalar" ile en ufak bir bağlantısı yoktur. 5 yaş çocuk için; Hgb:11.5g/dL'nin altına anemi denir.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|