Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Boğazda aureus
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Boğazda aureus

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tnl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 310
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Boğazda aureus
    Gönderim Zamanı: 10 May 2024 Saat 14:31
Merhaba hocam! 13 yaşında ki kızım nerdeyse 1 aydır sürekli boğazı ağrıyor. 2-3 gün önce 6 yaşında ki oğlumun da boğazının her iki tarafında lenflerin şiştiğini farkettim ve ağrıdıgını söylüyor o da. Bir baksam bademcikler nerdeyse bir birine yapışmış ve kırmız. boğazım agırımıyor diyor. Ateş de olmadı.
hafta başı bir boğaz kültürü yaptırayım dedim kendi kafama göre ve ikisinde de Aureus bakterisi pozitif. Antibiyotik gerekli mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118634
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2024 Saat 17:49
"Aureus bakterisi" diye bir bakteri YOK! Bunu hangi salak uydurdu? 
Ihtimaller:
1- Stafilokokkus Aureus olabilir. Bunun icin; "plasma koagulase" testi yapilmis olmasi sarttir. Laboratuvara
 sorun bakalim ne diyecekler?
2- ZIRA, Stafilokok cok agir hastalik yapar. Inatci ates vardir. Arazlar hic uymuyor. 
3- Bu hastalik oldugunda; dil pas tabakasi ile kapli olur, pembe OLMAZ!
SAKIN Hastane ici Laboratuvarlara gitmeyin. Gidecek iseniz, ozel laboratuvarlara gidin.

Yukarı Dön
tnl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2024 Saat 17:57
Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Özelde yaptırdım. Ateş yok, sadece bir aydır devam eden bogaz ağrısı, dilde pas ve kızarıklığı, ve 6 yaşında olanda bademcikler nerdeyse bir birine yapıştı ve lenf bezleri şiş… kağıtta pozitif-  üreyen aureus 10/3 yazıyor ve hangi antibiyotiklere karşı duyarlı olduğu yazıyor. Son 1 aydır bogaz ağrısı bende de var…. 

Düzenleyen tnl - 10 May 2024 Saat 17:58
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2024 Saat 19:42
O laboratuvara gidin ve benim soylediklerimi aktarin. Adam gibi is yapsinlar!
Yukarı Dön
tnl Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2024 Saat 19:59
Merhaba hocam! Bugün çocuk doktoruna gittik. 
Boğaz kültürünü göstermek için. Bogazına baktı, bademcikler şiş ve kırmızı, lenf bezleri de şişmiş fakat ateş vs olmadığı için ben antibiyotik ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum dedi. 
Sizin söylediğiniz testten bahsetti fakat çok pahalı bir test olduğu için bizim şehirde yapmıyorlar dedi. 
Eğer bulgulara ateş ve bademciklerde beyazlama eklenirse antibiyotik düşünürüz dedi. 

Düzenleyen tnl - 13 May 2024 Saat 20:00
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2024 Saat 20:02
Laboratuvar YETKILISI ile gorusun. Boyle zirva sonuc vermesinler.
Plasma koagulase oyle pahali bir test degildir.
Mikroskop cami uzerine 1 damla (kandan ayrilmis) plasma konulacak ve arastirilan Stafilokok kolonisi ile
 karistirilacak koagulasyon olup-olmadigina bakilacak. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 May 2024 Saat 20:04
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.